spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAtlas Cross Sport & Atlas Tanoak

Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak

Μια νέα οικογένεια οχημάτων δημιουργεί η VW στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρόκειται για τη VW Atlas Cross Sport Concept 10σειρά Atlas η οποία σε πρώτη φάση περιλαμβάνει το Atlas Cross Sport, ένα πεντάθυρο concept car με δυναμικό coupé στυλ και το Atlas Tanoak, το πρωτότυπο πρώτο pickup το οποίο βασίζεται στο πλαίσιο MQB.

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του νέου Touareg στην Κίνα, η VW παρουσίασε τώρα – στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (28 Μαρτίου έως 08 Απριλίου) – δύο νέες εκδόσεις του Atlas που αναπτύχθηκαν για VW Atlas Cross Sport Concept 11τις ΗΠΑ: το Atlas Cross Sport1 και το Atlas Tanoak1. Τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα δείχνουν πως η γκάμα Atlas μπορεί να επεκταθεί σε μια νέα οικογένεια μοντέλων της μάρκας.

Με το υβριδικό σύστημα κίνησης το 5θέσιο Atlas Cross Sport δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή. Από την άλλη, το pickup Atlas Tanoak θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για την κατηγορία στην απέραντη αγορά των Η.Π.Α.

VW Atlas Cross Sport Concept 20Το Atlas είναι ήδη ένας απόλυτα επιτυχημένος νεοεισερχόμενος διεκδικητής στην αγορά SUV των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 36.000 μονάδες έχουν ήδη πωληθεί από την κυκλοφορία τους στην αγορά πέρυσι. Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει ότι η Volkswagen έχει αναπτύξει με το Atlas το σωστό αυτοκίνητο για αυτή την τόσο σημαντική αγορά. Στο Μανχάταν, τώρα, η VW παρουσιάζει τη συνέχεια του story της, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν θα αρκεστεί μόνο με ένα μοντέλο.

Atlas Cross SportVW Atlas Cross Sport Concept 13
Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί για την παραγωγή του Atlas Cross Sport στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στο Chattanooga (Tennessee) μαζί με τον 7θέσιο Atlas και το Passat. Η Volkswagen θα επενδύσει περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια για το νέο SUV – εκτός από επενδύσεις ύψους περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την επέκταση του εργοστασίου παραγωγής Atlas.

Όπως και το 7θέσιο Atlas, έτσι και το 5θυρο θα “πατάει” στο αρθρωτό πλαίσιο MQB. Εντυπωσιάζει VW Atlas Cross Sport Concept 14με την υβριδική του τεχνολογία PHEV, με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εμβέλεια να φτάνει τα 70 χιλιόμετρα. Η μπαταρία υψηλής απόδοσης με την οποία είναι εξοπλισμένο μπορεί να φορτιστεί είτε εξωτερικά είτε κατά την οδήγηση. Μια δεύτερη έκδοση του Atlas Cross Sport έχει συμβατική υβριδική μονάδα χωρίς εξωτερική λειτουργία φόρτισης μπαταρίας (HEV). Αυτή η έκδοση θα έχει προσωρινή αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία για περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Βενζινοκίνητη έκδοσηVW Atlas Cross Sport Concept 16
Η έκδοση με κινητήρα βενζίνης φιλοξενεί έναν V6 3,6 FSI. Ο 6κύλινδρος αυτός κινητήρας παράγει ισχύ 206 kW / 280 PS και μέγιστη ροπή 350 Nm. Υποστηρίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες και στις δύο εκδόσεις. Ο εμπρός κινητήρας αναπτύσσει τα 40 kW και 220 Nm και ο πίσω κινητήρας 85 kW και 270 Nm. Παρέχεται ενέργεια που προέρχεται από μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη στο τούνελ μετάδοσης. Η ενεργειακή του ικανότητα – και αυτό είναι όπου διαφέρουν τα PHEV και HEV – είναι είτε 18,0 kWh (PHEV) είτε 2,0 kWh (HEV). Η συνολική ισχύς συστήματος των δύο συστημάτων κίνησης: 265 kW / 360 PS (PHEV) και 231 kW / 314 PS (HEV).

Atlas Tanoak
Το εντυπωσιακό pickup βασίζεται και αυτό στο αρθρωτό πλαίσιο MQB. Η ονομασία του προέρχεται από ένα είδος δέντρου το οποίο αναπτύσσεται στις ακτές του Ειρηνικού και φτάνει μέχρι 45 μέτρα ύVW Atlas Cross Sport Concept 12ψος. Με συνολικό 5.438 χιλ. το Tanoak θεωρείται μια μεσαίου μεγέθους πρόταση pickup για την αγορά των ΗΠΑ. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει πλάτος 2.030 χιλ. και ύψος 1.844 χιλ. Σχεδιάστηκε σαν 5θέσιο με διπλή καμπίνα.

Η κινητήρια ισχύς του προέρχεται από έναν κινητήρα V6 FSI 3,6 λίτρων της σειράς Atlas με ισχύ 206 kW / 280 PS. Μεταφέρει τη δύναμή του και τη μέγιστη ροπή των 350 Nm μεταβλητά στους δύο άξονες μέσω ενός συστήματος 4MOTION για όλους τους τροχούς και ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων.

Volkswagen Atlas Tanoak Teaser

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO