spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAlfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa-Romeo Stelvio 10Με χρόνο 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα (ακριβώς 8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου) η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio αναδείχθηκε το πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nürburgring.

Το ρεκόρ της Stelvio Quadrifoglio κατέγραψε ο Fabio Francia, ο ίδιος οδηγός που κατέρριψε το ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων σεντάν, σημειώνοντας με τη Giulia Quadrifoglio, στην ίδια πίστα, μόλις 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα σε έναν γύρο.

Alfa-Romeo Stelvio 19Η καρδιά και η ψυχή αυτού του SUV υψηλών επιδόσεων είναι ένας αλουμινένιος TwinTurbo V6 κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Για πρώτη φορά διατίθεται μαζί με ένα στάνταρ σύστημα τετρακίνησης Q4, ενώ συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ρυθμισμένο να εξασφαλίζει ταχύτατες εναλλαγές σχέσεων (στη λειτουργία Race οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Stelvio Quadrifoglio προσφέρει τη μεγαλύτερη ισχύ ανά λίτρο κυβισμού στην κατηγορία.

Δείτε το σχετικό video

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO