spot_img

Shark Attack

Opel Shark Attack 10Κρύο, βροχή και χιόνι. Με τέτοιο καιρό καλύτερα να μείνουν μέσα τα πασχαλινά αυγά. Οπότε γιατί να μη μεταφερθεί το κυνήγι των πασχαλινών αυγών στο ίδιο σας το Opel για μια καλή ψαριά; Επειδή εκεί ακριβώς οι σχεδιαστές της Opel έχουν κρύψει τις δικές τους πασχαλινές εκπλήξεις με τη μορφή μικρών καρχαριών σε διάφορα σημεία της καμπίνας.

Το θαυμάσιο αυτό ψάρι–κυνηγός, παραμονεύει εδώ και χρόνια σε διάφορα μοντέλα της Opel όπως τα ADAM, Corsa, Astra, Insignia, Zafira, ενώ τώρα έχει παρεισφρήσει και στα νεοφερμένα SUV Crossland X & Grandland X.

Έτσι, οι λάτρεις των Opel μπορούν τώρα να αναζητήσουν τα μοτίβα των μικρών καρχαριών σε επτά μοντέλα από το Rüsselsheim. Τέρμα τα πασχαλινά λαγουδάκια, ώρα για πασχαλινούς καρχαρίες.

Opel Shark Attack 11Κρυμμένοι καρχαρίες
Πώς ξεκίνησε όμως η δημοφιλής αυτή ιδέα των κρυμμένων μοτίβων καρχαρία στα Opel εδώ και πάνω από μια δεκαετία; Ορίστε λοιπόν πώς οι καρχαρίες βρέθηκαν από τους ωκεανούς στο εσωτερικό των Opel. Όλα ξεκίνησαν ένα κυριακάτικο απόγευμα του 2004 όταν ο σχεδιαστής της Opel Dietmar Finger εργαζόταν στο σπίτι του φτιάχνοντας κάποια σκίτσα για το νέο τότε Opel Corsa. Ήταν απασχολημένος με το ντουλαπάκι του συνοδηγού και συγκεκριμένα με την πλευρά εκείνη που συνήθως καλύπτεται από την κλειστή πόρτα του συνοδηγού. Ωστόσο, όταν το ντουλαπάκι είναι ανοικτό, τα πλευρά του πρέπει να το κρατούν σταθερό, κάτι Opel Shark Attack 13που επιτυγχάνεται με ενισχύσεις σε σχήμα πλευρών ενσωματωμένες στο πλαστικό. Η δουλειά του Dietmar εκείνη την ημέρα ήταν ο σχεδιασμός των ενισχύσεων αυτών και ενώ ήταν συγκεντρωμένος στα σκίτσα του, έρχεται ο γιος του και κοιτώντας τα του λέει: «μπαμπά γιατί δε σχεδιάζεις απλά έναν καρχαρία;»

«Πράγματι, γιατί όχι;», σκέφτηκε ο σχεδιαστής και έδωσε στα πλευρά του πλαστικού το σχήμα ενός καρχαρία! Έτσι γεννήθηκε μια ιδέα που θα γινόταν παράδοση. Την επόμενη μέρα έδειξε τον καρχαρία στον τότε Υπεύθυνο Σχεδίασης του Corsa, Niels Loeb, ο οποίος προώθησε την ιδέα. Ο μικρός καρχαρίας στο ντουλαπάκι μπήκε λοιπόν στην παραγωγή και εξελίχτηκε σε success story για την Opel. Ακολούθησε το Zafira, του οποίου ο Opel Shark Attack 12Υπεύθυνος Σχεδίασης του Εσωτερικού, Karim Giordimaina, έκρυψε τρεις καρχαρίες στο ταμπλό του συμπαγούς πολυμορφικού. Έκτοτε, οι καρχαρίες βρήκαν μόνιμο καταφύγιο στο εντυπωσιακό Opel ADAM καθώς και στην τελευταία γενιά του best seller Opel Astra και της ναυαρχίδας Opel Insignia.

Πάθος για τη λεπτομέρεια
Για το σημερινό Διευθυντή Εσωτερικού Σχεδιασμού της Opel Karim Giordimaina, το μοτίβο του καρχαρία έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια σε σήμα κατατεθέν των Opel – και δεν περιορίζεται μόνο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. «Στο μεταξύ, δημοσιογράφοι άρχισαν να Opel Shark Attack 14ρωτούν πού έχουμε κρύψει τους καρχαρίες στις παρουσιάσεις κάθε νέου μοντέλου. Πάντα ενθαρρύνω τους σχεδιαστές μας να κρύβουν μοτίβα καρχαρία στο εσωτερικό σε όλα τα νέα μας σχέδια κι αυτό επειδή οι μικρές αυτές πασχαλινές εκπλήξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία της Opel: έχουμε πάθος για την τελευταία λεπτομέρεια των εσωτερικών μας, είμαστε φανατικοί με την ποιότητα αλλά πάντα με ένα διασκεδαστικό, προσιτό τρόπο – “menschlich” (ανθρώπινο), όπως το λέμε στα γερμανικά».

Opel Shark Attack 15Ως φυσικό επακόλουθο, τα μοτίβα των μικρών καρχαριών εξακολουθούν να υπάρχουν και στα νέα SUV μοντέλα της Opel, τα Grandland X και Crossland X. Με τη βοήθεια του Karim Giordimaina, είναι εύκολο να βρεις στις φωτογραφίες πού ακριβώς κρύβονται οι μικροί καρχαρίες στο εσωτερικό του Crossland X. Όμως υπάρχει και ένας καρχαρίας κρυμμένος, στο κομψότατο, σπορ Grandland X. Να λοιπόν μία καλή ευκαιρία να βγείτε με την οικογένειά σας για ένα κυνήγι πασχαλινών καρχαριών και να ανακαλύψετε το νέο μοντέλο SUV της Opel από μια εντελώς νέα και μάλλον απρόσμενη οπτική γωνία!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO