fbpx

Ειδήσεις Auto

Σάρωσε τη χρονιά που φεύγει

SKODA FABIA R5 - PONTUS TIDEMAND - RALLY WALES 2017 05Τι χρονιά κι αυτή! Η Skoda πρωταθλήτρια σε επίπεδο κατασκευαστών και οδηγών στο WRC 2, με το Fabia R5 να είναι το πιο πετυχημένο και πολυνίκες μοντέλο για το 2017 στην κατηγορία R5, με ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής, από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Και οι Σωκράτης Τσολακίδης – Χάρης Δήμος πρωταθλητές Ελλάδας με SKODA Fabia R5.

Κορυφαίο παντού
SKODA FABIA R5 - PONTUS TIDEMAND - RALLY WALES 2017  07Η χρονιά που φεύγει ήταν η πλέον επιτυχημένη για τη Skoda, όσον αφορά το Motorsport, στα 116 χρόνια της ιστορίας της. Στην κορυφαία ίσως μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι – World Rally Championship (WRC), η SKODA Motorsport πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2, όπου συμμετείχε. Οι Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ (Pontus Tidemand) και Γιόνας Άντερσσον (Jonas Andersson) στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5 κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, με τη Skoda να κατακτά το αντίστοιχο SKODA FABIA R5 - TSOLAKIDIS-DIMIS  02κύπελλο στους κατασκευαστές.

Ότι πιο κοντά στην καθημερινότητα
Εκτός του FIA World Rally Championship, το Skoda Fabia R5 αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμα στους απλούς οδηγούς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Skoda Fabia R5 (PDF)

Συνολικά 14 εθνικά πρωταθλήματα
Το Fabia R5 κυριάρχησε σε πολλούς αγώνες ράλι το 2017. Χαρακτηριστικά, 14 εθνικά SKODA FABIA R5 - TSOLAKIDIS-DIMIS  03πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από πληρώματα που οδηγούσαν Fabia R5. Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Σωκράτη Τσολακίδη και Χάρη Δήμο, οι οποίοι κέρδισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5. Ανάμεσα στους υπόλοιπους θεσμούς, ξεχωρίζει το Πρωτάθλημα Ράλi Ασίας-Ειρηνικού (FIA Asian-Pacific Rally Championship – APRC), με αγώνες σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ινδία. Ο πολύ γνωστός Βέλγος συνοδηγός Στεφάν Πρεβό (Stephane Prevot) καθοδήγησε με τη μεγάλη εμπειρία του τον Ινδό Γκάουραβ Γκιλ (Gaurav Gill) στην SKODA FABIA R5 - TSOLAKIDIS-DIMIS  01κατάκτηση του τίτλου, για τρίτη μάλιστα συνεχή χρονιά. Παράλληλα, οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί Νορβηγοί Όλε Κρίστιαν Βέιμπι (Ole Christian Veiby) και Στιγκ Ρούνε Σκιάρμοεν (Stig Rune Skjærmoen) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο APRC, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό 1-2 για τη Skoda.

Η επιτυχία της εργοστασιακής ομάδας της Skoda αντανακλάται έντονα στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πελάτες. Περισσότερα από 170 Skoda Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλι.

WRC 7 - Skoda Fabia R5 - Jan Kopecký - Rally France - Gameplay

Ενισχυμένη η Skoda για τη νέα χρονιά
SKODA FABIA R5 - TSOLAKIDIS-DIMIS  04Για το 2018, η Skoda Motorsport θα διατηρήσει τους πρωταθλητές Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον, παράλληλα με την προώθηση του Νορβηγικού διδύμου Βέιμπι και Σκιάρμοεν. Παράλληλα, η Skoda έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας την προσθήκη στις τάξεις της του πιο hot ίσως ονόματος σήμερα, ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς οδηγούς: πρόκειται για το 17χρονο Φινλανδό Κάλλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä), γιο του παλιού οδηγού ράλι Χάρι Ροβάνπερα, γνωστού από τη συμμετοχή του στο WRC από το 1993 μέχρι το 2006.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.