spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣOpel Insignia GSi

Opel Insignia GSi

OPEL Insignia GSi 10Το Insignia GSi συνεχίζει τη μακρά παράδοση των σπορ μοντέλων Opel με το διακριτικό GSi. Τα πρώτα που ξεσήκωσαν ενθουσιασμό ήταν τα Manta GSi και Kadett GSi (115 hp από 1.8-L) το 1984. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, ο 16βάλβιδος κινητήρας 2.0 DOHC του Kadett 2.0 GSi 16V απέδιδε 150 hp. Το πρώτο Astra έφερε επίσης αυτό τον κινητήρα και το 1993 κυκλοφόρησε μία έκδοση 1.8-L 125 hp με το Astra GSi. Αλλά και το Corsa εμφανίστηκε ως GSi, ξεκινώντας από το Corsa A με 100 hp (1988). Τελευταίο μοντέλο με το λογότυπο GSi ήταν το Corsa D τον Αύγουστο του 2012.

2018 Opel Insignia GSi Grand Sport & Sports Tourer History

OPEL Insignia GSi 11Στο σήμερα
Το νέο Opel Insignia GSi αποκαλείται «μετρ της πρόσφυσης», καθώς απευθύνεται σε όσους αναζητούν οδηγική απόλαυση σε όλα τα είδη δρόμων. Το πλαίσιο με την ξεχωριστή ρύθμιση και τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Michelin σε ζάντες 20-ιντσών δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο. Το νέο σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια, ενώ το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί και μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (shift-paddles) – όπως σε αγωνιστικό αυτοκίνητο – για πιο ενεργή συμμετοχή του οδηγού.

Από €44.350
Τυπικό χαρακτηριστικό της τρέχουσας γενιάς Insignia είναι ο συνδυασμός μίας ελαφριάς OPEL Insignia GSi 13κατασκευής, με χαμηλό κέντρο βάρους με τον 2λιτρο κινητήρα turbo. Αυτό μεταφράζεται σε άριστη ισορροπία και πολύ καλή σχέση ισχύος-βάρους. Τέτοιες επιδόσεις, αξίζουν ένα ξεχωριστό εξωτερικό. Με μεγάλα, χρωμιωμένα σχεδιαστικά στοιχεία εμπρός και μία απέριττη πίσω αεροτομή για την απαραίτητη αεροδυναμική, η εμφάνιση του GSi εναρμονίζεται ιδανικά με τις επιδόσεις του. Τα δερμάτινα σπορ καθίσματα Opel (ειδικά εξελιγμένα για το GSi), το δερμάτινο σπορ τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ αποτελούν τις τελικές πινελιές. Όμως και οι οικογένειες μπορούν να απολαμβάνουν την αίσθηση Insignia GSi χωρίς συμβιβασμούς στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, καθώς διατίθεται ως σπορ sedan και σε μία ακόμα πιο ευρύχωρη έκδοση Sports Tourer. Οι τιμές για το Insignia GSi Grand Sport ξεκινούν από €44.350.

Εξελιγμένο στην “Πράσινη Κόλαση”
Οι τελικές πινελιές τέθηκαν στο Insignia GSi στη θρυλική πίστα του Nürburgring-Nordschleife. Οι OPEL Insignia GSi 16μηχανικοί της Opel εξέλιξαν ένα νέο πλαίσιο για το GSi στο Nürburgring, το οποίο ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Jackie Stewart περιέγραψε σαν «Πράσινη Κόλαση». Κοντύτερα ελατήρια χαμηλώνουν το GSi κατά 10 mm και ειδικά σπορ αμορτισέρ μειώνουν τις κινήσεις του αμαξώματος στο ελάχιστο. Τα ισχυρά φρένα Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 345 mm και το άμεσης απόκρισης σύστημα διεύθυνσης προσαρμόστηκαν ανάλογα. Το Insignia GSi περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό του το μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide. Αυτό προσαρμόζει αμορτισέρ και σύστημα διεύθυνσης σε κλάσματα του OPEL Insignia GSi 18δευτερολέπτου. Η μονάδα ελέγχου μεταβάλει επίσης τη ρύθμιση του πεντάλ του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ Standard, Tour και Sport modes. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού είναι ακόμα πιο άμεση. Αποκλειστικό για το GSi είναι το Competition mode, που ενεργοποιείται μέσω του μπουτόν ESP. Πιέζοντάς το δύο φορές οι έμπειροι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ολίσθηση και την απενεργοποίηση του ελέγχου πρόσφυσης – για ένα γρήγορο γύρο στο Nordschleife, για παράδειγμα..

OPEL Insignia GSi 15Σπορ κάθισμα Opel performance
Το σπορ κάθισμα Opel performance, πιστοποιημένο από το AGR είναι εξοπλισμένο με όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά – ήδη γνωστά από τα κορυφαίας κλάσης καθίσματα που διατίθενται για το Insignia. Το μπάκετ κάθισμα του GSi διατίθεται επίσης θερμαινόμενο, με εξαερισμό, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια. Στα χαρακτηριστικά αυτά προστίθεται η ψηλή πλάτη με ενσωματωμένο προσκέφαλο. Επιπλέον, η διαδρομή της ζώνης στο ύψος του ώμου είναι υποδειγματική – κάτι που δεν είναι δεδομένο σε αυτού του τύπου τα καθίσματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο premium δερμάτινους συνδυασμούς, ενώ ένα διακριτικό λογότυπο GSi κοσμεί την πλάτη.

OPEL Insignia GSi 12Το μήκος, το βάθος, η έδρα και η γωνία της πλάτης των καθισμάτων, που θυμίζει βασιλική κόμπρα έτοιμη να επιτεθεί, ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Τα μαξιλάρια της οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων μαζί με τα προσαρμοζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια ρυθμίζονται επίσης ηλεκτρικά.

Κατά κανόνα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγοράζουν τα γνήσια, σπορ, μπάκετ καθίσματα από κάποιον εξειδικευμένο προμηθευτή. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Opel Insignia GSi. Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνικής Εξέλιξης (R&D) στο Rüsselsheim μπορεί να επιλέξει από μία πλούσια γκάμα δομών καθισμάτων.OPEL Insignia GSi 17

Η βασική δομή του καθίσματος performance προέρχεται επίσης από την Opel. Τα κύρια ατσάλινα εξαρτήματα είναι προϊόντα του εργοστασίου του Kaiserslautern. Η ενιαία εξέλιξη και παραγωγή του νέου μπάκετ καθίσματος επιτυγχάνει και σημαντική μείωση βάρους. Ενώ το σπορ κάθισμα – χωρίς κάποιο από τα χαρακτηριστικά άνεσης που διατίθενται για το GSi – ζυγίζει 28 kg στο Corsa OPC που βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, το νέο κάθισμα με όλες τις λειτουργίες του, προσθέτει μόνον 26 kg στο Opel Insignia GSi.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO