spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣRenault Kangoo R.S.

Renault Kangoo R.S.

Renault Kangoo RS 10Η Renault Sport άφησε προσωρινά στην άκρη τους γρήγορους οδηγούς και ετοιμάζει ένα ξεχωριστό Kangoo για –πολύ- γρήγορους επαγγελματίες, ισχύος 165 και 280 ίππων. Πρόσφατα αποκάλυψε τα σχέδια της για την περιορισμένη παραγωγή μιας ειδικά εξελιγμένης από τους μηχανικούς της Renault Sport έκδοσης του επαγγελματικού Renault Kangoo, το οποίο θα βασίζεται στο ήδη γνωστό μας επαγγελματικό μοντέλο.

Και για το σκοπό αυτό η Renault Sport ανέλαβε την εξέλιξη ενός πλήρους πακέτου αναβάθμισης, το Renault Kangoo RS 12οποίο περιλαμβάνει φαρδύτερο αμάξωμα, ανασχεδιασμένα συστήματα ανάρτησης και φρένων, αλλά και κορυφαία μηχανικά σύνολα της Renault. Το ταχύτατο σπορ επαγγελματικό μοντέλο θα χαρακτηρίζεται από τις σχετικά μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές αλλαγές στο αμάξωμα, λόγω και τον πολυάριθμων αεροδυναμικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτυγχάνεται ο επιθυμητός βαθμός απόδοσης, αλλά και παράλληλα να δικαιολογείται με τον πλέον πειστικό τρόπο το όνομα Kangoores.

Το νέο Kangoo R.S θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση Sport με τα μηχανικά μέρη του Megane GT (1.6 Renault Kangoo RS 13dCi 165 – EDC 6 σχέσεων) και στην έκδοση Trophy-R με τα μηχανικά μέρη του Megane R.S. (1.8 TCe 280 – μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων). Και οι δύο εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το πρωτοποριακό σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control που αποτελεί αποκλειστικότητα της Renault, αλλά και σύστημα launch control.
Σημειώστε ότι ο χώρος φόρτωσης θα μείνει ανεπηρέαστος προσφέροντας στους γρήγορους Kangoores επαγγελματίες ωφέλιμο όγκο από 4 έως και 4,6 κυβικά μέτρα (ανάλογα με το διαχωριστικό). Και φυσικά ακολουθώντας την παράδοση του νέου Megane R.S., το Kangoo R.S. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια του Grand Prix του Μονακό (24-27 Μαΐου) πραγματοποιώντας μερικούς γύρους στα χέρια του οδηγού της Renault Sport Formula 1 Team, Carlos Sainz.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO