spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣPeugeot Rifter 4X4 concept

Peugeot Rifter 4X4 concept

Ένας κυνηγός της περιπέτειας στη Γενεύη

 H Peugeot θα εντυπωσιάσει με ένα ακόμη όχημα στην έκθεση της Γενεύης.

peugeot-rifter_4x4__11

Το νέο Peugeot Rifter  μεταμορφώνεται ειδικά για την έκθεση της Γενεύης σε τετρακίνητο να πρωτότυπο που δείχνει έτοιμο για περιπέτεια και είναι σχεδιασμένο για  εξερευνήσεις. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με σύστημα κίνησης και στους 4 τροχούς, ειδικά ελαστικά και αυξημένη κατά 80χλστ. απόσταση από το έδαφος. Διαθέτει σκηνή οροφής της Overland ώστε να μην χρειάζεται να επιστρέφετε μόλις πέφτει ο ήλιος. Η περιπέτεια δεν σταματά εκεί που σταθμεύει το αυτοκίνητο. Το νέο μοντέλο μπορεί να μεταφέρει και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό mountain bike, το PEUGEOT eM02 FS Powertube, που κινείται με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό του. 

 

Δείτε το εντυπωσιακό Peugeot Rifter 4x4 Concept

Έχει την περιπέτεια στο DNA του

Το Peugeot Rifter 4X4 concept  παρουσιάζεται σε μία μοναδική γκρι απόχρωση, που συμβάλλει στην δυναμική του εικόνα δίνοντας παράλληλα και την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί για περιπέτεια. Η μαύρη ματ προστατευτική λωρίδα στο χείλος του καπό, προσφέρει την απαραίτητη προστασία από μικροχτυπήματα από χαλίκια. Από το ίδιο υλικό είναι καλυμμένη και η 5η πόρτα.

Αρκετά μέρη του οχήματος, είναι καλυμμένα από μαύρο ONYX (πλευρικοί καθρέφτες, μάσκα, μπάρες οροφής), συμπληρώνοντας έτσι την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο (μαύρο ONYX) κινούνται και ο ακτινωτές ζάντες των 16’’.

Ιδιαίτερη αισθητική νότα αποτελούν και οι διάφορες λεπτομέρειες σε έντονο σατινέ κίτρινο χρώμα, έτσι ώστε να τραβά το βλέμμα από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις:

Προβολείς ομίχλης με κίτρινη σατινέ λωρίδα στο κάτω μέρος, κίτρινο λογότυπο “PEUGEOT” στο πάνω μέρος της μάσκας, αλλά και στη μαύρη ματ προστασία του καπό. 

Κίτρινες σατινέ διακοσμητικές λωρίδες στα πλευρικά προστατευτικά, και αυτοκόλλητο με το λογότυπο RIFTER στις πίσω συρόμενες πόρτες. 

Πίσω, το λογότυπο RIFTER καλύπτει τη μία πλευρά, και εκτείνεται σε όλο το ύψος του πίσω τζαμιού.

peugeot-rifter_4x4__12

Ειδικά στις συρόμενες πίσω πόρτες, οι δυναμικές κάθετες λωρίδες με τη λέξη RIFTER φτάνουν ψηλά μέχρι και επάνω στις μπάρες οροφής.  Την ίδια αίσθηση χρωμάτων και αντιθέσεων αποκομίζει κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα μοναδικά καθίσματα του RIFTER συνδυάζουν το ανάγλυφο γκρι σκούρο ύφασμα με το μαύρο Alcantara. Διαθέτουν εμφανείς κίτρινες ραφές, όπως και η φούσκα του λεβιέ των ταχυτήτων. Η έντονη κίτρινη ρίγα διασχίζει όλο το μήκος της πλάτης και της έδρας των καθισμάτων.

Δερμάτινη με εμφανείς και εδώ κίτρινες ραφές, είναι και η στεφάνη του τιμονιού του PEUGEOT i-Cockpit, ενώ ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι και το κίτρινο λογότυπο της PEUGEOT στο κάτω μέρος του κεντρικού τμήματος του τιμονιού. Η ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία των χρωματικών αντιθέσεων γκρι/κίτρινου, ακολουθείται και σε ολόκληρο τα πλάτος του ταμπλό.

Στις πλευρές της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζουν οι δύο αλουμινένιες μπάρες με την επιγραφή RIFTER, ενώ το ίδιο βουρτσισμένο αλουμίνιο κοσμεί και τα πάνελ των θυρών.

Πηγαίνει παντού και πάντα

Ο Peugeot Rifter 4X4 concept  αισθάνεται άνετα στο χώμα, στη λάσπη αλλά και στα κακοτράχαλα μονοπάτια. Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης που αναπτύχθηκε από τον DANGEL, έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της μάρκας και έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή συστημάτων 4κίνησης. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ξεπερνά τα περισσότερα εμπόδια.

peugeot-rifter_4x4__03

Με κίνηση στους 4 τροχούς

Η κίνηση και στους 4 τροχούς μεταδίδεται από ένα σύστημα 4×4 υδραυλικού συνεκτικού συμπλέκτη, και ενεργοποιείται με έναν διακόπτη στο ταμπλό δεξιά από το λεβιέ των ταχυτήτων. Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης:

– Πρόγραμμα   2WD: κίνηση εμπρός για καθημερινή οδήγηση.

– Πρόγραμμα 4WD: το σύστημα μετάδοσης φροντίζει για τη μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης.

– Πρόγραμμα LOCK: κλειδώνει τον πίσω άξονα και έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικές καταστάσεις κίνησης εκτός δρόμου.

Τέσσερα υψηλής απόδοσης ελαστικά ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της τετρακίνησης. Πατάει σε ελαστικά παντός εδάφους από την BF Goodrich, που συνδυάζουν σταθερότητα, αντοχή, αισθητική και εξαιρετική πρόσφυση. Οι απότομες κλίσεις δεν είναι πλέον εμπόδια. Ο κινητήρας BlueHDi 130, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, προσφέρει αβίαστα ροπή 300 Nm.

Σε συνδυασμό με το PEUGEOT i-Cockpit®, αυτός ο κινητήρας του πρωτοφανή ακρίβεια οδήγησης και ευχαρίστηση, ανεξάρτητα από το έδαφος στο οποίο κινείται.

peugeot-rifter_4x4__01

Η περιπέτεια συνεχίζεται μακριά από τα φώτα της πόλης

Μπορεί να έχει άπλετη ορατότητα τη νύχτα χάρη στην ειδική μπάρα LED στην κορυφή του παρμπρίζ. Με πλάτος 1.35μ, η μπάρα φωτισμού περιλαμβάνει 100 LED σε διπλή διάταξη δύο σειρών, επιτυγχάνοντας ισχύ φωτισμού που φτάνει τα 300W.

Η περιπέτεια δεν σταματάει στο ηλιοβασίλεμα, για αυτό και είναι εξοπλισμένο με μια σκηνή Overland που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Autohome. Είναι πολύ εύκολο να την εγκαταστήσετε: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ξεδιπλώσετε από τη θήκη της, που βρίσκεται εύκολα στις μπάρες οροφής. Πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο “City Crash Test”, οι μπάρες οροφής διατίθενται ως αξεσουάρ και μπορούν να μεταφέρουν κάθε τύπο φορτίου. Το μόνο που μένει είναι να στερεώσετε τη σκάλα: δεν υπάρχουν πλέον μεταλλικοί σφιγκτήρες για τη στερέωση της σκηνής, είναι όλα έτοιμα για εσάς στην οροφή. Το στρώμα καλύπτεται με το ίδιο γκρι σκούρο ύφασμα με κίτρινες ραφές όπως τα καθίσματα. Είναι συμπαγές και αναδιπλώνεται εύκολα για να τοποθετείται μέσα στη σκηνή. Η τελική πινελιά προέρχεται από τα μαξιλάρια που καλύπτονται από Alcantra με κίτρινες ραφές.

peugeot-rifter_4x4__10

Μέσα του “κρύβει” και ηλεκτρικό mountain bike

Με την ανατολή του ηλίου, αναλαμβάνει το PEUGEOT eM02 FS Powertube MTB, και η περιπέτεια συνεχίζεται. Το νέο mountain bike της PEUGEOT, με την ονομασία eM02 FS Powertube, αποτελεί τον πρόδρομο μίας νέας γενιάς ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό, από την ‘μάρκα του λιονταριού’. Με κύριο χαρακτηριστικό του την ευελιξία, χάρη στη διπλή ανάρτησή του, το ποδήλατο αυτό αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στις απαιτητικές ορεινές βόλτες. Αποθηκεύεται στο πίσω μέρος σε ειδική θέση μεταφοράς ποδηλάτου στον κοτσαδόρο. Το κίτρινο σατινέ ανοδιωμένο χρώμα, το οποίο είναι πανομοιότυπο με τα αυτοκόλλητα του αμαξώματος, έρχεται σε αντίθεση με τη μαύρη πόρτα του χώρου αποσκευών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO