spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠως οι Ισπανοί προσελκύουν σοβαρές επενδύσεις

Πως οι Ισπανοί προσελκύουν σοβαρές επενδύσεις

Ford Valencia plant 10Η άσκηση σοβαρής πολιτικής εκ μέρους των διαφόρων κυβερνήσεων, έχει σαν αποτέλεσμα την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών σε διαφόρους τομείς. Πρόσφατα, η Ford επένδυσε πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή της επόμενης γενιάς του Kuga στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Σήμερα, η τρέχουσα παραγωγή του Kuga πλησιάζει το 50% της παραγωγής της Βαλένθια, οι πωλήσεις του Kuga στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 22% από τις αρχές του 2017, φτάνοντας τις 126.900 μονάδες. Η μεγάλη αυτή επένδυση επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση της Ford στην Ισπανία, ως μιας από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής της στην Ευρώπη. Ford Valencia plant 11Περίπου 3 δισεκ. ευρώ έχουν επενδυθεί στη Βαλένθια από το 2011. Και το γεγονός αυτό θα πρέπει να το βλέπουν όσοι σκέπτονται “ρηχά”, αγνοώντας τις τρομακτικές τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι
Με την πρόσφατη επένδυση της Ford των 750 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια της Ισπανίας, ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις δραστηριότητες της Ford στη Βαλένθια σε περίπου 3 δισεκ. Ευρώ από το 2011. Η Βαλένθια θα είναι το εργοστάσιο παραγωγής της επόμενης γενιάς Kuga.
Απασχολώντας πάνω από 8.000 άτομα σε όλες τις δραστηριότητές της, η νέα επένδυση θα βοηθήσει στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια. Η επένδυση στοχεύει στη βελτίωση του κόστους και της παραγωγικότητας μέσω συνεργασίας της ομάδας Ford Valencia plant 12διοίκησης, των συνδικάτων και του ανθρωπίνου δυναμικού.

Τα SUV έλκουν στρατηγικός επενδυτές
Σήμερα, περίπου το 25% όλων των επιβατικών οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV. Το Ford Kuga πλησιάζει το 50% του όγκου παραγωγής οχημάτων στη Βαλένθια. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του Kuga από την αρχή της χρονιάς είναι 126.900, βελτίωση 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2016. Το Kuga είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, μετά τα Fiesta και Focus.

Οι δραστηριότητες της Ford στη Βαλένθια
Τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Βαλένθια έχουν κατασκευάσει πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα και 16 εκατομμύρια κινητήρες από το 1976 που ξεκίνησαν οι εργασίες, και είναι από τους μεγαλύτερους Ford Valencia plant 14εξαγωγείς οχημάτων στην Ισπανία.
Εκτός από το μεσαίο SUV Kuga, η Βαλένθια είναι η μοναδική πηγή παραγωγής του οχήματος μεταφοράς προσωπικού Tourneo Connect και του ελαφρού επαγγελματικού Transit Connect, καθώς και όλης της γκάμας μοντέλων Ford Mondeo, S-MAX και Galaxy.
Στη Βαλένθια κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα και οχήματα σε όγκο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη. Περίπου το 90% της παραγωγής της Βαλένθια εξάγεται σε πάνω από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO