spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan Navara OFF-ROADER AT32

Nissan Navara OFF-ROADER AT32

Nissan Navara AT32 10Όπως είχαμε αναφερθεί από τον περασμένο Απρίλιο, με την ειδική έκδοση Navara OFF-ROADER AT32, το δημοφιλές pickup της Nissan αποκτά ακόμα πιο σκληροτράχηλες επιδόσεις, με έξυπνο τρόπο. Πρόκειται για το πιο ικανό Navara που κατασκευάστηκε ποτέ. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η ρυθμιζόμενη ανάρτηση που αυξάνει το ωφέλιμο ύψος κατά 20 χιλιοστά, η πλήρης προστασία του πατώματος και τα μεγαλύτερα ελαστικά. Για την απόλυτη απόδοση στις εκτός δρόμου περιπέτειες, στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια εξάτμιση τύπου snorkel για μεγαλύτερο βάθος βύθισης, καθώς και κλείδωμα του εμπρός διαφορικού.Nissan Navara AT32 11

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η Nissan θέλησε να επικοινωνήσει το λανσάρισμα του Navara OFF-ROADER AT32 Navara με μια ταινία, όπου το ειδικό μοντέλο προάγει τον εθελοντισμό μια κοινότητας ανθρώπων που αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την ρύπανση με πλαστικά σε μια παραλία.

Συγκεκριμένα, στην ταινία βλέπουμε έναν πατέρα με την κόρη του, πλαισιωμένους από μια ομάδα εθελοντών, να αναλαμβάνουν μια άκρως προκλητική αποστολή εκκαθάρισης μιας παραλίας από πλαστικά, προσεγγίζοντας βραχώδες έδαφος και απομακρύνοντας αντικείμενα, όπως πλαστικά δίχτυα, που είναι βαθιά θαμμένα στην άμμο.

Δείτε το video

Nissan Navara AT32 13Με την ταινία αυτή, η Nissan καλεί ομάδες κοινοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη να βρουν απομακρυσμένες και δύσκολες παραλίες ή άλλες τοποθεσίες, όπου το Navara θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να τις καθαρίσουν από τα πλαστικά απόβλητα.

Ειδικά σχεδιασμένο
Το Navara OFF-ROADER AT32 έχει σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, μια Ισλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων 4WD για αποστολές στα πιο Nissan Navara AT32 16δύσβατα εδάφη του κόσμου. Το AT αντιπροσωπεύει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπεύει τη διάμετρο (σε ίντσες) των εκτός δρόμου ελαστικών του οχήματος.

Οπτικά, η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η ανάρτηση του Navara, η οποία αυξήθηκε για να βελτιστοποιήσει την απόδοση προσφέροντας πρόσθετη απόσταση από το έδαφος που φθάνει τώρα τα 243 χιλιοστά, σε σύγκριση με τα 223 χιλιοστά του στάνταρ Navara. Η μέγιστη γωνία Nissan Navara AT32 18προσέγγισης έχει αυξηθεί σε 35° (από 30,4°), ενώ η γωνία διαφυγής είναι στις 24° (από 22,2°).

Άλλες εμφανείς βελτιώσεις περιλαμβάνουν τους μεγάλους θόλους των τροχών, σχεδιασμένους για να ενισχύσουν τη νέα ψηλότερη θέση του οχήματος, αλλά και για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία του αμαξώματος κατά την ακραία οδήγηση εκτός δρόμου. Nissan Navara AT32 17Κρυμμένες από κοινή θέα, βρίσκονται οι ποδιές κάτω από το αυτοκίνητο που προστατεύουν τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης, καθώς και τη δεξαμενή του καυσίμου.

Οι ζάντες των 17 ιντσών έχουν σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, ενώ τα ελαστικά των 32 ιντσών έχουν επιλεγεί ειδικά για να βελτιώσουν την πρόσφυση εκτός δρόμου, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις και στο δρόμο. Η τόσο μεγάλη διάμετρος των ελαστικών επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον πρόσφυση, όπως για παράδειγμα σε μαλακή άμμο ή χιόνι. Με 20mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και με Nissan Navara AT32 13τα μεγαλύτερα ελαστικά, το συνολικό ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 40mm.

Και με εξάτμιση τύπου snorkel
Για τους τυχερούς ιδιοκτήτες που επιζητούν τις απόλυτες εκτός δρόμου επιδόσεις, διατίθενται προαιρετικά μια εξάτμιση τύπου snorkel καθώς και κλείδωμα του εμπρός διαφορικού.

Nissan Navara AT32 15Η εξάτμιση τύπου snorkel είναι τοποθετημένη στην κολόνα Α του οχήματος, επιτρέποντας στο όχημα να βυθιστεί σε βάθος 800mm – 200mm περισσότερο σε σχέση με το στάνταρ Navara. Παράλληλα βελτιώνει την εισαγωγή του αέρα και προστατεύει τον κινητήρα από σκόνη και νερό. Το κλείδωμα του εμπρός διαφορικού, λειτουργεί παράλληλα με το κλείδωμα του πίσω διαφορικού του Navara, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε τύπο επιφάνειας.

ΤNissan Navara AT32 20α παραπάνω νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης OFF-ROADER AT32 , έρχονται να συμπληρώσουν την ενσωματωμένη “σουίτα” προηγμένων τεχνολογιών του υπάρχοντος Navara. Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται το Hill Start Assist, το Hill Descent Control, το Intelligent Emergency Braking, καθώς και το Intelligent Around View.

Όπως συμβαίνει με κάθε ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Nissan, το Navara OFF-ROADER AT32 συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση ή εγγύηση 160.000 χλμ, με επιπλέον εγγύηση πέντε ετών της Arctic Trucks για τα νέα εξαρτήματα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO