spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Ford Focus

Νέο Ford Focus

New Ford Focus 10Είκοσι χρόνια μετά το πρώτο Focus, η εταιρεία σχεδιάζει από λευκή κόλλα χαρτί, το νέο Ford Focus και εγκαινιάζει μία νέα εποχή στην τεχνολογία, την άνεση, την ευρυχωρία και την οδηγική εμπειρία. Τώρα διαθέτει νέα ‘ανθρωποκεντρική’ σχεδίαση για μεγαλύτερη γκάμα εκδόσεων με το πρώτο Focus Active crossover και το πολυτελές Focus Vignale.

Το εντελώς νέο Focus το αναμένουμε στη χώρα μας τον Ιούνιο και είναι γεμάτο με νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring New Ford Focus 11που βοηθούν τον οδηγό να διαχειρίζεται συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Συστήματα όπως προληπτικός φωτισμός στροφών (predictive curve light) και φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση (sign-based light) βελτιώνουν την ορατότητα. Τώρα το πρώτο σύστημα head-up display για μοντέλο Ford στην Ευρώπη προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τιμόνι. Το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς παρκαρίσματος πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Δείτε το νέο Focus στο video

New Ford Focus 20Φορτωμένο με τεχνολογία
Εξοπλίζεται με στάνταρ επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes), 20% βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση προσφέρουν συνεχώς ελεγχόμενη απόσβεση (Continuously Controlled Damping) – πρωτιά για Focus – που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία του και βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης. Ακόμη, το νέο Focus λανσάρει το ενσωματωμένο FordPass Connect modem για συνδεσιμότητα εν κινήσει, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, SYNC 3 με οθόνη αφής 8-ιντσών και B&O PLAY audio.

Γκάμα κινητήρωνNew Ford Focus 21
Προηγμένοι κινητήρες βενζίνης EcoBoost και EcoBlue diesel με την υποστήριξη νέου, οκτατάχυτου, αυτόματου κιβωτίου, προσφέρουν 10% βελτιωμένη απόδοση. Η γκάμα προσφερόμενων κινητήρων περιλαμβάνει μία βελτιστοποιημένη έκδοση του χιλιάρη EcoBoost της Ford και ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost. Και τα δύο μηχανικά σύνολα αναβαθμίζονται με την πρώτη εφαρμογή απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford σε τρικύλινδρους κινητήρες. Νέοι κινητήρες 1.5 L EcoBlue και 2.0L EcoBlue diesel προσφέρουν βέλτιστη οικονομία καυσίμου, ενώ ένα νέο, ευφυές οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζει τις αλλαγές σχέσεων στο οδηγικό στυλ και ελέγχεται μέσω New Ford Focus 16ενός επιλογέα Rotary Gear Shift Dial. Ο χιλιάρης κινητήρας EcoBoost διατίθεται σε εκδόσεις 85, 100 και 125 ίππων, και ο νέος 1.5L EcoBoost αντίστοιχα σε 150 και 182 ίππων.

Πληθώρα εκδόσεων
Η πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του Focus παρουσιάζεται σε πεντάθυρες hatchback, wagon και σε ορισμένες αγορές τετράθυρες εκδόσεις. Ανάμεσά τους τα Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line, το πολυτελές Focus Vignale και το πρώτο Focus Active crossover.

Σε νέα πλατφόρμαNew Ford Focus 17
Είναι το πρώτο όχημα σε όλο τον κόσμο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2 της Ford, η οποία έχει σχεδιαστεί για βελτιωμένη προστασία στις συγκρούσεις. Παράλληλα, προσφέρει το περισσότερους χώρους για μεσαίο μοντέλο της Ford χωρίς αυτό να επηρεάζει τις εξωτερικές του διαστάσεις, ενώ η βελτιωμένη αεροδυναμική του πετυχαίνει μειωμένη κατανάλωση. Η καλύτερη ποιότητα κατασκευής στην ιστορία του είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης 600 εκατομμυρίων Ευρώ στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας.

New Ford Focus 22Οι τιμές στην Αγγλία
Οι τιμές του νέο Ford Focus στη χώρα μας θα γίνουν γνωστές κατά την άφιξή του στην ελληνική αγορά τον προσεχή Ιούνιο. Ωστόσο έγιναν ήδη γνωστές οι τιμές του στη Βρετανική αγορά. Ξεκινούν από 17.930 λίρες για το Focus Style, δηλαδή είναι κατά 2.300 λίρες φθηνότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Από εκεί και πέρα για το Zetec είναι 19.300 λίρες, για το ST Line Χ 21.570 λίρες, για το Titanium 21.550 λίρες, για το Titanium X 22.820 λίρες και για το κορυφαίο Vignale 25.450 λίρες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO