spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Tesla στην Ελλάδα

Η Tesla στην Ελλάδα

Η Tesla στην Ελλάδα

Δημιουργεί γραφείο έρευνας τεχνολογιών ηλεκτρικών κινητήρων

Ιδιαίτερα ευχάριστα τα νέα που έρχονται από την Tesla. Ξεκινά στη χώρα μας να κατασκευάζει έναν όμιλο ηλεκτρικών κινητήρων για να αξιοποιήσει τα δυνατά τοπικά ηλεκτροτεχνικά στοιχεία.

tesla-_02

Οι ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού της Tesla, οι οποίες  εδρεύουν κυρίως στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, τον τελευταίο καιρό  επεκτείνονται  διεθνώς με ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Τώρα μαθαίνουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει επίσης ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ηλεκτρικών κινητήρων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Tesla δημιουργεί ένα τοπικό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης: “Η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ “.

tesla-_01Τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla, ο κύριος σχεδιαστής αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο μηχανικός σχεδιασμού αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Μούρχας και ο μηχανικός σχεδιασμού προσωπικού Βασίλης Παπανικολάου, κατέχουν πτυχία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

tesla-_03Η εταιρεία τώρα θέλει να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο αυτό το τοπικό ταλέντο ηλεκτρολογίας με γραφείο στην ελληνική πρωτεύουσα. Και ο εκπρόσωπος του Tesla πρόσθεσε: “Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο ηλεκτροκινητικής και τεχνικά πανεπιστήμια, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων”. Η ομάδα θα είναι σχετικά μικρή – ξεκινώντας με μόλις 10 μηχανικούς.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO