spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Skoda city SUV

Νέο Skoda city SUV

Από την μακρινή Κίνα μας έρχονται τα πρώτα σκίτσα ενός νέου μοντέλου της Skoda. Πρόκειται για ένα SUV το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση τις κυκλοφοριακές ανάγκες των τεράστιων κινεζικών πόλεων. Έτσι μετά τα Kodiaq & Karoq, το νέο SUV πόλης θα είναι το τρίτο μοντέλο της οικογένειας. Το εν λόγω μοντέλο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

New Skoda citi SUV 10Η “επίθεση” της Skoda στα SUV βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην κινεζική αγορά. Η σχεδιαστική “γλώσσα” που χρησιμοποιείται στο νέο μοντέλο ενισχύει με δυναμικό τρόπο τη φιλοσοφία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων.

Η τσέχικη εταιρεία εφαρμόζει συγκεκριμένη σχεδιαστική “γλώσσα” η οποία ταυτίζεται με τις απαιτήσεις της αχανούς τοπικής αγοράς της Κίνας. Η μάσκα του ψυγείου και οι προβολείς αποτελούν μία μονάδα. Τα κάτω πλαϊνά πάνελ ρέουν προς τα πίσω, ενισχύοντας έτσι την εξωτερική του αισθητική. Τα πίσω φώτα New Skoda citi SUV 11δημιουργούν ένα κρυσταλλικό σχήμα.

Η στρατηγική για τα SUV της Skoda αποτελεί το “κλειδί” για την ανάπτυξη της μάρκας. Με ένα μερίδιο αγοράς SUV πάνω από 30% το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κινεζική αγορά. Τώρα, ετοιμάζει να ρίξει στην αγορά κι ένα τρίτο, μικρότερο, SUV.

Η Κίνα είναι η ισχυρότερη ενιαία αγορά για τη Skoda στον κόσμο. Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα της πωλείται εδώ. Το 2017 ο κατασκευαστής αυτοκινήτων αύξησε τις παραδόσεις στην Κίνα κατά 2,5% στα 325.000 οχήματα. Αυτό καθιστά το περασμένο έτος το καλύτερο έτος της Skoda μέχρι σήμερα μετά την επανένταξή New Skoda citi SUV 12της στην κινεζική αγορά το 2007.

Οι βάσεις για τη μελλοντική κερδοφόρα ανάπτυξη της Skoda στην Κίνα τέθηκαν, όταν εκπρόσωποι της Volkswagen, της SAIC Motor Corporation Limited και της ŠKODA AUTO υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας στις 30 Μαρτίου 2016 κατά τη διάρκεια κρατικής επίσκεψης του κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Τσεχία. Πρόκειται για ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος είναι να επεκταθεί η γκάμα των μοντέλων και σε SUV με εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO