spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣMINI Electric Concept

MINI Electric Concept

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη Φρανκφούρτη το MINI Electric Concept. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI θα κυκλοφορήσει το 2019 – ακριβώς 60 χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το κλασικό Mini.

Ένα θεμελιώδες στοιχείο του χαρακτήρα της μάρκας είναι που προέρχεται από μία θεαματική πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πριν από 50 χρόνια, το κλασικό Mini Mini ACV 30πέτυχε την τρίτη ολοκληρωτική νίκη του στο Monte Carlo Rally. Το πρωτότυπο MINI ACV 30 που παρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια, έδειξε πώς η αγωνιστική κληρονομιά του μοντέλου επηρέασε όχι μόνο την ιστορία του κλασικού Mini αλλά και την εξέλιξη του σύγχρονου MINI. Το επετειακό πρωτότυπο που κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει την 30ή επέτειο του τρίτου θριάμβου του αυτοκινήτου στο “Monte” έδειξε πώς τα σχεδιαστικά στοιχεία του κλασικού Mini – όπως η εξαγωνική μάσκα και οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς – μπόρεσαν να μεταφερθούν σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Στο MINI Electric Concept επειδή ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί αέρα ψύξης, η εξαγωνική μάσκα είναι κλειστή, ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Επίσης υπάρχουν εξαρτήματα από ανθρακονήματα που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση.

World premiere of the MINI Electric Concept

MINI Cooper S E Countryman ALL 4
Η παγκόσμια πρεμιέρα του MINI Electric Concept γίνεται λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα Mini electric concept 10του MINI Cooper S E Countryman ALL4 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 – 2.1 l/100 km, κατανάλωση ισχύος στο μικτό κύκλο: 14,0 – 13.2 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο από καύσιμο: 52 – 49 g/km). Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας ήδη προετοιμάζει το δρόμο για τη γνήσια ηλεκτρική, διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων.

Με την αυτονομία της μπαταρίας να φτάνει τα 42 km στον κύκλο NEDC, το MINI Cooper S Mini electric concept 11E Countryman ALL4 υπερβαίνει άνετα τα όρια της αστικής μετακίνησης με μηδενικές εκπομπές CO2. Και η βιώσιμη αίσθηση MINI είναι εξασφαλισμένη πέραν των ορίων της πόλης: μία τελική ταχύτητα 125 km/h είναι εφικτή στο ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι επαρκής για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινής οδήγησης. Ο κινητήρας καύσης ενεργοποιείται εάν απαιτείται πρόσθετη ισχύς. Μαζί τα δύο συστήματα κίνησης παράγουν συνολικά 165 kW/224 hp. Η ακριβής αλληλεπίδραση μεταξύ του κινητήρα καύσης που κινεί τους εμπρός τροχούς και του ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την ισχύ στους πίσω, δημιουργεί ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης.Mini electric concept 12

MINI Countryman και MINI Clubman
Το λανσάρισμα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης κάνει και πάλι το MINI Countryman πρωτοπόρο μιας εντελώς νέας διάστασης της κλασικής αίσθησης go-kart. Το προηγούμενο μοντέλο ήταν επίσης επαναστατικό: ήταν το πρώτο AWD μοντέλο της μάρκας που μπορούσε να κινηθεί σε ανώμαλα εδάφη, προσελκύοντας πρόσθετα target groups με την έλευσή του στη Mini electric concept 14premium compact κατηγορία. Η τρέχουσα γενιά MINI Countryman προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές και μία αισθητή αύξηση οδηγικής άνεσης και λειτουργικότητας, ενώ είναι ακόμα πιο εξελιγμένο σε σπορ αίσθηση, απόδοση και premium χαρακτηριστικά. Εκτός από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το όχημα παντός εδάφους προσφέρεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel, ενώ το σύστημα τετρακίνησης ALL4 διατίθεται για τέσσερα μοντέλα.

The New MINI Electric Concept

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO