spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο ταχύτερο 4θυρο sedan στον κόσμο

Το ταχύτερο 4θυρο sedan στον κόσμο

Το Jaguar XE SV Project 8 πέτυχε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην “πράσινη κόλαση”, στο Nürburgring Nordschleife, με χρόνο 7 λεπτά 21,23 δευτ. Των 600 ίππων 4θυρο sedan με τα 0-100 να έρχονται Jaguar XE SV Project 8 10σε 3,3 δευτ. μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και τα 322 χλμ/ώρα. Το Project 8 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις που εφοδιάζονται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, καθώς και αεροδυναμικά και ηλεκτρονικά συστήματα. Ο χρόνος αυτός αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για το ταχύτερο 4θυρο sedan παραγωγής. Η τιμή έχει οριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 149.995 λίρες και η παραγωγή θα περιοριστεί στα 300 μόλις κομμάτια. Όσοι ενδιαφέρονται για το μοντέλο αυτό θα πρέπει να εγγραφούν στη διεύθυνση:
www.jaguar.com/about-jaguar/special-vehicle-operations/project-8.html

Jaguar XE SV Project 8 11Το ταχύτερο sedan
Το Jaguar XE SV Project 8 είναι πλέον το ταχύτερο τετράθυρο αυτοκίνητο στον κόσμο, πετυχαίνοντας το ρεκόρ του Nürburgring Nordschleife. Ο απίστευτος χρόνος των 7 λεπτών 21,23 δευτερολέπτων, πραγματοποιήθηκε από τον οδηγό Vincent Radermecker και είναι σχεδόν 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ταχύτερο sedan στην πίστα αυτή. Τα ελαστικά που χρησιμοποίησε η Jaguar XE SV Project 8 ήταν Michelin Pilot Sport Cup 2 265/35 R20 και 305/30 R20.

Jaguar XE SV Project 8 15Ταχύτερο και ευκίνητο
Ο Mark Stanton, Διευθυντής του τμήματος SVO της Jaguar Land Rover, δήλωσε: “Η αποστολή της σχεδιαστικής και τεχνικής ομάδας του SVO ήταν να δημιουργήσει στην ιστορία της “πιο ορατό δρόμο”, όχι μόνο ταχύτερο αλλά και πιο ευκίνητο σύνολο. Κάποια τεχνολογία την μεταφέρουμε από την XE, αλλά το 75% του μηχανικού υλικού είναι καινούριο. Αυτό το εκπληκτικό ρεκόρ Nürburgring Nordschleife επικυρώνει την επιτυχία τέτοιων εκτεταμένων αλλαγών. “

Εξ ολοκλήρου χειροποίητο
Jaguar XE SV Project 8 12Ο John Edwards, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Special Operations, πρόσθεσε: “Το ειδικευμένο μας τμήμα SVO υπάρχει για να προωθήσει τα όρια της απόδοσης, της πολυτέλειας και της ικανότητας. Η χειροποίητη XE SV Project 8 ξεπερνά τα όρια, με τις υπέροχες επιδόσεις και το καθιστά το πιο συμπαγές τετράθυρο sedan της Jaguar. “
Μόλις 300 κομμάτια στην παραγωγή
Με την πιο εξελιγμένη έκδοση των 5.0-λίτρων Supercharged V8 κινητήρα της Jaguar Land Rover κάτω από το Bonnet Carbon Fiber, το Project 8 είναι το δεύτερο όχημα από την SVO με ισχύ 600 ίππων. Η χειροποίητη συναρμολόγηση μας περιορίζει την παραγωγή σε μόλις 300 αυτοκίνητα από το Τεχνικό Κέντρο SVO, όπου η παραγωγή προγραμματίζεται για τις αρχές του 2018.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO