spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣJaguar E-type Zero

Jaguar E-type Zero

Jaguar T Type Zero 10Η Jaguar κάνει τη μεγάλη ανατροπή και γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον. Η Jaguar E-type Zero διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το E-type Zero βασίζεται στο 1968 Series 1.5 Jaguar Roadster της Jaguar που κατά τον Enzo Ferrari ήταν “το πιο όμορφο αυτοκίνητο στον κόσμο”.

Με επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα αποτελεί την απόλυτη αναβίωση ενός έργου τέχνης. Το E-type Zero έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο κατά τη διάρκεια της Jaguar Land Rover Tech Fest στο Central Saint Martins του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Λονδίνου Jaguar T Type Zero 11σήμερα 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Tim Hannig, Διευθυντής της Jaguar Land Rover Classic, δήλωσε: “Το E-type Zero συνδυάζει τη διάσημη δυναμική εμπειρία τύπου E με βελτιωμένες επιδόσεις μέσω της ηλεκτροκίνησης. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δημιουργεί μια εκπληκτική αίσθηση οδήγησης. Ο στόχος μας με το E-type Zero είναι η απόκτηση αυθεντικού κλασικού αυτοκινήτου από το μέλλον.”

Jaguar T Type Zero 18Ένας ηλεκτρικός κινητήρας που αναπτύσσει 220kW έχει σχεδιαστεί ειδικά για των μηδενικών ρύπων E. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με τον εξακύλινδρο κινητήρα XK που χρησιμοποιείται στον αρχικό τύπο E. Οι εμπειρογνώμονες που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού κινητήρα έχουν εξασφαλίσει ότι θα τοποθετηθούν στην ακριβώς ίδια θέση με τον κινητήρα XK. Ο ηλεκτροκινητήρας (και ο μειωτήρας) βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Jaguar T Type Zero 21μπαταρία, στην ίδια θέση με το κιβώτιο ταχυτήτων του τύπου E. Ένας νέος προπομπός στέλνει δύναμη σε ένα διαφορικό μεταφοράς και στην τελική κίνηση. Το συνολικό βάρος είναι 46kg χαμηλότερο από τον αρχικό τύπο E.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το ίδιο βάρος και διαστάσεις με τον βενζινοκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, η δομή του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης και των φρένων, δεν έχει αλλάξει. Η κατανομή βάρους εμπρός-πίσω παραμένει αμετάβλητη.

Ο εξακύλινδρος κινητήρας XK κατασκευάστηκε Jaguar T Type Zero 18από το 1949 έως το 1992 και προσαρμόστηκε σε σχεδόν όλα τα μοντέλα της Jaguar εκείνης της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των τύπων E, XK120, Mk2 και XJ6. Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε από αυτά τα οχήματα.

Το Type E, που ξεκίνησε το 1961, έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο αυτοκίνητο όλων των Jaguar T Type Zero 14εποχών. Ακόμη και η Enzo Ferrari το χαρακτήρισε “το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έγινε ποτέ”.
Ο μοναδικός ηλεκτρικός κινητήρας E-τύπου του Zero αναπτύχθηκε από έναν εξειδικευμένο ηλεκτροκινητήρα σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Jaguar Land Rover.

Με αυτονομία 270 χιλιομέτρων, χρησιμοποιεί μπαταρία 40kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας (συνήθως σε έξι έως επτά ώρες, ανάλογα με την πηγή τροφοδοσίας).

Jaguar E-Type Zero – 220kW Classic Car Conversion

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO