spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ5άστερη Fiesta

5άστερη Fiesta

Ford Fiesta NCAP 10Το νέο Ford Fiesta βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στα crash test του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP. Με τα προηγμένα
χαρακτηριστικά που διαθέτει το βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford, που για πρώτη φορά μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

Ford Fiesta NCAP 11Υψηλή προστασία ενηλίκων & παιδιών
Το Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Βαθμολογήθηκε με άριστα σε δοκιμές που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα, ενώ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ομοίως στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές σε κολώνα – προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για όλους τους επιβαίνοντας και ικανοποιητική ασφάλεια σε οπίσθιες συγκρούσεις.

Ford Fiesta NCAP 12Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προεντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος εκθειάστηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και την περιοχή της λεκάνης.

Ford Fiesta NCAP 13Με μεγαλύτερη αντοχή
Το αμάξωμα του αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου για μεγαλύτερη αντοχή σε κομβικές περιοχές, όπως το πάνω τμήμα των νέων κολόνων Β. Η νέα σχεδίαση Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή.

Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες Ford Fiesta NCAP 14προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες τόσο στα 3θυρα όσο και στα 5θυρα μοντέλα περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Για τον οδηγό, ένας μηχανικά ενεργοποιούμενος μηχανισμός εμποδίζει την ολίσθηση της ζώνης ασφαλείας σε ένα ατύχημα. Το νέο Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford στην Ευρώπη που σχεδιάζεται με τη βοήθεια εικονικών δοκιμών πρόσκρουσης σε υπολογιστή, με τη χρήση προηγμένης νέας τεχνολογίας

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO