spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣBMW Σειρά 8 Coupe

BMW Σειρά 8 Coupe

BMW 8 concept 10Σε δοκιμές αντοχής υποβάλλεται το πρωτότυπο BMW 8 Concept στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia. Ίσως να πρόκειται για σειρά τελευταίων δοκιμών, λίγο πριν περάσει στην αγορά μέσα στη χρονιά. Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe.

‘Βαριά’ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο
Οι εξαντλητικές δοκιμές διεξάγονται με ένα ‘βαριά’ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο όμως προδίδει έντονα τις κλασικές σπορ αναλογίες της νέας BMW σειράς 8 Coupe. Όπως και στην περίπτωση της BMW σειράς 8 Concept, οι αεροδυναμικές γραμμές, η ‘επίπεδη’ σιλουέτα και τα ισχυρά εμπρός και πίσω τμήματα, προαναγγέλλουν μία συναρπαστική σπορ εμπειρία.

Δείτε το εντυπωσιακό video των δοκιμών
Warm-up laps in Italy: The new BMW 8 Series Coupe

Υψηλές ταχύτητες με υψηλό συντελεστή τριβής
Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 χλμ. που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά BMW 8 concept 12στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής. Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης. Η νέα BMW 8 Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες.

Παράλληλες δοκιμές υψηλών επιδόσεων
BMW 8 concept 14Οι τεράστιες δυναμικές δυνατότητες του οχήματος έχουν τις ρίζες στους στην πολύ στενή σχέση μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και μαζικής παραγωγής. Η νέα BMW 8 Coupe εξελίσσεται παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με την BMW M8 και την αγωνιστική BMW M8 GTE. Ενώ το πρωτότυπο του μοντέλου παραγωγής υποβάλλεται σε δοκιμές αντοχής, οι ομάδες, που υποστηρίζονται από την BMW Motorsport, ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Daytona (ΗΠΑ) για την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της BMW M8 GTE. Στις 27/28 Ιανουαρίου, η BMW M8 GTE θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Στον Ιούνιο θα λάβει μέρος στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί εκεί και σε πολυάριθμες ακόμα αγωνιστικές διοργανώσεις των FIA WEC και IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) στη Β. Αμερική θα διοχετευθεί άμεσα στην εξέλιξη της BMW 8 Coupe παραγωγής.

BMW 8 concept 15Στοχεύοντας στη Μ8
Κατ’ επέκταση, η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και στην αγωνιστική πίστα, θα ‘περάσει’ στην εξέλιξη της νέας BMW M8. Τον Ιούνιο του 2017, ένα πρωτότυπο αυτού του μοντέλου από την BMW M GmbH είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nürburgring. Το κομμάτι Nordschleife της θρυλικής αγωνιστικής πίστας αποτελεί επίσης κύρια πίστα για δοκιμές και περαιτέρω βελτιώσεις της νέας BMW M8.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου των δοκιμών, αφού είναι χαρακτηρισμένο σαν πρωτότυπο. Με την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής θα προκ΄ύψουν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO