spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan Navara Off-Roader AT32

Nissan Navara Off-Roader AT32

Nissan Navara AT32 10Η Nissan παρουσιάζει στο Motor Show του Μπέρμπιγχαμ μια «σκληρή και έξυπνη» πρόταση του Navara με την ονομασία OFF-ROADER AT32. Τώρα δείχνει να είναι ικανότερο από ποτέ. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενισχυμένη ανάρτηση η οποία αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλ. πλήρη προστασία των βασικών εξαρτημάτων του κάτω τμήματος του οχήματος και μεγαλύτερα ελαστικά εκτός δρόμου. Για την απόλυτη απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή, τώρα έχει προστεθεί στο εμπρός τμήμα ένας “αναπνευστήρας” για απρόσκοπτη εισαγωγή αέρα.

Nissan Navara AT32 11Το όχημα έχει υποστεί βελτιώσεις από την Arctic Trucks, την διάσημη ισλανδική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων 4WD προκειμένου να “δαμάσουν” και τις πιο σκληρές συνθήκες επιφάνειες του κόσμου. Το AT στην κωδική του ονομασία αντιπροσωπεύει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπεύει τη διάμετρο κάθε ελαστικού εκτός δρόμου σε ίντσες. Τα αξεσουάρ Navara OFF-ROADER AT32 διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις του Navara Double Cab.

Οπτικά, η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Αυτή τώρα φτάνει τα 243 χιλιοστά, σε σύγκριση με 223 χιλιοστά στο κανονικό Nissan Navara AT32 13Navara. Η μέγιστη γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί σε 35 ° (από 30,4 °), ενώ η γωνία διάσχισης είναι τώρα 24 ° (πάνω από 22,2 °).

Άλλες προφανείς βελτιώσεις περιλαμβάνουν τις ποδιές για την προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος, τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και το ρεζερβουάρ καυσίμου. Οι ζάντες των 17 ιντσών έχουν σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, ενώ τα ελαστικά των 32 ιντσών έχουν επιλεγεί ειδικά για να βελτιώσουν την έλξη εκτός δρόμου διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο. Nissan Navara AT32 14Μια τέτοια μεγάλη διάμετρος ελαστικών επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση για να αυξήσει περαιτέρω την πρόσφυση, για παράδειγμα, σε μαλακή άμμο ή χιόνι.

Με επιπλέον απόσταση 20 χιλιοστών και μεγαλύτερα ελαστικά, το συνολικό ύψος του οχήματος αυξάνεται κατά 40 χιλιοστά. Για όσους επιθυμούν κάτι πιο “άγριο” και απαιτητικό για εκτός δρόμου μετακινήσεις, τώρα υπάρχει ο “αναπνευστήρας” εισαγωγής αέρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κολώνα Α και βοηθά ακόμη περισσότερο σε διαδρομές διάσχισης ποταμού και στάσιμων νερών αυξάνοντας το βύθισμα κατά 800 χιλ – 200 χιλ περισσότερο από το “συμβατικό” Navara. Με Nissan Navara AT32 15βελτιώσεις στο εμπρός διαφορικό η παράλληλη λειτουργία και του πίσω διαφορικού εξασφαλίζουν ασφαλείς διαδρομές ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει Hill Hill Assist, Hill Decent Control, έξυπνο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και ευφυή οθόνη.
Στη Βρετανική αγορά το Navara OFF-ROADER AT32 συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση ή 100.000 μιλίων, ενώ υπάρχει 5ετής εγγύηση και στα εξαρτήματα της Arctic Trucks.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO