spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑυτά είναι τα 7 ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου

Αυτά είναι τα 7 ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου

Supercars 02Υπάρχουν κατασκευαστές οι οποίοι δημιουργούν μοναδικά έργα τέχνης, εξαιρετικά αυτοκίνητα, τα οποία απευθύνονται σε μια ελάχιστη μειονότητα πελατών, οι οποίοι όμως έχουν στο πορτοφόλι τους δισεκατομμύρια για να επενδύσουν όχι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και στο νέο τους αυτοκίνητο.

Τα επτά (7) πιο ακριβά αυτοκίνητα της χρονιάς, κοστίζουν από 2,98 έως και 13 εκατομμύρια δολάρια. Η ισχύς τους δε ξεκινά από τα “γήινα” 650 άλογα και φτάνουν έως και τα εξωπραγματικά 1004 άλογα. Χρησιμοποιούν “φευγάτες” τεχνολογίες και υλικά διαστημικής προέλευσης. Όσο για τον εξοπλισμό τους Supercars 03να μην το αναφέρουμε. Απλά να τον φανταστούμε, αν μπορούμε!

Φανταζόμαστε δε ότι, θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να σκιαγραφήσουμε το προφίλ αυτών των πελατών. Λίγοι κατασκευαστές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε αυτούς τους όχι λίγους, όπως φανταζόμαστε πελάτες και δημιουργούν πανάκριβες προτάσεις αυτοκίνησης. Πρόκειται για αυτοκίνητα – έργα τέχνης, τα οποία δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ, αλλά ούτε και να τα οδηγήσουμε.

Rolls Royce Sweptail 04Ας γνωρίσουμε ποια είναι, πόσο κοστίζουν και λίγα στοιχεία για τις εξωπραγματικές επιδόσεις τους. Και θα ξεκινήσουμε από το ακριβότερο κατεβαίνοντας προς τα κάτω…

1. Sweptail by Rolls Royce
Πρόκειται για πολυτελέστερο και πιο ακριβό αυτοκίνητο της παγκόσμιας αγοράς. Το Sweptail από τη Rolls Royce αγγίζει σε τιμή τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσοι εν δυνάμει υποψήφιοι πελάτες θα υπάρχουν Maybach Exelero 05παγκοσμίως! Πάντως εφ΄ όσον παράγεται υπάρχουν κι ενδιαφερόμενοι.

2. Maybach Exeleo V12 biturbo
Με πολυτέλεια που περισσεύει, η Maybach Exeleo V12 biturbo είναι ένα ακόμη έργο τέχνης σε τέσσερεις τροχούς το οποίο ελάχιστοι θνητοί μπορούν να το αποκτήσουν. Πάρα από την απίστευτη πολυτέλεια στην οποία παραπέμπει και η ίδια η μάρκα, έχει κόστος 8 εκατομμύρια δολάρια. Η ισχύς του κινητήρα της φτάνει τους 700 ίππους, η Koenigsegg CCXRTrevia_06τελική της φτάνει τα 351 χλμ/ώρα ενώ τα 0-100 έρχονται σ4 4 δευτερόλεπτα.

3.Koenigsegg CCXR Trevia
Με ισχύ 1004 ίππους θεωρούμε ότι δεν αξίζει να αναφερθούμε σε τίποτα παραπάνω εκτός από την τιμή. Αυτό το supercar κοστίζει για κάθε ενδιαφερόμενο 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Λίγα τα πορτοφόλια για την πρόταση αυτή και ακόμη λιγότερα τα “χέρια” που μπορούν να την οδηγήσουν Lambosghini Veneto Roadster_07πραγματικά.

4. Lamborghini Veneto Roadster
Προκειμένου να την αποκτήσει κανείς θα χρειαστούν ούτε λίγο – ούτε πολύ 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Η Lamborghini Veneto Roadster με τους 750 ίππους της επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για ένα πραγματικό “γλυπτό” δρόμου και ελάχιστοι οι εν δυνάμει πελάτες Pininfarina Ferrari P4-5 08τους.

Πάντως υπάρχουν!

5. Pininfarina Ferrari P4/5
Μόλις στην 5η θέση της κατάταξης συναντάμε μια Ferrari. Δεν είναι σαν τις πολλές του δρόμου…Με τιμή τα 4 εκατομμύρια δολάρια, των 650 ίππων διθέσιο supercar έχει τελική ταχύτητα 362 χλμ/ώρα κι επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.Mc Laren P1 LM 09

6. McLaren P1 LM
Ο Βρετανός κατασκευαστής από το Woking -Surrey, λίγο έξω από το Λονδίνο, απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό, το οποίο όπως δείχνουν και οι πωλήσεις του, μοσχοπουλάει. Με συνολικό κόστος 3,6 εκατομμύρια δολάρια, αποδίδει ισχύ 986 ίππων. Εξωτικά υλικά, τεχνολογία από τη F1 και με μια ισχυρή αγωνιστική παράδοση 10ετιών.

Bugatti Chiron_107. Bugatti Chiron
Είναι το φθηνότερο από την τελική 7άδα της χρονιάς. Κοστίζει 2,98 εκατομμύρια δολάρια κι εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 8.0000 κ. εκ. Επιταχύνει κι επιβραδύνει από 0-400-0 σε 42 δευτερόλεπτα.

 

Δείτε τα 7 ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO