spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑυστηρότερες κυρώσεις για θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ

Αυστηρότερες κυρώσεις για θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ

Ραγδαία είναι η αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Το πρόσφατο βαρύ Dont drink and drive 11τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκη με τρεις νεκρούς και μια να χαροπαλεύει, αλλά και το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο στα Βράσταμα Χαλκιδικής, όπως και τα “κατά συρροή” τροχαία του καλοκαιριού στην Κρήτη, έχουν προβληματίσει τους επικεφαλείς τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και το Προστασίας του Πολίτη.

Τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην άσφαλτο οδήγησαν την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων να ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις Dont drink and drive 12πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, τις οποίες δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δια βίου αφαίρεση αδείας οδήγησης
Ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Dont drink and drive 13κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, κ. Κοντονής επισήμανε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.Dont drink and drive 10

Τα δίκυκλα πρωταγωνιστούν
Να υπενθυμίσουμε ότι τον τελευταίο καιρό σημειώνεται αύξηση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκονται κατά κύριο λόγο δίκυκλα. Μάλιστα ο αριθμός των νεκρών από τα τροχαία αυτά είναι υπερβολικά αυξημένος. Το θέμα είναι τεράστιο και η προχειρότητα των οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων είναι εμφανής.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO