spot_img

Hyundai NEXO

Hyundai Nexo 10Μια απόλυτα πετυχημένη περίοδος προπαραγγελιών ώθησε την Hyundai να προχωρήσει στο άνοιγμα των παραγγελιών του ηλεκτρικού NEXO κυψελών καυσίμου στην αγορά της Νότιας Κορέας.

Σε μια εξαιρετικά μικρή περίοδο προπαραγγελιών μόλις 7 ημερών (19-26 Μαρτίου) η αγορά έδειξε “ώριμη” να υποδεχτεί το τεχνολογικά πρηγμένο αυτό μοντέλο. Παραγγέλθηκαν συνολικά 1.061 οχήματα και την πρώτη ημέρα οι προπαραγγελίες είχαν φτάσει τις 733.
«Είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας καθώς η Hyundai Nexo 13τεχνολογία κυψελών καυσίμου διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες στο ευρύ κοινό. Μετά από αυτό το θετικό ξεκίνημα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στις υπερπόντιες αγορές για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αγοράς οχημάτων κυψελών καυσίμου”, δήλωσε ο κ. Byung Kwon Rhim, Executive Vice President της Hyundai Motor Company.

Η Hyundai παρέδωσε επίσης οχήματα ΝΕΧΟ και στις δημοτικές αρχές των πόλεων Ulsan και Gwangju της Κορέας. Η τελετή στο Ulsan πραγματοποιήθηκε στο σπίτι Hyundai Nexo 19του υδρογόνου, που δημιουργήθηκε με κοινές προσπάθειες της Hyundai και της πόλης του Ulsan, ενώ στο Gwangju πραγματοποιήθηκε η τελετή στο νεόκτιστο πολύ-ενεργειακό σταθμό υδρογόνου DongGok. Και οι δύο δημοτικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν την υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου.
Να αναφέρουμε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου απαντά σε πολλές από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αυτοκίνητα: εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, εκπομπές ρύπων, απόδοση, αυτονομία και χρόνοι ανεφοδιασμού..

Hyundai Nexo 17Οι κυψέλες καυσίμου αποτελούν ένα μηχανισμό για την ηλεκτροχημική μετατροπή της ενέργειας μετατρέποντας υδρογόνο και οξυγόνο σε νερό, παράγοντας ταυτόχρονα με τη διαδικασία αυτή, ηλεκτρισμό και θερμότητα. Ο ηλεκτρισμός παράγεται με τη μορφή συνεχούς ρεύματος ενώ οι υδρατμοί είναι οι μόνες εκπομπές των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO