spot_img

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq 01Η Skoda παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου ένα νέο crossover, αποκλειστικά για την αχανή αγορά της Κίνας. Φέρει την ονομασία Kamiq και αποτελεί την μικρότερη πρόταση της εταιρείας στη γκάμα των SUV της.

Η Skoda βλέπει μακριά, τόσο γεωγραφικά, όσο και εμπορικά. Με το νέο αυτό μοντέλο στοχεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της και να αγγίξει τις 600.000 μονάδες σε επίπεδο τριετίας, όταν κατά την περσινή χρονιά μόνο πούλησε 320.000 αυτοκίνητα. Και όλα αυτά Skoda Kamiq 02πριν την έλευση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου.

Το εντελώς νέο Kamiq θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Shanghai Volkswagen και θα είναι εφοδιασμένο με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.500 κ. εκ. ισχύος 110 ίππων. Με αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια, υπολογίζεται η τιμή του να φτάνει τις 13.000€.

Τα περισσότερα στοιχεία του προέρχονται από το Karoq και οι διαστάσεις του είναι 4.390 χλστ. το μήκος, 1.781 Skoda Kamiq 05χλστ. το πλάτος, 1.593 χλστ. το ύψος, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.610 χλστ.

Η Skoda δείχνει πλέον ξεκάθαρα τις διαθέσεις της σε μια τεράστια αγορά, στην οποία θέλει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, θεωρώντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και δημιουργώντας σοβαρές προτάσεις παράλληλα με τα υπόλοιπα προϊόντα του ομίλου VW. Βέβαια, η εταιρεία δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο της λόγο, μιας και τα ηλεκτρικά “ηλεκτρίζουν” ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της στον στίβο των πωλήσεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO