spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Porsche "αποβιβάζεται" στη Rimac

Η Porsche “αποβιβάζεται” στη Rimac

Porsche Rimac 10Οι συνέργειες και οι εξαγορές δεν έχουν σταματημό στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πριν καλά-καλά “πέσει η σκόνη” από την είδηση ότι VW & Ford ξεκινάνε συνεργασία παγκοσμίως, τώρα η είδηση μας έρχεται από τη Γερμανία και την Κροατία. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche AG προχώρησε στην απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Κροατικής εταιρείας τεχνολογίας και ηλεκτρικών sport αυτοκινήτων Rimac Automobili. Η εταιρεία αυτή αναπτύσσει και κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και ηλεκτρικά super sport αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης, η Porsche επιδιώκει να οικοδομήσει μια αναπτυξιακή σχέση συνεργασίας με τη νέα εταιρεία.

Porsche Rimac 11Το 2009, ο τριαντάχρονος ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac, ξεκίνησε από το γκαράζ του σπιτιού του να δουλεύει πάνω στο όραμα που είχε, να κατασκευάσει δηλαδή ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα τα οποία να είναι γρήγορα, αλλά και να προκαλούν ενθουσιασμό. Η Rimac παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού hypercar που κατασκεύασε, του “C Two”, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018. Το διθέσιο αυτό αυτοκίνητο παράγει περίπου 2.000 ίππους, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα. Έχει αυτονομία 650 χλμ. (κύκλος NEDC), ενώ η μπαταρία του φορτίζεται κατά 80% σε 30 λεπτά, με τη χρήση ενός συστήματος ταχυφόρτισης 250 kW. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα μετάδοσης ισχύος ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, καθώς και αντίστοιχες μπαταρίες.

Δείτε το καταπληκτικό Rimac C_Two Hypercar

 

Porsche Rimac 13“Εξελίσσοντας αμιγώς ηλεκτρικά διθέσια super sport αυτοκίνητα, όπως το “Concept One” ή το “C Two”, καθώς και βασικά συστήματα οχημάτων, η Rimac επέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τις ικανότητές της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας”, δήλωσε ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου με αρμοδιότητα τους τομείς των Χρηματοδοτήσεων και της Πληροφορικής στην Porsche. Προσέθεσε δε τα εξής: “Πιστεύουμε ότι οι ιδέες και οι προσεγγίσεις της Rimac έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στο μέλλον, και γι’ αυτό ελπίζουμε να ξεκινήσουμε μια στενή συνεργασία μαζί της, η οποία θα έχει τη μορφή μιας σύμπραξης με Porsche Rimac 15αναπτυξιακό χαρακτήρα.”

Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που εδρεύει στο Ζάγκρεμπ απασχολεί συνολικά 400 περίπου εργαζομένους. Το ενδιαφέρον της Rimac επικεντρώνεται κυρίως στην τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάξης, τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης ισχύος και την ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών ανθρώπου-μηχανής (HMI). Η Rimac επίσης εξελίσσει και παράγει ηλεκτρικά ποδήματα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Porsche Rimac 17Geyp Bikes, η οποία ιδρύθηκε το 2013.

“Η συνεργασία αυτή αποτελεί πλέον ένα σημαντικό βήμα για τη Rimac και την προσπάθειά της να γίνει προμηθευτής επιλογής στον τομέα των εξαρτημάτων και συστημάτων του κλάδου της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας, καθώς και στον συναρπαστικό τομέα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού”, δήλωσε ο Mate Rimac, CEO της εταιρείας Rimac.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO