spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAudi Aicon Concept

Audi Aicon Concept

Audi Aicon concept 11Επίδειξη ισχύος της Audi στη Φρανκφούρτη. Το Aicon Concept έρχεται από το εγγύς μέλλον και παρουσιάζει μια 4θυρη πρωτότυπη πρόταση η οποία εμπεριέχει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5.

Από πλευράς διαστάσεων είναι μεγαλύτερο από το Α8L, με συνολικό μήκος 5,44 μέτρα, πλάτος 2,1 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρο και μεταξόνιο 3,47 μέτρα. Η κουπέ σιλουέτα του δίνει ακτίνα περιστροφής 8,5 μέτρα, με πολύ έντονα σχεδιαστικά στοιχεία και προηγμένα φώτα LED.Audi Aicon concept 14

Το Aicon είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ισχύος 260 kW (354 ίππων) με 550 Nm ροπής. Ο κάθε ένας ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος σε κάθε τροχό. Η αυτονομία του θα φτάνει τα 800 χλμ , ενώ οι μπαταρίες θα φορτίζουν κατά 80% σε λιγότερο από μισή ώρα με ταχυφορτιστή 800 volt.

Audi Aicon concept 15Στο πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό δεν υπάρχει τιμόνι και πεντάλ και οι ψηφιακές οθόνες κάνουν έντονη την παρουσία τους. Το δέρμα και το ξύλο κυριαρχούν απ΄ άκρη σ΄ άκρη. Με την προηγμένη του τεχνολογία οι επιβάτες αλληλεπιδρούν με τα διάφορα συστήματα, ενώ υπάρχει σύστημα παρακολούθησης των ματιών των επιβατών και φωνητικός έλεγχος.

Τέλος, το Aicon Concept διαθέτει κι ένα χώρο αποσκευών 660 λίτρων, προσφέροντας λύσεις και σε αυτόν τον τομέα. Με καινοτόμο σύστημα ανάρτησης και μετάδοσης κίνησης, η Audi δείχνει ποιο θα είναι το άμεσο μέλλον στην αυτοκίνηση. Αυτό που έρχεται σε λίγα μόλις χρόνια.

Audi Aicon – the Audi Vision of Autonomous Driving

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO