spot_img

Nissan IMx

Ακολουθώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan LEAF τον περασμένο Nissan IMx 10Σεπτέμβριο και την αποκάλυψη του νέου “ηλεκτρικού οικοσυστήματος” στην πρόσφατη εκδήλωση Nissan Futures 3.0, ο Ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσιάζει δύο πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της Nissan να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης , αλλά και να επιτύχει την εταιρική υπόσχεσή της για καινοτομία που ενθουσιάζει (Innovation that excites).

Nissan IMx 11Τα δύο πρωτότυπα αφορούν το νέο Nissan IMx, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Crossover και το νέο Nissan LEAF NISMO. Αμφότερα δείχνουν στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο η Nissan αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον, μέσα από καινοτομίες που “ευθυγραμμίζονται” με το όραμα Nissan Intelligent Mobility.

Concept crossover Nissan IMx
Το Nissan IMx είναι ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο crossover 4 θέσεων, που προσφέρει πλήρως αυτόνομη λειτουργία και εμβέλεια οδήγησης άνω των 600 χιλιομέτρων (Japan JC08).

Nissan IMx 15Αυτό το concept χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια και αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan, συνδυάζοντας μονάδες ισχύος δύο κινητήρων, οι οποίες παρέχουν απόδοση 320kWh και την απίστευτη ροπή των 700nm.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στο πάτωμα να είναι εντελώς επίπεδο, με αποτέλεσμα η καμπίνα να έχει καμπυλωτή διαμόρφωση, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη δυναμική στην Nissan IMx 20οδήγηση. Με ένα χαμηλό κέντρο βάρους, το πλαίσιο προσφέρει άκρως ευέλικτο χειρισμό, γεγονός που υπόσχεται τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας crossover.

Η καινοτομία συνεχίζεται μέσω της μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας που μπορεί να χρησιμεύσει ως “εικονική” μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όχημα μοιράζεται την ηλεκτρική ενέργεια μέσω του δικτύου, με δυνατότητα ασύρματης και συμβατικής φόρτισης. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού ως ο στενός, αξιόπιστος συνεργάτης που προσφέρει ασφαλέστερη, πιο βολική και πιο ευχάριστη οδήγηση.

Nissan IMx 21Η Nissan στο ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα της Formula E
Η κίνηση της Nissan να συμμετάσχει στη διαρκώς αναπτυσσόμενη Formula E, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής, σε παγκόσμια κλίμακα, για τη διάδοση του μηνύματος Intelligent Mobility της μάρκας. θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση από τα τέλη του 2018, όταν το ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα θα εισαγάγει νέους κανονισμούς πλαισίου και μπαταρίας.

Nissan IMx 22LEAF NISMO Concept
Το πρωτότυπο LEAF NISMO εκφράζει τα οφέλη του Nissan Intelligent Power, όπου η καθαρή και αποδοτική ηλεκτρική τεχνολογία συνδυάζεται με τη συναρπαστική δυναμική οδήγηση που χαρακτηρίζει τη NISMO.

Η πρωτότυπη έκδοση NISMO του νέου LEAF έχει ένα σπορ εξωτερικό. Η εφαρμογή της τεχνολογίας αγώνων της NISMO στο σώμα του αυτοκινήτου έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση με την λιγότερη δυνατή ανύψωση, χωρίς να θυσιάζεται ο εξαιρετικός συντελεστής οπισθέλκουσας του LEAF. Το μαύρο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την κόκκινου χρώματος χαρακτηριστική “υπογραφή” της NISMO, δημιουργώντας μια συναρπαστική αίσθηση υψηλής απόδοσης.

Nissan Intelligent Mobility: the Nissan IMx concept

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO