spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠαγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη το Grandland X

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη το Grandland X

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Opel-Grandland-X- 02Φρανκφούρτης (IAA) (14-24 Σεπτεμβρίου), το Opel Grandland X μπαίνει σε μία ανερχόμενη κατηγορία. Σε διάστημα δέκα χρόνων, 2007 – 2017, τα μοντέλα SUV και crossovers αύξησαν το μερίδιό τους από 7% σε 20% επί των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων στην Ευρώπη. Συνεπώς σχεδόν κάθε κατασκευαστής στοχεύει πλέον και σε αυτή την κατηγορία με τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο. Αναμένουμε να δούμε σπουδαίες προτάσεις και στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο νέος διεκδικητής στην SUV κατηγορία
Το Grandland X είναι βασικός παίκτης στην προϊοντική επέλαση της Opel “7 το 17”, στο Opel-Grandland-X- 01πλαίσιο της οποίας η μάρκα λανσάρει φέτος επτά μοντέλα. Το SUV εναρμονίζεται με το ενεργό lifestyle της εποχής διαθέτοντας γοητεία εκτός δρόμου, υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, καλή σφαιρική ορατότητα, εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό και άφθονο χώρο για αποσκευές. Η στιβαρότητα συνδυάζεται έξυπνα με την κομψότητα, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία εσωτερικού ‘παντρεύει’ την ευρυχωρία με την πρακτικότητα. Το Grandland X είναι ένας νέος διεκδικητής στην πολύ ανταγωνιστική αγορά συμπαγών SUV και οι σχεδιαστές της Opel έδωσαν το καλύτερο δημιουργικό εαυτό τους, προσφέροντάς του μοναδικά στιλιστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Opel-Grandland-X- 04“Με αίσθηση φινέτσας ανώτερης κατηγορίας”
«Στόχοι μας για το Grandland X ήταν να δημιουργήσουμε μία στιβαρή και ταυτόχρονα δυναμική σχεδίαση, με τη βέλτιστη αλληλεπίδραση αρμονικών, ανάγλυφων επιφανειών και έντονων γραμμών, καθώς και μία καλή ισορροπία μεταξύ στυλ και λειτουργικότητας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams. «Επίσης επιδιώξαμε μία αίσθηση φινέτσας ανώτερης κατηγορίας με περίτεχνες επιφάνειες και ενώσεις, εμμένοντας παράλληλα στη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας παντού.»

Προσεκτικά σχεδιασμένο για δυναμική σπορ εμφάνιση
Τα χρωμιωμένα πτερύγια πλαισιώνουν το λογότυπο της μάρκας και εκτείνονται προς τους λεπτούς προβολείς LED σε σχήμα διπλού φτερού, που διευρύνουν οπτικά το εμπρός τμήμα και προσδίδουν στο Grandland X μία στιβαρή εμφάνιση. Ο ισχυρός χαρακτήρας υπογραμμίζεται από το ανάγλυφο καπό με τη χαρακτηριστική κεντρική πτυχή και τους μεγάλους τροχούς, διαμέτρου 19 ιντσών.Opel-Grandland-X- 03

Πίσω, οι λεπτές κολόνες C, η “αιωρούμενη” οροφή και τα λεπτά πίσω φώτα LED, που εδράζονται σε εσοχές στην κατά τα’ άλλα ‘καθαρή’ επιφάνεια της πίσω πόρτας, χαρίζουν στο Grandland X μία δυναμική, σπορ εμφάνιση που είναι τόσο σημαντική στην κατηγορία SUV.»

Στιβαρότητα SUV αποπνέει και το κάτω τμήμα του αμαξώματος με τις προστατευτικές ποδιές μπροστά, γύρω από τους μυώδεις θόλους των τροχών, στο πλάι και πίσω. Τα χρωμιωμένα ένθετα στον προφυλακτήρα, τοποθετημένα με ακρίβεια ενισχύουν την εντύπωση πλάτους και παραπέμπουν σε μία ανώτερη κατηγορία.

Δυναμικό και λειτουργικό σχήμα
Opel-Grandland-X- 05Δουλεύοντας το προφίλ του Grandland X, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο, δυναμικό και λειτουργικό σχήμα. Η οροφή χαμηλώνει απότομα προς τα πίσω, ενώ συνδυάζεται με τις κλασσικές κολόνες C της Opel και μια εντυπωσιακή ‘ακμή’ που διατρέχει όλο το προφίλ του αυτοκινήτου. Η μοναδική ερμηνεία της ‘λεπίδας’ της Opel στο κάτω τμήμα των θυρών συμβάλλει περαιτέρω στη διαμόρφωση ενός αθλητικού στυλ, καθώς ανασηκώνει οπτικά το πάνω τμήμα του αμαξώματος. Οι ράγες οροφής αναδεικνύουν περαιτέρω τον SUV χαρακτήρα.

Εργονομικό cockpit
Κάτω από τη οθόνη της κεντρικής κονσόλας, οι διακόπτες για τα συστήματα infotainment, θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (A/C), και τους ελέγχους πλαισίου, όπως ο έλεγχος πρόσφυσης είναι λογικά διατεταγμένοι σε τρεις ζώνες. Η κορυφαία λειτουργικότητα συνεχίζεται με την κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που προσφέρει άφθονο χώρο για ποτηροθήκες και την αποθήκευση μικρότερων αντικειμένων, ενώ ο βαθύς αποθηκευτικός χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο περιέχει τον προαιρετικό ασύρματο φορτιστή για smartphones.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO