fbpx

Ειδήσεις Auto

Πως η ακινησία "σκοτώνει" το αυτοκίνητο

Akinisia 10Βήμα - βήμα ένα διαφορετικό "οδοιπορικό" για το τι κάνουμε για να μην καταστραφεί το αυτοκίνητό μας από την ακινησία.

Είναι γεγονός πως πρέπει να ασχοληθούμε και με το ακινητοποιημένο μας αυτοκίνητο. Η ακινησία "σκοτώνει" το αυτοκίνητο, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό. Ποιος, άλλωστε, θα να το φανταζότανε, ότι θα φτάναμε στο σημείο αυτό, του να προτείνουμε τρόπους συντήρησης του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου.

Akinisia 12Η ακινησία κάνει τη μεγάλη ζημιά
Οι νέες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, αναγκάζουν πολλούς από μας να καταθέσουμε τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Και σταματημένο όμως αυτό, υπόκειται σε σημαντικές φθορές. Φθορές που μπορεί να το καταστήσουν σε εξαιρετικά χαμηλής αξίας όχημα. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε την αξία του αυτοκινήτου μας, αν θελήσουμε αργότερα να το πουλήσουμε. Και πριν διαπιστώσουμε ότι η ακινησία κάνει τη μεγάλη ζημιά, ας δώσουμε προσοχή στη συντήρηση του ακινητοποιημένου μας αυτοκινήτου.

Akinisia 13Καλό πλύσιμο
Προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και πριν καταστραφεί τμήμα του αυτοκινήτου από την ακινησία, πρέπει αρχικά να γίνει ένα καλό πλύσιμο μέσα - έξω και από κάτω. Τον κινητήρα τον σκουπίζουμε απλά με ένα πανί, ώστε να μην έχει σκόνες. Μια επικέρωση στο χρώμα του αυτοκινήτου, σίγουρα θα του κάνει καλό.

Αφαιρούμε τα μάκτρα
Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να αφαιρεθούν. Με ειδική κρέμα τα αλείφουμε και τα Akinisia 15τοποθετούμε στο χώρο αποσκευών.

Προστατεύουμε τη μπαταρία
Θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε την μπαταρία από το αυτοκίνητο. Πιθανή διαρροή υγρών θα προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο.

Οξειδώνεται το άδειο ρεζερβουάρ
Το ρεζερβουάρ καυσίμων πρέπει να το φουλάρουμε. Η στάθμη πρέπει να φτάσει μέχρι επάνω και αυτό είναι σημαντικό. Ο αέρας που θα παραμείνει εγκλωβισμένος, αν το ρεζερβουάρ δεν είναι γεμάτο, προκαλεί οξειδώσεις στα τοιχώματα.

Akinisia 16Γκαράζ ή κουκούλα
Ιδανικός τόπος παρκαρίσματος του αυτοκινήτου είναι ένα γκαράζ. Αλλά τέτοιες εποχές δεν υπάρχουν χρήματα για μηνιαίο παρκινγκ. Κατά συνέπεια, μια κουκούλα μπορεί να κάνει σημαντική δουλειά και να προστατέψει το αυτοκίνητό μας. Αρκεί να τη δέσουμε καλά να μην την πάρει ο αέρας.

Το σηκώνουμε σε τάκους
Αφού το αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο για μήνες, θα πρέπει να το τακάρουμε. Δηλαδή να το σηκώσουμε σε ειδικά τριπόδια. Αυτά προστατεύουν σημαντικά και τα ελαστικά μας και τα αμορτισέρ. Η ακινησία τα καταστρέφει και τα Akinisia 17καθιστά πολύ επικίνδυνα όταν αποφασίσουμε να το ξαναρίξουμε στην κυκλοφορία.

Η σιλικόνη
Σημαντικός τομέας της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου είναι οι τσιμούχες του, τα ελαστικά τα οποία βρίσκονται γύρω από τις πόρτες. Προκειμένου να μην ξεραθούν, θα πρέπει να τις καθαρίσουμε με ένα υγρό πανί από τις σκόνες. Μόλις φύγει η υγρασία τις ψεκάζουμε με ένα σπρέι σιλικόνης. Και δεν κοστίζει και προστατεύει σημαντικά την αξία του αυτοκινήτου μας.

Akinisia 18Τα φύλλα προκαλούν φθορές
Στα σημεία όπου υπάρχουν αεραγωγοί στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να καθαριστούν καλά από διάφορα φύλλα και σκόνες. Η πολυκαιρία, μαζί με την υγρασία που συσσωρεύεται στα σημεία αυτά, προκαλούν ανεπανόρθωτες σκουριές και φθορές, οι οποίες απαιτούν επισκευή, μειώνοντας αισθητά την αξία του αυτοκινήτου.

Δεν το εγκαταλείπουμε
Τέλος, ανά τακτά διαστήματα των 15 ημερών, το αυτοκίνητο θα πρέπει να το βάζουμε μπροστά για 5-10 λεπτά, ώστε να μην "ταγκιάσουν" τα λάδια Akinisia 19του και τα υγρά του συστήματος κλιματισμού.

Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι, η ακινησία καταστρέφει το αυτοκίνητο πολύ ευκολότερα απ΄ ότι όταν αυτό κινείται, έστω και μια φορά την εβδομάδα. Και για να μπορέσει το αυτοκίνητο να κρατήσει μια κάποια αξία στη μεταπώλησή του, η σωστή του ακινητοποίηση είναι πολύ σημαντική. Μη αποκλείεται ποτέ το γεγονός ότι αργότερα πιθανόν να είναι περισσότερο συμφέρον για σας να το πουλήσετε, παρά να το κρατήστε.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.