fbpx

Ειδήσεις Auto

Με Michelin Pilot Sport Cup 2 "κολλά " στο δρόμο

Όλα τα νέα supercars Ferrari 488 Pista στο εξής θα είναι εξοπλισμένα με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 K2, τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, σε διαστάσεις 245/35 εμπρός ZR20 και 305/30 ZR20 πίσω.

Michelin Ferrari 488 Pista  01Η Ferrari 488 Pista που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γενεύη, είναι ένα supercar με αγωνιστικό DNA και ξεχωριστές επιδόσεις. Εφοδιάζεται με τον υπέροχο και πανίσχυρο V8 3.9 λίτρων biturbo κινητήρα, ο οποίος τώρα αποδίδει ισχύ 720 ίππων και 770 Nm στις 3.000 σ.α.λ. και αυτό συμβαίνει με την 7η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 έρχονται σε 2,85 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,6 δευτ. και η τελική της ταχύτητα βρίσκεται πάνω από τα 340 χλμ./ώρα. Είναι μια πιο γρήγορη έκδοση της GTB. Κατά 90 κιλά ελαφρύτερη από την GTB, τώρα φτάνει τα 1.280 κιλά και αυτό επιτεύχθηκε εξ αιτίας της χρήσης carbon σε προφυλακτήρες, πτέρυγα, ζάντες, σπόιλερ και καπό κινητήρα.

Δείτε το video της Ferrari 488 Pista

Michelin Ferrari 488 Pista  02Ειδικά σχεδιασμένο για τη Ferrari 488 Pista, το Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 ανήκει στην τελευταία γενιά ελαστικών της Michelin για χρήση σε πίστα, που είναι εγκεκριμένα και για χρήση σε δρόμο. Σε σύγκριση με το Pilot Sport Cup 2 με την ειδική σήμανση Κ1, που είχε σχεδιαστεί για τη Ferrari 458 Speciale, προσφέρει βελτιωμένους χρόνους γύρου, παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσφυση και πιο σπορ χειρισμό. Παρέχει επίσης στους οδηγούς μια μοναδική ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης. Είναι, δηλαδή, κατάλληλο τόσο για τις απαιτητικές συνθήκες στην πίστα όσο και για καθημερινή χρήση στο δρόμο.

Με σκληρές & επίμονες δοκιμές
14 μήνες διήρκησε η περίοδος ανάπτυξης των νέων ελαστικών που πραγματοποιήθηκε από κοινού Michelin Ferrari 488 Pista  05από τη Michelin και τη Ferrari. Τα ελαστικά τελειοποιήθηκαν σε δυναμικές συνεδρίες προσομοίωσης με τη Ferrari, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχουν τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα 488 Pista. Όλες αυτές οι δοκιμές οδήγησαν σε αυτά τα νέα ελαστικά που προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σταθερές επιδόσεις και άριστη ισορροπία μεταξύ μπροστά και πίσω άξονα.

Στο πλαίσιο αυτής της εκτεταμένης διαδικασίας ανάπτυξης, παράχθηκαν περισσότερα από 1.100 πρωτότυπα ελαστικά που δοκιμάστηκαν σε 1.800 Michelin Ferrari 488 Pista  03χιλιόμετρα στην πίστα, στο κέντρο δοκιμών της Michelin στο Ladoux στη Γαλλία και στις πίστες Fiorano και Nardo στην Ιταλία.
Σε αυτά τα νέα ελαστικά χρησιμοποιήθηκε μία σειρά νέων καινοτόμων τεχνολογιών που αναπτύχθηκε από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως η τεχνολογία «πολλαπλών μειγμάτων», όπου χρησιμοποιούνται διαφορετικά μείγματα γόμας στο εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα του πέλματος. Ένα από αυτά τα μείγματα γόμας «ειδικής πρόσφυσης», εξασφαλίζει υψηλά και σταθερά επίπεδα πρόσφυσης σε διάφορες καιρικές συνθήκες.

Το νέο Pilot Sport Cup 2 ενσωματώνει δύο βασικές καινοτομίες:
Ένα προσαρμοσμένο σκάλισμα πέλματος, με αυξημένη ακαμψία του πλευρικού τοιχώματος - για να απορροφά τις εγκάρσιες δυνάμεις και να στρίβει ταχύτερα.
Μία ειδική ζώνη αραμίδης που βελτιστοποιεί την ευκολία χειρισμού.
Michelin Ferrari 488 Pista  04Ο Pierre Chaput, σχεδιαστής ελαστικών για τη Ferrari 488 Pista, δήλωσε: «Οι φιλοδοξίες της Ferrari μας ώθησαν να αναπτύξουμε ελαστικά πολύ υψηλής τεχνολογίας για την 488 Pista, όπου τα όρια πρόσφυσης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε σύγκριση με την 458 Speciale. Ο στόχος να βελτιώσουμε το χρόνο γύρου ήταν ο πιο απαιτητικός, καθώς το Pilot Sport Cup 2 έπρεπε να διατηρήσει την ευκολία στο χειρισμό, ώστε ο οδηγός της 488 Pista να μπορεί να απολαμβάνει πλήρως την οδηγική εμπειρία, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων του. Με τη βοήθεια των εργαλείων προσομοίωσης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ευρέως σε αυτό το έργο, μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα ελαστικό του οποίου το αποτύπωμα μεγιστοποιείται σε όλες τις περιστάσεις, ενώ παράλληλα εγγυάται επιδόσεις στην ασφάλεια, όπως η απομάκρυνση του νερού, στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της 458 Speciale».

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.