spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΣκληρές δοκιμές σε δύσκολες περιοχές

Σκληρές δοκιμές σε δύσκολες περιοχές

Το νέο Sports Activity Vehicle (SAV) της Βαυαρικής εταιρείας, η νέα BMW X5, αυτό τον καιρό λειτουργεί στα όριά New BMW X5 test 10της, προκειμένου να περάσει τις εξαντλητικές δοκιμές ώστε να είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Γι΄ αυτό το λόγο τη μία μέρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ψύχος του αρκτικού κύκλου και την επόμενη κάνει βόλτες στην πίστα του Nürburgring.

Δοκιμάζοντας τη διάδοχο της σημερινής BMW X5, οι υπεύθυνοι εξέλιξης ελέγχουν αφενός την αντοχή, αφετέρου και την ευελιξία του νέου οχήματος. Το νέο Sports Activity Vehicle (SAV) περνά από ένα εξαιρετικά απαιτητικό και ποικίλο πρόγραμμα δοκιμών στο πλαίσιο της εξέλιξής του για μαζική παραγωγή. Τα πρωτότυπα της νέας BMW X5 καλούνται να αντέξουν σε κλιματικές ζώνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. Εδώ η νέα τεχνολογία ανάρτησης πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές της.

New BMW X5 test 11Έρχεται η 4η γενιά του μοντέλου
Η πρώτη γενιά της BMW X5 έθεσε τα θεμέλια για μία νέα κατηγορία Sports Activity Vehicle πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, σαν το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο που γοήτευσε τους οδηγούς τόσο σε ορεινές διαδρομές όσο και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Στην προσεχή, τέταρτη γενιά της, τα πολλαπλά ταλέντα του μοντέλου θα αναδειχτούν περισσότερο από ποτέ. Σε αυτό συμβάλλει η υιοθέτηση νέων συστημάτων ανάρτησης και πλαισίου, που διατίθενται για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW X και ουσιαστικά είναι μοναδικά στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Το νέο πακέτο offroad για παράδειγμα New BMW X5 test 13προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κορυφαίας οδηγικής άνεσης στο δρόμο και δυνατότητα αλλαγής σεταρίσματος με το πάτημα ενός διακόπτη, για τέλεια προσαρμογή σε συνθήκες εκτός δρόμου. Ανεξάρτητα αν πατά σε χιόνι, άμμο, χαλίκι ή χώμα – η νέα BMW X5 έχει το τέλειο σύστημα κίνησης και σετάρισμα ανάρτησης για κάθε επιφάνεια.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες
Τα πρωτότυπα απέδειξαν με πόση μαεστρία επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει η νέα BMW X5 στο χειμερινό κέντρο δοκιμών στο Arjeplog, στη Σουηδία, στις χωμάτινες διαδρομές της Νότιας Αφρικής και στους αμμόλοφους στα ερημικά τοπία των ΗΠΑ. Επιβίωσαν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Η New BMW X5 test 12νέα BMW X5 έπρεπε να αποδείξει τι αξίζει σε άνυδρα ορεινά εδάφη, τροπική υγρασία και λασπωμένες διαδρομές. Σε αυτές τις δοκιμές αντοχής προστέθηκαν και άλλες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στην πίστα υψηλών ταχυτήτων στην Talladega στην Alabama και στην πίστα δοκιμών του Nürburgring στη Γερμανία που ήταν εξίσου σημαντικές, για να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα επιδόσεων. Οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα που αποκτήθηκαν δείχνουν ότι η νέα BMW X5 πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ευελιξία, την ακρίβεια, τον έλεγχο και την άνεση, κυρίως χάρη στο Adaptive M Suspension Professional και το Integral Active Steering, που επίσης προσφέρεται για πρώτη φορά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO