spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤώρα Mustang ρολόγια

Τώρα Mustang ρολόγια

Mustang Watch 10Κάποια άτομα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημιουργικά. Από το τίποτα μπορούν να δημιουργήσουν πανάκριβα έργα τέχνης. Έχετε αναρωτηθεί αν μπορεί να γίνει το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο δώρο για τον ‘petrolhead’ την παρέας – ένα χειροποίητο ρολόι, δουλεμένο με αγάπη από εξαρτήματα τα οποία στην προηγούμενη ζωή τους ήταν κομμάτια μιας κλασικής Ford Mustang?

Η ιδέα είναι ‘πνευματικό παιδί’ των Christian Mygh και Jonathan Kamstrup, που μαζί ‘χτενίζουν’ περιοχές απορριμμάτων σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας για αυτοκίνητα, το καθένα από τα οποία μπορεί να μεταμορφωθεί σε εκατοντάδες μοναδικά ρολόγια, αξίας $1.495+.Mustang Watch 11

Για τους γνήσιους λάτρεις της Mustang, η REC Watches, που εδρεύει στη Δανία, θα δημιουργήσει ακόμα και ολοκαίνουργια ρολόγια από εξαρτήματα που έχουν δωρίσει πελάτες, όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Drift και επαγγελματίας ‘fun-haver’ Vaughn Gittin Jr., ο οποίος φοράει ρολόι από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της Ford Mustang RTR (700 hp) του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Drift.

Βλέπουν τελείως διαφορετικά
«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβλεπαν απλά μία μάζα από λαμαρίνες, το φάντασμα μιας Mustang Watch 12Mustang. Εμείς βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό – την ψυχή ενός αυτοκινήτου και μία ιστορία που πρέπει να ειπωθεί,» δήλωσε ο συνιδρυτής Mygh. «Δεν κατακρεουργώ τις Mustang. Ξαναδίνω ζωή στις Mustang για τις οποίες δεν υπάρχει καμία ελπίδα να επισκευαστούν μεταμορφώνοντάς τις σε ρολόγια.»

Για να διατηρήσει την ιστορία τους στο πέρασμα του χρόνου, η REC Watches προσπαθεί να ανακαλύψει με ιδιαίτερη ευαισθησία το παρελθόν κάθε οχήματος. Μιλώντας με Mustang Watch 13προηγούμενους ιδιοκτήτες, συλλέγοντας ιστορίες και φωτογραφίες από τις προηγούμενες ζωές του αυτοκινήτου και ενσωματώνοντάς τις σε ένα αποκλειστικό βίντεο.

Κάθε ολοκληρωμένο σχέδιο περιλαμβάνει τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, το έτος παραγωγής και τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Mustang. Μια ένδειξη ισχύος που μοιάζει με δείκτη καυσίμου δείχνει την υπόλοιπη ζωή της μπαταρίας, ενώ οι δείκτες, η ημερομηνία και το καντράν είναι όλα επηρεασμένα Mustang Watch 15από το ταμπλό του θρυλικού αυτοκινήτου. Σε ένα ταξίδι στη Σουηδία, η ομάδα ‘χτύπησε φλέβα χρυσού’ με ένα σπάνιο μοντέλο 1966 Raven Black, από την οποία προήλθε η συλλογή P51-04 250 ρολογιών (limited edition).

Η Mustang – που το όνομά της προέρχεται από ένα μαχητικό αεροσκάφους του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου – λανσαρίστηκε το 1964.

Mustang Watch 17Με το επαναστατικό στυλ και τις δυναμικές επιδόσεις της έγινε αμέσως μοντέλο classic. Το κύρος της εκτοξεύθηκε στα ύψη με ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινηματογραφική ταινία δράσης “Bullitt” το 1968 με τον Steve McQueen, και με μία σειρά τραγουδιών και ταινιών συνδεδεμένων με το όνομά της. Η σημερινή Ford Mustang παραμένει αντικείμενο πόθου με συναρπαστικές υψηλές επιδόσεις από τον 5.0L V8 κινητήρα των 450 ίππων και τον 2.3L EcoBoost των 290 ίππων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO