spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Renault θέτει θέμα συμβίωσης

Η Renault θέτει θέμα συμβίωσης

Renault SYMBIOZ 11Η Renault πάει βήματα μπροστά, με το Symbioz να είναι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορεί ο οδηγός του να συμβιώνει. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «συμβίωση», ενώ το τελευταίο γράμμα «z» παραπέμπει στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα για τον οδηγό του. Δηλαδή, όταν λέμε όλα, θα μπορεί ο οδηγό του να κοιμηθεί στο εσωτερικό του, να παρακολουθήσει ταινίες, ακόμη θα μπορεί να επηρεάζει και το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού.Renault SYMBIOZ 22

Μπορεί να έρχεται από το μέλλον, αλλά είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής συνολικής ισχύος 680 ίππων με ροπή 660 Nm, με μπαταρία 72kWh η οποία μπορεί να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, όταν το παρκάρει ο οδηγός του, αυτό μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μέσω της αποθηκευμένης ενέργειας που βρίσκεται στις μπαταρίες του και είναι ασύρματα συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο. Ακόμη, είναι ένας άγρυπνος φύλακας φρουρός, διότι το αυτοκίνητο μπορεί να βλέπει και να παρατηρεί κάθε τι που συμβαίνει.

SYMBIOZ Demo car | Groupe Renault

Έρχεται από το μέλλον
Το διαφορετικό Symbioz εμπεριέχει προχωρημένες τεχνολογίες, ενώ η σχεδίασή του ξεχωρίζει. Renault SYMBIOZ 23Σύμφωνα με την Renault το αυτόνομο Symbioz σχεδιάζεται να περάσει στην παραγωγή το 2030. Πολύ νωρίτερα η γαλλική εταιρεία θα καλέσει ειδικευμένους συντάκτες να το οδηγήσουν και να γράψουν τις εμπειρίες τους.

Ελέγχει τα πάντα
Ο οδηγός του Symbioz μπορεί να παραμένει ξαπλωμένος, να παρακολουθεί ταινία σε 3D, ενώ το αυτοκίνητο να κινείται στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της πόλης. Μερικά ακόμη από τα προηγμένα του συστήματα είναι η μεγάλη οθόνη στο ταμπλό και με υπολογιστή της LG, όπου από Renault SYMBIOZ 27εκεί ελέγχονται τα πάντα, όπως όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η προηγμένη τεχνολογία του επιτρέπει τα smartphone να αλληλεπιδρούν με τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) του αυτοκινήτου. Και η προηγμένη τεχνολογία του δεν σταματά. Μια κάμερα 360 μοιρών η οποία είναι τοποθετημένη στην κεντρική οθόνη, έχει τη δυνατότητα να ελέγξει κάθε συσκευή που βρίσκεται και λειτουργεί στο σπίτι. Μέσω WiFi υπάρχει η δυνατότητα να συνδέονται διάφορα tablet με τον υπολογιστή στο γραφείο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO