spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣVW I.D. Crozz II concept

VW I.D. Crozz II concept

Volkswagen-ID Crozz II Concept 10Φορτωμένο με τεχνολογία και νεωτερισμούς το VW I.D. Crozz II Concept αποτελεί την εξέλιξη της πρότασης που παρουσιάστηκε την περασμένη άνοιξη στη Σαγκάη. “Πατάει” στην πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου και όλα δείχνουν ότι το concept αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μετά το 2020. Το μοντέλο αυτό μπορεί να βλέπει Ευρώπη, αλλά είναι στοχευμένο κυρίως στην αχανή κινεζική αγορά. Από εκεί θα ξεκινήσει η “ηλεκτρική επανάσταση” του VW Group.

Η ηλεκτρική σειρά I.D του Group VW περιλαμβάνει ένα 5θυρο hatchback το οποίο θα το Volkswagen-ID Crozz II Concept 21δούμε στους δρόμους το 2020 και θα ακολουθήσει μετά το 2022 το I.D. Buzz, ενώ στη συνέχεια θα έλθει το Crozz II. Με αυτή τη σειρά θα τα δούμε εμπορικά.

Αν και είναι μικρότερο σε μήκος και χαμηλότερο, εν τούτοις προσφέρει εσωτερικούς χώρους ισάξιους ενός Tiguan. Άνετα θα βολευτούν 4 ενήλικες, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την είσοδο και έξοδο, αφού στο πρωτότυπο τουλάχιστον, δεν υπάρχει μεσαία κολώνα και οι δύο πίσω πόρτες είναι συρόμενες. Εξωτερικά κυριαρχεί η τεράστια πανοραμική οροφή.Volkswagen-ID Crozz II Concept 18

Στο εσωτερικό μια οθόνη 10,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για ενημέρωση και ψυχαγωγία κυριαρχεί. Υπάρχει ακόμη ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 5,8 ιντσών και το Head-up Display. Οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων λειτουργούν με την αφή, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες στο εσωτερικό του δεν έχουν τελειωμό. Φυσικά θα υπάρχει και το σύστημα αυτόνομης Volkswagen-ID Crozz II Concept 23οδήγησης, το I.D Pilot, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2025 και θα ενεργοποιείται με το πάτημα του λογοτύπου VW πάνω στο τιμόνι. Τότε το τιμόνι θα υποχωρεί στο εσωτερικό του ταμπλό και θα αυξάνεται σημαντικά ο χώρος μπροστά από τον οδηγό.

Το νέο VW I.D. Crozz II Concept κινούν δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 306 ίππων. Ο ένας βρίσκεται τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα και αποδίδει 102 ίππους, ενώ ο δεύτερο Volkswagen-ID Crozz II Concept 20είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 204 ίππους. Με αναλογία βάρους 48% εμπρός και 52% πίσω έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Με αυτονομία 500 χλμ. έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 81kWh και οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι η οδική του συμπεριφορά θα παραπέμπει στο Golf GTI. Πάντως οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίσουν κατά 80% μέσω ταχυφορτιστή σε μόλις 30 λεπτά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO