spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΈτοιμη η νέα Mustang Bullitt

Έτοιμη η νέα Mustang Bullitt

Ford No 01Η Ford Motor Company γιόρτασε δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής, στο Ντιτρόιτ. Η μία ήταν η τρίτη γενιά της περιορισμένης έκδοσης παραγωγής Mustang Bullitt – προς τιμήν της 50ής επετείου της κλασικής κινηματογραφικής επιτυχίας του Steve McQueen “Bullitt” και η άλλη, το νέο Ford Edge ST – το πρώτο SUV της Ford από την ομάδα της Ford Performance.

Η νέα Ford Mustang Bullitt θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο 5.0L V8 κινητήρα που θα αποδίδει τουλάχιστον 475 ίππους (481 PS) και ροπή 569 Nm, απογειώνοντας τη νέα Bullitt μέχρι την Steve McQueen bullitt No 05τελική ταχύτητα των 262 km/h.

Η πρώτη Mustang GT του 1968 που πρωταγωνίστησε με τον Steve McQueen στην βραβευμένη κινηματογραφική ταινία “Bullitt”, εμφανίστηκε επίσης στο περίπτερο της Ford στο NAIAS, δίνοντας τέλος στο μυστήριο της επί 40 χρόνια εξαφάνισής της.

Και το νέο Edge ST
Το νέο Edge ST που προσφέρεται μόνο για πελάτες Ford στις ΗΠΑ, είναι η πρώτη έκδοση του νέου Edge SUV που αποκαλύπτεται από τη Ford. Τα νέο Ford Edge θα λανσαριστεί στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά σε εκδόσεις Edge Vignale, ST-Line, Titanium και Trend, με ισχυρούς, νέους κινητήρες diesel, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και ανανεωμένο στυλ.

Το νFord Edge ST No 03έο Edge ST που αναμένεται στις εκθέσεις των Αμερικανών εμπόρων φέτος το καλοκαίρι προσφέρει εξαιρετικό κράτημα και φρενάρισμα, ένα νέο, οκτατάχυτο κιβώτιο γρήγορων αλλαγών, τον ισχυρότερο V6 κινητήρα στην κατηγορία του και τεχνολογίες πρωτιές για την κατηγορία όπως Evasive Steering Assist και Adaptive Cruise Control με Stop-and-Go & Lane Centring.

Στην έκθεση NAIAS, η εταιρία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά το νέο Ford Ranger pickup που προορίζεται για την Αμερική, με βενζινοκινητήρα 2.3L EcoBoost, αυτόματο κιβώτιο 10-σχέσεων και τεχνολογίες όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

Ειδική έκδοση Mustang Bullitt
Η νέα Mustang Bullitt είναι εξοπλισμένη με μηχανικό κιβώτιο και επιλογέα σχέσεων με λαβή σε σχήμα λευκής μπάλας παραπέμποντας στην original Mustang της ταινίας. Ένα ενεργό σύστημα εξαγωγής με ανοιγόμενα κλαπέτα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και έχει ρυθμιστεί ώστε να χαρίζει έναν αναγνωρίσιμο, ‘μπάσο’ ήχο.

Ford Mustang bullitt No 02Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων LCD 12 ιντσών, ίδιο λειτουργικά με αυτό της νέας Mustang που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά με μία μοναδική οθόνη υποδοχής Bullitt που ανοίγει σε πράσινο φόντο με τη φωτογραφία του αυτοκινήτου αντί του pony.

Οι εξωτερικές αποχρώσεις περιορίζονται στην Shadow Black και στην κλασική Dark Highland Green – γνωστή από την ταινία. Άλλα χαρακτηριστικά που αποτίουν φόρο τιμής στο αυτοκίνητο του McQueen είναι καλαίσθητα, χρωμιωμένα ένθετα γύρω από τη μάσκα και τα εμπρός παράθυρα, και κλασικές, μαύρες αλουμινένιες ζάντες 19 ιντσών. Τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά υπάρχουν ελάχιστα σήματα. Μόνο το στρογγυλό Bullitt στην τάπα καυσίμου, κεντρικά στο πίσω τμήμα είναι ορατό στο αμάξωμα.

Steve McQueen bullitt No 06Το Original μοντέλο
Δύο ίδιες 1968 Mustang GT fastback χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας “Bullitt” που έκανε το ντεμπούτο της στις αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου του 1968. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, τα αυτοκίνητα ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους: το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή McQueen πουλήθηκε από την Warner Bros σε κάποιον ιδιώτη, και το άλλο – που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά από τα άλματα στη φάση της περίφημης σκηνής καταδίωξης – στάλθηκε σε μία μάντρα για Steve McQueen bullitt No 07ανταλλακτικά. Αυτό το αυτοκίνητο εμφανίστηκε ξανά στη Baja, Καλιφόρνια στις αρχές του 2017, αλλά το άλλο ήταν χαμένο στην ιστορία. Μέχρι τώρα.

Ο Sean Kiernan, ιδιοκτήτης του οχήματος του πρωταγωνιστή, το κληρονόμησε το 2014 από τον εκλιπόντα πατέρα του Robert, ο οποίος το είχε αγοράσει το 1974. Θέλοντας να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του πατέρα του, ο Sean επικοινώνησε με τη Ford και συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν το αυτοκίνητο της ταινίας δίπλα στη νέα Mustang Bullitt στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Β. Αμερικής 2018.

Δείτε τη χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας Bullitt του 1968

Το πρώτο SUV με την υπογραφή της Ford Performance
Το νέο Edge ST διαθέτει τον ισχυρότερο V6 κινητήρα της κατηγορίας του, με ένα ειδικά Ford Edge ST No 04ρυθμισμένο 2.7L twin-turbo EcoBoost που αποδίδει 335 ίππους (340 PS) και ροπή 515 Nm.

Ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με γρήγορη διαδικασία αλλαγών και σπορ ανάρτηση ST υποστηρίζουν τη δυναμική συμπεριφορά. Ένα νέο Sport Mode επιτρέπει στους οδηγούς του Edge ST να απολαμβάνουν πιο άμεση απόκριση του γκαζιού, με πιο δυναμικά σχέδια αλλαγών και πιο έντονο ήχο της εξάτμισης.

Ειδικά σχεδιασμένο RangerFord Ranger No 08
Η νέα, μοναδική αμερικάνικη έκδοση του Ford Ranger διαθέτει μοναδικό εξωτερικό στυλ με προβολείς και πίσω φώτα LED, προηγμένες τεχνολογίες όπως Automatic Emergency Braking, Blind Spot Information System με αποκλειστική για την κατηγορία κάλυψη τρέιλερ, Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Lane Keeping Assist, και Adaptive Cruise Control. Το πακέτο FX4 Off-Road που διατίθεται για το Ranger παρέχει επιπρόσθετα προστατευτικές ποδιές, αναβαθμισμένα ελαστικά και ειδική ανάρτηση off-road. Το Terrain Management System και το Trail Control βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται σε δύσκολα εδαφικές συνθήκες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO