spot_img

Νέα BMW Z4

New BMW Z4 10Στο Autodrome de Miramas, στο κέντρο δοκιμών της BMW, στη Νότια Γαλλία πραγματοποιούνται οι τελικές δοκιμές για το “καθαρόαιμο” roadster της BMW, το νέο Ζ4. Αν και το καλοκαίρι ξεκίνησε στην περιοχή αυτή, οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται εντατικά, προκειμένου το νέο μοντέλο να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις, αλλά και τις προσδοκίες των απαιτητικών πελατών της μάρκας.

New BMW Z4 11Μακρύ καπό, κοντοί πρόβολοι, χαμηλό κέντρο βάρους, μαλακή οροφή. Η νέα BMW Z4 περνά από ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, καθώς ωριμάζει στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή: συγκεκριμένα ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς. Από τη δοκιμή θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου μοντέλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στο δρόμο.

New BMW Z4 12Σετάρισμα των συστημάτων κίνησης & ανάρτησης
Οι δοκιμές στο Autodrome de Miramas επικεντρώνονται στο σετάρισμα όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης – τη βάση της σπορ οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει η νέα BMW Z4. Η BMW Z4 M40i ενσαρκώνει την υπέρτατη μορφή επιδόσεων του νέου, δυναμικού roadster. Ένας νέος, πανίσχυρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χαμηλωμένη σπορ New BMW Z4 14ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, νέο εμπρός άξονα, ζάντες αλουμινίου Μ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, σπορ σύστημα φρένων Μ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, μπλοκέ πίσω διαφορικό συνθέτουν ένα συνολικό πακέτο με το οποίο το μοντέλο της BMW M Performance εγκαινιάζει νέα πρότυπα οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία roadster.

New BMW Z4 16«Η αυτοκινητιστική φιλοσοφία της νέας BMW Z4 είναι προσαρμοσμένη με γνώμονα την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά», εξηγεί ο Jos van As, Επικεφαλής του τομέα Application Suspension. «Το υψηλό επίπεδο ακαμψίας του αμαξώματος και η πολύ άκαμπτη έδραση της ανάρτησης συνθέτουν την τέλεια βάση για ένα σετάρισμα που εγγυάται τα χαρακτηριστικά επιδόσεων ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου ως προς την ακρίβεια διεύθυνσης και την διαμήκη και εγκάρσια επιτάχυνση».New BMW Z4 17

Ιδανικές συνθήκες δοκιμών
Όπως το Nürburgring-Nordschleife, το κέντρο δοκιμών του Miramas προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να αναδειχτούν οι δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW Z4. Το κέντρο που χρησιμοποιεί η BMW για την εξέλιξη και δοκιμή νέων μοντέλων της πάνω από 30 χρόνια, περιλαμβάνει ένα μεγάλου μήκους οβάλ τμήμα πίστας και έναν περιφερειακό δρόμο για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων και σλάλομ, New BMW Z4 18φουρκέτες και κυκλικές πίστες και αρκετές διαδρομές ελέγχου συμπεριφοράς και σιρκουί με διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι η λεπτομερής ανάλυση και βελτιστοποίηση της επιτάχυνσης, της κατευθυντικότητας και της απόκρισης των φρένων του roadster. Για παράδειγμα, η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Μ καθώς αλληλεπιδρά με το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελίσσεται στην τελική της μορφή σε ένα σιρκουί που χρησιμοποιείται για δοκιμές και από την BMW Motorsport.

New BMW Z4 20Με αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις
Αυτές οι εντατικές δοκιμές ήδη δείχνουν ότι η νέα φιλοσοφία roadster θα προσφέρει αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις στη νέα BMW Z4. Η νέα γενιά θα λανσάρει αποτελεσματικές βελτιώσεις στο τομέα της ευέλικτης συμπεριφοράς, της αμεσότητας και της ακρίβειας στις αλλαγές κατεύθυνσης και στη δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές – χωρίς να θίγεται η οδηγική άνεση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO