fbpx

Ειδήσεις Auto

Eπενδύσει στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2022

Σε ρυθμούς ηλεκτρικίνησης κινούνται πλέον όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Porsche ετοιμάζει ένα μελλοντικό σχέδιο εξέλιξης που δεν έχει προηγούμενο: Έως το 2022, η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα, εστιάζοντας τόσο και Porsche  mission E 11υβριδικά ηλεκτρικά, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Εποπτικό Συμβούλιο της Porsche AG στην πιο πρόσφατη συνεδρίασή του. "Διπλασιάζουμε τις δαπάνες μας για την ηλεκτρική κινητικότητα, από περίπου 3 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ", εξηγεί ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG. "Παράλληλα με την εξέλιξη των μοντέλων μας που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, με αυτήν την απόφαση ξεκινάμε μια σημαντική πορεία προς το μέλλον." Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει ενισχυθεί σημαντικά, ώστε να ενταχθεί σε αυτό ένα ποσό 3 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε υλικά, καθώς και ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από 3 δισ. ευρώ για το κόστος εξέλιξης.Porsche  mission E 12

Στην πρώτη γραμμή οι νέες τεχνολογίες
Από το πρόσθετο ποσό των 3 δισ. ευρώ, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την εξέλιξη των μοντέλων της Mission E στις διάφορες εκδόσεις της, περίπου 1 δισ. ευρώ για την προσθήκη ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων κίνησης στην υπάρχουσα γκάμα προϊόντων, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια για την επέκταση εγκαταστάσεων, καθώς και περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για νέες τεχνολογίες, υποδομές φόρτισης και συστήματα έξυπνης κινητικότητας.

Porsche  mission E 13Σε πλήρη εξέλιξη το Mission E
Στο Zuffenhausen αυτήν την εποχή κατασκευάζονται ένα νέο βαφείο, ένας ειδικός χώρος συναρμολόγησης, καθώς και μια γέφυρα μεταφοράς των βαμμένων τμημάτων αμαξώματος και των κινητήρων στο χώρο τελικής συναρμολόγησης. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις κατασκευής κινητήρων επεκτείνονται ώστε εκεί να κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ενώ το φανοποιείο επίσης θα αναβαθμιστεί. Επενδύσεις προγραμματίζονται και για το Κέντρο Εξέλιξης του Weissach. Το έργο εξέλιξης της Mission E έχει δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε το video 600HP Porsche Mission E Concept Electric Car

Ηλεκτρικό με ισχύ 600 ίππων
Porsche  mission E 14Το αμιγώς ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο Mission E διαθέτει ισχύ συστήματος 600 ίππων, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί λιγότερα από 3,6 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα. Θα μπορεί επίσης να επιταχύνει και να φρενάρει επανειλημμένα χωρίς την παραμικρή απώλεια απόδοσης, ενώ θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων στον κύκλο οδήγησης NEDC. Ο χρόνος φόρτισης θα είναι πολύ μικρός: Χάρη στην τάση συστήματος που φτάνει τα 800 V, θα χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για φόρτιση που θα εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Εκτεταμένες υποδομές ταχείας φόρτισης
Η Porsche, μαζί με την Audi, εκπροσωπεί τον Όμιλο Volkswagen στην Ionity, μια κοινοπραξία με Porsche  mission E 15τον Όμιλο BMW, την Daimler AG και την Ford Motor Company. Στόχος αυτής της κοινοπραξίας είναι να κατασκευάσει και να θέσει σε λειτουργία 400 ισχυρούς σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος των μεγάλων ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων έως το 2020. Η κατασκευή των σταθμών ήδη ξεκίνησε το 2017. Για να συμπληρώσει το έργο της Ionity, το δίκτυο διανομέων Porsche γίνεται μέρος ενός εθνικού δικτύου υποδομών ταχείας φόρτισης.

Το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα κίνησης
Με την κυκλοφορία της νέας Panamera, η τρίτη γενιά του ηλεκτρικού υβριδικού συστήματος κίνησης της Porsche παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που Porsche  mission E 16φτάνει τα 50 χλμ. Η Panamera Turbo S E-Hybrid είναι η ναυαρχίδα της σειράς μοντέλων. Προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό εξαιρετικών επιδόσεων και μέγιστης αποδοτικότητας, με έναν τετράλιτρο κινητήρα V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα που παρέχουν ισχύ 680 ίππων. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτό με τα εντονότερα sport χαρακτηριστικά στην πολυτελή κατηγορία. Και αυτό το πετυχαίνει όχι παρά το υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει, αλλά χάρη σε αυτό. Η κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων της Panamera Turbo S E-Hybrid είναι μεικτή κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο 2,9 λ./100 χλμ. - Εκπομπές CO2 66 Porsche  mission E 10γρ./χλμ. - Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος) 16,2 kWh/100 χλμ.

Οι πελάτες, από την πλευρά τους, εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα υβριδικά μοντέλα που προσφέρονται: Από το λανσάρισμα στην αγορά, περίπου το 60% όλων των οχημάτων αυτής της σειράς μοντέλων που παραδόθηκαν στην Ευρώπη ήταν εξοπλισμένα με αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα κίνησης. Το ποσοστό αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο σε ορισμένες χώρες, φθάνοντας ακόμα και το 90% στις σκανδιναβικές χώρες.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.