spot_img

McLaren 600LT

McLaren 600 LT 12Πρόκειται για ένα κορυφαίο μοντέλο της Βρετανικής εταιρείας. Η νέα έκδοση McLaren 600LT με τη “μακριά” ουρά έχει μια ιστορία που ξεκινά από το αγωνιστικό F1GTR. Από τότε είναι η μόλις 4η McLaren που φέρει την ονομασία LT (“Longtail”). Όλες αυτές οι ειδικές εκδόσεις της μάρκας ξεχωρίζουν για το ακόμη χαμηλότερο βάρος τους, την επιπλέον ισχύ , αλλά και με πλούσια άλλα χαρακτηριστικά, γεγονός που τις καθιστούν μοναδικές στη μάρκα.

McLaren 600 LT 10Το εντελώς νέο μοντέλο αν και “πατάει” στην 570S έχει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, το βάρος είναι λιγότερο κατά 96 κιλά, ενώ χρησιμοποιούν τον ακριβώς ίδιο κινητήρα 3,8 twin-turbo, που στην περίπτωσή μας η LT έχει υποστεί ειδικές ρυθμίσεις, έχει αποκτήσει άλλη εξάτμιση και η ισχύς της έχει αυξηθεί στους 600 ίππους από τους 570 που αποδίδει η 570S. Η ροπή τώρα βρίσκεται στα 620Nm από τα 600.

Δείτε τη νέα The new McLaren 600LT

 

McLaren 600 LT 13Πολύ δουλειά “έπεσε” στο πίσω τμήμα του supercar, μιας και ο επιπλέον χώρος που προέκυψε έδωσε δουλειά στους σχεδιαστές. Η LT είναι 74 χιλιοστά μακρύτερη στο μήκος από την 570S. Και το γεγονός αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν νέα αεροδυναμική, με νέο διαχύτη και αεροτομή. Τώρα οι δύο “μπούκες” της εξάτμισης βγαίνουν πάνω στο πίσω τμήμα του καπό, μπροστά από την αεροτομή.

Η υψηλή τεχνολογία βρίσκεται διάσπαρτη στο εσωτερικό του. Για παράδειγμα η ανάρτηση είναι από αλουμίνιο, σαν McLaren 600 LT 19έξτρα υπάρχουν εμπρός φτερά και οροφή από carbon, τα καθίσματα προέρχονται από τη McLaren P1. Μόλις ένα χρόνο θα διαρκέσει η παραγωγή της, αρχής γενομένης από τον επόμενο Οκτώβριο. Ουσιαστικά θα είναι ένα πολύ περιορισμένης παραγωγής υπεραυτοκίνητο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO