fbpx

Ειδήσεις Auto

"Καλπάζει" από την Ελλάδα μέχρι και την Κίνα

Για που "καλπάζει" η Skoda? Πόσο ψηλά στοχεύει να φτάσει? Τι είναι αυτό που την καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά? Τι έχει καταφέρει η εταιρεία τον τελευταίο καιρό?

Skoda Karoq 01Κάποιες από τις επιτυχίες της εταιρείας τους τελευταίους μήνες είναι χαρακτηριστικές:

Ρεκόρ πωλήσεων: από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο, η ŠKODA καταγράφει 585.000 παραδόσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Στο πρώτο μισό του 2017, έσοδα πωλήσεων άνω των 8 δισ. ευρώ για πρώτη φορά
Κέρδη 860 εκ. ευρώ σε έξι μήνες – αύξηση 25,5%.

Η ŠKODA AUTO απασχολεί πάνω από 30.000 ανθρώπους – κατασκευάζει οχήματα σε οκτώ χώρες – δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 εθνικές αγορές παγκοσμίως.

Skoda CitigoΟρόσημο: από την ένταξή της στον Όμιλο Volkswagen το 1991, η ŠKODA έχει κατασκευάσει πάνω από 15 εκατομμύρια οχήματα.

Η ŠKODA μπήκε στην αγορά της Κίνας το 2007 – πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα παραδόθηκαν σε 10 χρόνια – η Κίνα είναι για την εταιρία η αγορά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 2010.

Με την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, η στρατηγική 2025 θεμελιώνει τους πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη - οι υπηρεσίες μετακίνησης συμπληρώνουν την κλασική επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο του αυτοκινήτου.

25 χρόνια στο VW Group
Το τελευταίο 6μηνο ήταν το καλύτερο στην 122-χρονη ιστορίας της. Χάρη στην είσοδο της Skoda Kodiaq Scoutστον χώρο των SUV, πρόκειται να δει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξή της και με τη στρατηγική 2025. Μετά την περυσινή 25η επέτειο της ένταξής της στον Όμιλο Volkswagen, το 2017 η ŠKODA γιόρτασε το ορόσημο της παραγωγής 15 εκατομμυρίων οχημάτων ως μέλος του ομίλου. Στη μεγαλύτερη για αυτή εθνική αγορά, της Κίνας, η μάρκα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 10 μόνο χρόνια. Η Αλγερία έγινε άλλη μια χώρα παραγωγής αυτοκινήτων ŠKODA το 2017.

Skoda Kodiaq SprtilineΕντυπωσιακή παγκόσμια παραγωγή
Η εταιρία λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Δημοκρατία της Τσεχίας: τα εργοστάσια οχημάτων στη Mladá Boleslav και στο Kvasiny, καθώς και το εργοστάσιο ανταλλακτικών στο Vrchlabí. Η ŠKODA επίσης παράγει οχήματα στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία, Αλγερία και Ινδία κυρίως μέσα από συνεργασίες του Ομίλου, όπως και στην Ουκρανία και Καζακστάν με τοπικούς εταίρους. Αυτή τη στιγμή, η ŠKODA διαθέτει στην αγορά επτά σειρές επιβατικών μοντέλων: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ και SUPERB.

Skoda KaroqΣτον δρόμο για νέο ρεκόρ πωλήσεων
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι παραδόσεις σε πελάτες αυξήθηκαν κατά 2,8%, σε ένα νέο ρεκόρ 585.000 οχημάτων. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μάρκα θα έχει παραδώσει πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα σε πελάτες μέσα στο ημερολογιακό έτος για τέταρτη φορά στη σειρά. Η εταιρεία υπερέβη το όριο του ενός εκατομμυρίου για πρώτη φορά το 2014.

Τα έσοδα ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ στο 6μηνο
Skoda Vision EΤα έσοδα πωλήσεων της ŠKODA AUTO αυξήθηκαν κατά 22,6%, στα 8,720 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2017 (α’ εξάμηνο του 2016: 7,114 δισ. ευρώ). Στην ίδια χρονική περίοδο, τα κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 25,5%, στα 860 εκ. ευρώ (α’ εξάμηνο 2016: 685 εκ. ευρώ). Τα κέρδη ως ποσοστό επί των πωλήσεων ήταν στο 9,9%, λίγο πάνω από το 9,6% του α’ εξαμήνου του 2016. Οι καθαρές ταμειακές ροές έφτασαν τα 1,159 δισ. ευρώ (α’ εξάμηνο 216: 583 εκ. ευρώ).

Συνεχής ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια
Με τη στρατηγική 2025, η ŠKODA AUTO έχει θέσει τα θεμέλια για συνεχή επιτυχή ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Ο κοινός στόχος των πολλών νέων τομέων δράσης είναι να αντιμετωπίσει από πλεονεκτική θέση τους επερχόμενους μετασχηματισμούς στη βιοSkoda Vision E 01μηχανία των αυτοκινήτων και τις αλλαγές στην κοινωνία. Η ψηφιοποίηση παίζει κεντρικό ρόλο: τα μοντέλα, η παραγωγή και οι εταιρικές λειτουργίες θα ωφεληθούν συνολικά από τις ψηφιακές λύσεις. Ένας άλλος στόχος είναι η ηλεκτροκίνηση: η ŠKODA θα εισέλθει σε αυτή την αγορά στο εγγύς μέλλον με εξωτερικά φορτιζόμενα [plug-in] υβριδικά μοντέλα και με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η μελέτη του ŠKODA VISION E υπογραμμίζει τις προσπάθειες της μάρκα στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Το VISION E είναι το πρώτο εντελώς ηλεκτρικά οδηγούμενο πρωτότυπο αυτοκίνητο στα 122 χρόνια της ιστορίας της εταιρίας.

Νέες επενδύσεις στην Κίνα
Στο α’ εξάμηνο του 2017, δύο εντυπωσιακοί αριθμοί απεικονίζουν τη μεγάλη επιτυχία της ŠKODA στην αγορά της Κίνας. Η εταιρία εισήλθε στην κινεζική αγορά το 2007, ακριβώς πριν δέκα χρόνια. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί σε πελάτες στην Κίνα από τότε. Από το 2010, η Skoda KodiaqΚίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη εθνική αγορά για την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία. Πέρυσι, η ŠKODA έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 317.100 αυτοκίνητα.

Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στη σπουδαιότερη για αυτή εθνική αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τον εταίρο της, τη SAIC Motor Corporation, επενδύει πάνω από 2 δισ. ευρώ για την επέκταση των σειρών των μοντέλων. Η συνεχιζόμενη καμπάνια για το SUV αναμένεται να δυναμώσει κι άλλο τη θέση της στην κινεζική αγορά. Ο στόχος είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων στην Κίνα σε πάνω από 600.000 αυτοκίνητα ως το 2020.

145% αύξηση στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της μάρκας το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσίασαν αύξηση Skoda Kodiaq 145% (1.739 έναντι 710 οχήματα) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, ενώ το μερίδιο της για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανέρχεται σε 3,5%, παρουσιάζοντας αύξηση 130,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (3,5% από 1,5%).

Παραδόσεις αυτοκινήτων της ŠKODA-Kosmocar σε πελάτες το α’ εξάμηνο του 2017, σε στρογγυλοποιημένους αριθμούς αυτοκινήτων, ανά μοντέλο - ποσοστιαία μεταβολή (+/-) σε σχέση με το 2016:
ŠKODA OCTAVIA    497 +31.5%
ŠKODA FABIA         599 +1000%
ŠKODA RAPID        166 +23%
ŠKODA SUPERB      79 +1000%
ŠKODA YETI               7   0%
ŠKODA CITIGO      317 +110%
ŠKODA KODIAQ      74 –

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.