spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΡάλι Ακρόπολις 2018

Ράλι Ακρόπολις 2018

Rally Acropolis test 10Η «ακροπολική» εβδομάδα ξεκίνησε με τις πρώτες δοκιμές ενόψει του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018, 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, για αρκετά από τα κορυφαία πληρώματα του ERC σε Ειδικές περασμένων ετών όπως η Παύλιανη και η Καλοσκοπή.

Στόχος τους, βεβαίως, ήταν η εξοικείωση με τα ελληνικά χώματα και η σωστή ρύθμιση των αυτοκινήτων για τις Ειδικές Διαδρομές και το ενδεχόμενο βροχής. Πάντως, στις πρώτες αυτές δοκιμές ο καιρός ήταν καλός, με τον ήλιο να κάνει σε μεγάλες περιόδους της ημέρας την εμφάνισή του. Οι Γιώργος Φιλιππίδης και Θέμης Χαλκιάς θα δοκιμάσουν αύριο τα Skoda Fabia R5 με τα οποία θα αγωνιστούν. Σήμερα ξεκίνησαν και οι επίσημες αναγνωρίσεις του αγώνα.

Rally Acropolis test 11No1: LUKYANUK Alexey – ARNAUTOV Alexey
«Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός. Βασικός μας στόχος είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, να προσπαθήσουμε να μην έχουμε κάποιο κλατάρισμα και άλλα προβλήματα. Αυτά είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Σχεδόν οι μισές Ειδικές Διαδρομές είναι καινούργιες για εμάς, ενώ άλλες έχουν αντίθετη φορά, οπότε πρέπει να γράψουμε καινούργιες σημειώσεις. Οι συνθήκες για όλους τους οδηγούς θα είναι σχεδόν οι ίδιες και αυτό είναι θετικό».

Rally Acropolis test 12Νο2: MAGALHAES Bruno – MAGALHAES Hugo
«Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας, πολύ διαφορετικός από τους υπολοίπους οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα καλό τεστ σήμερα και να βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις. Οι Ειδικές είναι γρήγορες αλλά παράλληλα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ διότι πρέπει να αποφεύγουμε τις μεγάλες πέτρες στο δρόμο. Ο στόχος μας είναι να βρεθούμε στο πόντιουμ και να πάρουμε βαθμούς για το πρωτάθλημα. Είμαι περίεργος να δω τις ειδικές διαδρομές καθώς αρκετές έχουν αντίθετη φορά ενώ άλλες έχουν καινούργια τμήματα».

Νο3: HERCZIG Norbert – FERENCZ Ramon
«Είμαστε τα νέα παιδιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι και στον αγώνα. Για εμάς όλα είναι καινούργια. Δεν γνωρίζουμε τις ειδικές και το βασικό είναι να τερματRally Acropolis test 13ίσουμε τον αγώνα. Έχω δει κάποια onboard βίντεο και έχω διαπιστώσει ότι κάποια κομμάτια είναι πολύ σκληρά. Στην Ουγγαρία έχουμε έναν αντίστοιχα σκληρό αγώνα από τον οποίο έχω εμπειρία και έτσι ελπίζω να βρω καλό ρυθμό για τον αγώνα».

Νο5: HABAJ Lukasz – DYMURSKI Daniel
«Θα είναι μία πρόκληση για το αυτοκίνητο καθώς οι Ειδικές είναι αρκετά σκληρές ενώ και εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Είμαι αισιόδοξος, όμως, καθώς ήδη έχουμε κάνει τρεις αγώνες. Φέτος έχουμε στόχο την πεντάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι και ελπίζουμε ότι και στο Ακρόπολις θα είμαστε σε αντίστοιχη θέση. Άλλωστε μετά ακολουθούν αγώνες που τους γνωρίζω καλά».

Νο7: ΤΣΟΥΛΟΦΤΑΣ Αλέξανδρος – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Αντώνης
«Σήμερα βρισκόμαστε στο βουνό για να κάνουμε το τεστ μας για το Ράλι Ακρόπολις, αν και βρισκόμαστε σε σημείο που δεν έχει πολλές ομοιότητες με τις υπόλοιπες Ειδικές. Μάλλον όμως θα βρέξει σήμερα οπότε αυRally Acropolis test 14τό είναι θετικό καθώς αναμένουμε βροχές στον αγώνα. Θα κάνουμε λίγα χιλιόμετρα να βρούμε τις ρυθμίσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Φέτος οι προσδοκίες μας είναι πολύ πιο υψηλές από πέρυσι καθώς έχουμε οδηγήσει το αυτοκίνητο για έναν χρόνο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Είναι μεγάλος αγώνας και σκληρός, το σημαντικό είναι να αντέξει το αυτοκίνητο και η καλή θέση θα έρθει. Θα προσπαθήσω να οδηγήσω γρήγορα αλλά προσεκτικά».

Νο8: VON THURN UND TAXIS Albert – CHRISTIAN Frank
«Είμαι λίγο στεναχωρημένος καθώς σήμερα είχαμε μία μικρή έξοδο και κάναμε μία μικρή ζημιά στο roll cage, έτσι σταματήσαμε νωρίτερα. Έχουμε βελτιωθεί στην άσφαλτο αλλά εδώ έχουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, ανυπομονώ. Πιστεύω να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα ενώ αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε στην πρώτη πεντάδα θα είναι πραγματικά όνειρο. Κάποιες Ειδικές είναι καινούργιες ενώ άλλες έχουν αντίθετη φορά, οπότε δεν έχω μεγάλη γνώση τους. Επίσης αγωνίζομαι με καινούργιο συνοδηγό οπότε υπάρχουν αρκετές συνθήκες που πρέπει να συνηθίσω».

Νο9: PTASZEK Hubert – SZCZEPANIAK MaciejRally Acropolis test 15
«Είναι η πρώτη φορά για εμένα στον αγώνα, οπότε δεν έχω καθόλου εμπειρία σε τέτοιες Ειδικές. Δεν μπορώ να ξέρω τι να περιμένω καθώς δεν τις γνωρίζω καθόλου. Όλοι λένε ότι οι Ειδικές είναι αρκετά σκληρές, οπότε το βασικό στο μυαλό μας είναι να προσπαθήσουμε να πάμε γρήγορα αλλά παράλληλα να κρατήσουμε το αυτοκίνητο σε ένα κομμάτι. Αυτός είναι ο στόχος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα επικεντρωθούμε στη δουλειά μας, ελπίζω να έχουμε καλές σημειώσεις και να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στον ανταγωνισμό».

Νο11: MONTEIRO Aloisio – COUCEIRO Andre
«Για εμάς είναι η πρώτη φορά οπότε όλα είναι καινούργια. Είναι μία καινούργια εμπειρία με σκληρές Ειδικές. Πρέπει να μάθουμε τα πάντα και να έχουμε καλές σημειώσεις. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ο βασικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε το ράλι. Μετά και αν αναλογιστούμε ότι δεν είναι πάρα πολλά τα R5 θέλουμε να είμαστε στην πρώτη δεκάδα και να πάρουμε μερικούς πόντους για το πρωτάθλημα».

Rally Acropolis test 16Νο15: SERDERIDIS Jourdan – MICLOTTE Frederic
«Κάναμε μία καλή προπόνηση δύο εβδομάδες πριν με το Ράλι Φθιώτιδος οπότε έχουμε αποκτήσει εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και στις δυνατότητές μας. Εδώ όμως ο ανταγωνισμός είναι διαφορετικός, έχουμε αρκετά καλά αυτοκίνητα και πιλότους που ειδικεύονται στο χώμα και στο Ακρόπολις, ωστόσο έχουμε καλές προσδοκίες για τον αγώνα και ελπίζουμε το σημερινό μας τεστ να μας τις επιβεβαιώσει. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε σε έναν καλό ρυθμό στην Υπερειδική στο Μαρκόπουλο και στην Θήβα που είναι και η μεγαλύτερη Ειδική και μετά να δούμε που βρισκόμαστε. Ελπίζω να είμαστε στην πρώτη δεκάδα μετά την πρώτη μέρα και μετά να ανεβάσουμε ταχύτητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις Ειδικές της Κυριακής αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιπες θα είναι σε αντίστοιχο επίπεδο. Κάποιες έχουν πονηρά σημεία, κάποιες είναι πιο γρήγορες ενώ θα πρέπει και να δούμε πόσο θα αλλάξουν μετά τα πρώτα περάσματα».

Νο19: ERDI Tibor Junior – GYORGY Papp
«Ξεκινήσαμε σήμερα την προετοιμασία μας για τον αγώνα. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον αγώνα Rally Acropolis test 17στην κατηγορία ERC2. Αυτήν τη χρονιά έχουμε περισσότερες συμμετοχές οι οποίες είναι πιο δυνατές και πρέπει να τις κερδίσουμε. Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καινούργιες και είμαι χαρούμενος για αυτό καθώς πάντα στις νέες ειδικές είμαστε γρηγορότεροι από τον ανταγωνισμό. Ελπίζω να μείνουμε μακριά από τεχνικά προβλήματα».

Νο34: VASSILAKIS George – KARANIKOLAS Epaminondas
«Πρώτη επαφή με το καινούργιο μας αυτοκίνητο (Ford Fiesta R5), καθώς σήμερα ουσιαστικά θα το οδηγήσουμε σε χώματα μίας Ειδικής Διαδρομής. Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να μάθουμε το αυτοκίνητο. Οι Ειδικές είναι ωραίες αν και χωρίς να τις έχω δει στο 100% είναι λίγο πιο σκληρές από το αναμενόμενο. Είχαν αρκετές πέτρες, μπορεί να μην είναι ακόμα εντελώς έτοιμες. Εμείς ούτως ή άλλως προσεκτικά θα οδηγήσουμε».

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO