spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣBike Sharing στη Γερμανία

Bike Sharing στη Γερμανία

Η Ford Γερμανίας και η Deutsche Bahn Connect GmbH, θυγατρική της Deutsche Bahn Ford GoBike 10AG, διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης στη Γερμανία, από το πρόγραμμα κοινοχρησίας αυτοκινήτων (car sharing) σε αντίστοιχο πρόγραμμα με ποδήλατα (bike sharing).

Τον επόμενο μήνα, 3.200 ποδήλατα FordPass θα είναι διαθέσιμα από το σύστημα εκμίσθωσης Call a Bike της Deutsche Bahn στους ποδηλάτες της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ, καθώς η Ford Γερμανίας γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων ο οποίος υποστηρίζει υπηρεσίες κοινοχρησίας ποδηλάτων στην Ευρώπη.

FordPass στο κινητό
Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητό FordPass ώστε να Ford GoBike 11εγγραφούν στην υπηρεσία Call a Bike, να βρουν το κοντινότερο διαθέσιμο ποδήλατο και να πληρώσουν online. Η εφαρμογή FordPass είναι ήδη διαθέσιμη για την πρόσβαση στην υπηρεσία car sharing της Ford, για την ανεύρεση χώρων στάθμευσης ή των χαμηλότερων τιμών καυσίμων σε κοντινά πρατήρια.

«Η χρήση ποδηλάτου για μετακινήσεις στις πόλεις μας και η τάση προς την κοινοχρησία θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στα επόμενα χρόνια. Χάρη στη νέα υπηρεσία που προσφέρεται στο Ντίσελντορφ και στην Ford GoBike 12Κολωνία, διευρύνουμε τις υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών που παρέχουμε στους πελάτες μας με ένα εξαιρετικά φιλικό στο περιβάλλον μεταφορικό μέσο», δήλωσε η Sylvia Lier, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bahn Connect. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τώρα την υπηρεσία Call a Bike σε συνεργασία με τη Ford ώστε να διαθέτουμε ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο εκμίσθωσης για τους πελάτες μας στη Γερμανία. Όλοι οι πελάτες του Ford Pass Bike θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξ’ ολοκλήρου την υπηρεσία Call a Bike και αντιστρόφως, χωρίς την ανάγκη εκ νέου εγγραφής».Ford GoBike 13

Λύση με μηδενικούς ρύπους
Η Ford και η Deutsche Bahn Connect συνεργάζονται από το 2013 στον τομέα του car sharing και τον περασμένο Αύγουστο, η Ford ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή 100.000 νέων συνδρομών διάρκειας ενός έτους για τους πελάτες της.

«Πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε από κοινού ένα πρόγραμμα κοινοχρησίας, στα πλαίσια επέκτασης της Ford στις υπηρεσίες μεταφορών», δήλωσε ο Wolfgang Kopplin, Ford GoBike 14Αντιπρόεδρος της Ford Γερμανίας. «Το bike sharing πρόγραμμά μας αποτελεί το επόμενο βήμα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης στρατηγικής. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουμε τα αστικά συστήματα μεταφοράς με μία λύση μηδενικής ρύπανσης και να διαθέσουμε φιλικές στο περιβάλλον, χαμηλού κόστους υπηρεσίες σε έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών».

Η Deutsche Bahn Connect αναλαμβάνει τη διαχείριση της υπηρεσίας και των απαιτήσεων των πελατών για το στόλο των νέων ποδηλάτων με το σήμα FordPass, τα οποία θα φέρουν τα χρώματά της. Τα ίδια ποδήλατα θα μπορούν να εκμισθώνονται και μέσα από την εφαρμογή Call a Bike.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO