spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Mitsubishi  στη Γενεύη

Η Mitsubishi  στη Γενεύη

Η Mitsubishi  στη Γενεύη

Με  e- Evolution Concept & νέο Outlander PHEV

Με δύο πρεμιέρες η Mitsubishi θα γιορτάσει  στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης1, 6 – 18 Μαρτίου: την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Mitsubishi e-concept και την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Outlander PHEV, το οποίο θα παρουσιαστεί  στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές φθινοπώρου.

Και τα δύο μοντέλα ενσαρκώνουν την προηγμένη τεχνολογία και εκφραστική σχεδίαση της εταιρείας για το παρόν και το μέλλον.

 

Tο νέο Outlander PHEV

e- Evolution Concept 01Βασισμένη σε μία παράδοση 80 χρόνων στην τετρακίνηση,  σε 50 χρόνια έρευνας στην ηλεκτροκίνηση και σε 30 χρόνια ενασχόλησης με τεχνολογίες ελέγχου συστημάτων 4WD που της έχουν χαρίσει νίκες σε αγώνες ράλι, το 2013 η MMC παρουσίασε  το Outlander PHEV plug-in hybrid electric Twin Motor SUV που εγκαινίασε μία νέα κατηγορία και την ανέδειξε σε πρωτοπόρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συνδυάζοντας τις καλύτερες τεχνολογίες της MMC, το Outlander PHEV είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας. Η PHEV τεχνολογία του έφερε την επανάσταση στην αυτονομία, που παραμένει ανασχετικός παράγοντας στην κατηγορία EV. Έδωσε λύση στο πρόβλημα των εκπομπών ρύπων και θορύβων, που ήταν συνυφασμένο με τα οχήματα diesel. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί σύστημα επόμενης γενιάς, επαναστατικό τόσο για EV όσο και για SUV.

Το σύστημα PHEV: PHEV 2.0

Ένας βενζινοκινητήρας 2.4lt. κύκλου Atkinson αντικαθιστά τον προηγούμενο κύκλου Otto 2.0 L. Αυτός επιτρέπει υψηλότερη ροπή, πιο ομαλή λειτουργία και συνολική υψηλότερη απόδοση.

Η ισχύς της γεννήτριας αυξάνεται κατά 10%.

Η ισχύς του πίσω μοτέρ αυξάνεται κατά 10%.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας κίνησης αυξάνεται κατά 15%.

Η ισχύς της μπαταρίας κίνησης αυξάνεται κατά 10%.

Το σύστημα 4WD

e- Evolution Concept 02

Τα NORMAL και 4WD LOCK modes των προηγούμενων μοντέλων πλαισιώνονται από δύο πρόσθετα προγράμματα κίνησης. Ένα SPORT mode χαρίζει στον οδηγό πιο άμεσο έλεγχο για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση σε δρόμους με στροφές Ένα SNOW mode προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε χιονισμένους δρόμους ή ολισθηρό οδόστρωμα.

Το e- Evolution Concept

Είναι ένα τεχνικό πρωτότυπο που αποτυπώνει τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ανανεωμένης μάρκας Mitsubishi Motors. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SUV & EV, και την άριστη ενσωμάτωση νέων συστημάτων για μία εμπειρία συνδεδεμένης μετακίνησης.

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική μάρκας της MMC, υπό το νέο παγκόσμιο μότο “Drive your Ambition” (‘Οδήγησε τη Φιλοδοξία σου’), μία στρατηγική που αντανακλά μία περιπετειώδη και προοδευτική τοποθέτηση για εμπνευσμένη σχεδίαση και προϊόντα βασισμένα σε επαναστατικά SUV, με κύριο χαρακτηριστικό την άριστη ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στα υπόλοιπα συστήματα.

Η τεχνολογία

Σύστημα EV: Χρησιμοποιεί υψηλόρροπους, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας για ομαλή και δυναμική απόκριση  που κάνει τα EV να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, στη μέση του οχήματος, προσφέροντας ένα χαμηλό κέντρο βάρους, για βέλτιστη οδηγική ευστάθεια.

Σύστημα 4WD

Outlander PHEV 05Για επιδόσεις, το σύστημα Triple Motor 4WD χρησιμοποιεί ένα μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor Active Yaw Control (AYC) που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής (AYC). Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο μοναδικό σύστημα δυναμικού ελέγχου οχήματος της MMC Super All-Wheel Control (S-AWC). Η συμπεριφορά στις στροφές και η πρόσφυση βελτιώνονται. Τα φρένα του ελέγχουν άμεσα και με ακρίβεια τις κινητήριες δυνάμεις με ηλεκτρικές δαγκάνες που αντικαθιστούν τις συμβατικές υδραυλικές. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι κάτι που ο οδηγός μπορεί να νιώσει και να εκτιμήσει άμεσα, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες όπου τα φορτία G (G-forces) είναι χαμηλά. Ανεξάρτητα αν το όχημα κινείται σε διαδρομές πόλης, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή σε ορεινό οδικό δίκτυο με στροφές, το πλήρως ηλεκτρικό όχημα συμπεριφέρεται με ακρίβεια και ευελιξία, σύμφωνα με τις προθέσεις του οδηγού.

AI system

Εγκέφαλος του μοντέλου είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI) που βελτιώνει τις ικανότητες του οδηγού. Μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα AI να διαβάζει άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Συντονίζοντας άριστα τις προθέσεις του οδηγού με τις επιδόσεις του οχήματος, το σύστημα υποστηρίζει οδηγούς όλων των ικανοτήτων. Με τον ευκολότερο και ασφαλέστερο έλεγχο του οχήματος, η οδηγική εμπειρία προάγεται σε νέα επίπεδα. Με μία ειδική λειτουργία καθοδήγησης (coaching), το σύστημα AI μπορεί να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό και να αυξήσει διακριτικά τις οδηγικές του ικανότητες. Αφού ‘κατασκευάσει’ μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα φτιάχνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Σαν αποτέλεσμα, οδηγοί όλων των ικανοτήτων γρήγορα έχουν στα χέρια τους ένα όχημα που συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι επιθυμούν και σύντομα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO