spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑσφαλέστατο το νέο Hyundai Kona

Ασφαλέστατο το νέο Hyundai Kona

Ο νέος τρόπος δοκιμών του Euro NCAP αν και είναι πολύ πιο δύσκολος και απαιτητικός, εν τούτοις δείχνει να πετυχαίνουν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Η όλη διαδικασία Hyundai Kona crash test 10περιλαμβάνει πλέον απαιτητικές έως εξαντλητικές δοκιμασίες, τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν όλα τα νέα μοντέλα των κατασκευαστών.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες το νέο Hyundai Kona, το B-SUV της Κορεάτικης εταιρείας, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας των πέντε (5) αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP. Το Kona περνάει πλέον και αυτό στο club των ασφαλέστερων οχημάτων, έχοντας διακριθεί και στις τέσσερις κατηγορίες: : “Ενηλίκων επιβατών”, “Παιδιών”, “Πεζών” και “Συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας”.

Euro NCAP Crash Test of Hyundai KONA

Hyundai Kona crash test 11Το τρακάρισμα που μας σώζει
Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των συγκεκριμένων δοκιμών, απαιτείται ένας σεβαστός αριθμός αυτοκινήτων, τα οποία “θυσιάζονται” στο βωμό της ασφάλειας. Το τρακάρισμα που μας σώζει το ξεπέρασε ένα ακόμη μοντέλο και για το γεγονός αυτό ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe δήλωσε: “Η κατάκτηση των πέντε αστέρων από τον Euro NCAP για το Νέο Hyundai Kona αποδεικνύει ότι το νεότερο SUV της Hyundai ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας των πελατών μας”.

Hyundai SmartSense
Με κύριο στόχο να συμβαδίσει με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, το νέο Kona Hyundai Kona crash test 12διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως:
To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (Lane Keeping Assist-LKA) συνέβαλε στην αξιολόγηση των 5 αστέρων περνώντας με επιτυχία όλες τις δοκιμές. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση.

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist – FCA), αποτελεί ένα προηγμένο χαρακτηριστικό Hyundai Kona crash test 13ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε εξαιρετικά χρήσιμο εύρος ταχυτήτων, ήδη από τα 8 km/h.
Hyundai Kona crash test 14Επιπλέον των τεχνολογιών που δοκιμάστηκαν από τον Euro NCAP, το Νέο Hyundai Kona διαθέτει συστήματα όπως : High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

Επιπροσθέτως των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense ™, το Hyundai Kona διαθέτει επίσης πραγματικές ικανότητες SUV, χάρη στην επιλογή της τετρακίνησης. Ο προηγμένος και δυναμικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται περαιτέρω από τις τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει στον τομέα της συνδεσιμότηταςτα σύγχρονα Hyundai Kona crash test 15χαρακτηριστικά συνδεσιμότητάς του.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Kona διατίθεται με κινητήρες βενζίνης 1,0 T-GDi ισχύος 120 ίππων, με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η μικτή κατανάλωση καυσίμου 5.2 -5.4 λιτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2: 117 -125 γρμ/χλμ.
Ακόμη είναι διαθέσιμο και με έναν άλλο κινητήρα βενζίνης 1, 6 T-GDi με ισχύ 177 ίππων, με τετρακίνηση και 7άρι αυτόματο κιβώτιο DCT, με μικτή κατανάλωση καυσίμου 6.7 λιτ/ 100 χλμ/. και εκπομπές CO2 153 γρμ/χλμ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO