spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Opel στο 67ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Η Opel στο 67ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Με το νέο δόγμα της “Το μέλλον ανήκει σε όλους”, η Opel πρόσφατα εντάχθηκε στον όμιλο PSA, για τη δημιουργία ενός αληθινού Ευρωπαίου πρωταθλητή. Οι επισκέπτες της 67ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 14 – 24 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να 2017 Frankfurt Opel Grandland-X Insignia GSi 01διαπιστώσουν από κοντά τι σημαίνει αυτό. Με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη τα:
Grandland X
Insignia GSi
Insignia Country Tourer
Opel Exclusive
Vivaro Tourer

Το show ανοίγει το νέο Opel Grandland X, προϊόν συνεργασίας Opel και PSA, σχεδιασμένο κυριολεκτικά από λευκό φύλλο χαρτί και στοχεύει στην ανερχόμενη κατηγορία SUV. Παγκόσμια πρεμιέρα Νο2, το νέο Insignia GSi με εξαιρετικά σπορ πλαίσιο, και Νο3, το νέο Insignia Country Tourer, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενώ το Insignia GSi είναι ένα σπορ ‘εργαλείο’ υψηλών απαιτήσεων, το Country Tourer θα προσελκύσει όσους προτιμούν ένα κομψό, πρακτικό station wagon με εμφάνιση και δυνατότητες off-road. Και τα δύο διαθέτουν το ευφυές σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής (torque vectoring) – μοναδικό στην κατηγορία. Τέλος, οι Opel Vivaro Tourer 10λάτρεις του εξατομικευμένου στυλ θα ενθουσιαστούν με τη νέα φιλοσοφία Opel Exclusive.

Επιπλέον, η Opel έχει προγραμματίσει το ντεμπούτο των νέων μεγάλων van του bestseller Vivaro, συμπεριλαμβανομένου του Vivaro Tourer. Πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτες και άνετες επιβατικές εκδόσεις. Για παράδειγμα, το Vivaro Tourer με περιστρεφόμενο πάγκο καθισμάτων ή ατομικά καθίσματα 2ης σειράς, με αντίστοιχη λειτουργία και αναδιπλούμενο τραπεζάκι, μπορεί να μετατραπεί σε ένα κομψό και πρακτικό business lounge σε χρόνο μηδέν.

Opel Grandland X
Σύγχρονες, δυναμικές γραμμές, μία μοντέρνα, εκτός δρόμου εμφάνιση και υπερυψωμένα καθίσματα με καλή σφαιρική ορατότητα, όπως αρμόζει σε ένα SUV, σε συνδυασμό με Opel Grandland 01πλείστες νέες τεχνολογίες και άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε επιβάτες – αυτό είναι το νέο Opel Grandland X. Η γκάμα υπερσύγχρονων, κορυφαίων συστημάτων υποστήριξης και άνεσης που προορίζεται για το νέο Grandland X περιλαμβάνει: Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας [Adaptive Cruise Control (ACC)] με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Η Opel επιβεβαιώνει και πάλι την πρωτοκαθεδρία της στην τεχνολογία φωτισμού, εξοπλίζοντας το Σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)] του Grandland X με προβολείς LED.
Opel Grandland-X 02Το νέο μοντέλο υπόσχεται οδηγική απόλαυση όλο το χρόνο και σε όλα τα εδάφη. Αυτό οφείλεται και στο προαιρετικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Grip Control) που διασφαλίζει άριστη πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά σε όλες τις οδικές συνθήκες, από χιόνι και λάσπη μέχρι αμμώδη και βρεγμένα εδάφη.

Ιδανικά εξοπλισμένο, το Grandland X μήκους 4,48 m και τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην ανερχόμενη κατηγορία SUV στην οποία θα δώσει νέα πνοή. Μόνο στην κατηγορία των συμπαγών, το μερίδιο SUV έχει αυξηθεί από 7% το 2010, σε σχεδόν 20%, σήμερα. Ταυτόχρονα, το Grandland X επεκτείνει την πλούσια γκάμα της Opel σε αυτή την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

Opel Insignia GSi
Το νέο Opel Insignia GSi είναι ένα σπορ ‘εργαλείο’ για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Ένα αυτοκίνητο για τον οδηγό σε όλα τα είδη δρόμων. Το στάνταρ πλαίσιο FlexRide με Opel Insignia GSI 02πολύ δυναμικό σετάρισμα που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις επικρατούσες οδικές συνθήκες σε κλάσματα δευτερολέπτου, καθώς και τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο πρόσφυσης. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής είναι μοναδικό στην κατηγορία. Με αυτή την τεχνολογία το νέο Opel Insignia GSi, ανταποκρίνεται πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του συστήματος διεύθυνσης, ενώ προσφέρει άριστη Opel Insignia GSi 01πλευρική πρόσφυση για μέγιστη ευστάθεια όπως και εξαιρετικό κράτημα. Το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί και μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (shift-paddles) για πιο ενεργή συμμετοχή του οδηγού. Τυπικό χαρακτηριστικό της νέας γενιάς Insignia είναι ο συνδυασμός σχεδίασης ελαφρού βάρους, χαμηλού κέντρου βάρους και υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2.0-L. Το GSi είναι κατά 160 kg ελαφρύτερο από ένα παρεμφερές Insignia OPC 2.8 V6 Turbo.

Opel Insignia Country Tourer
Μία ακόμα κορυφαία έκδοση της οικογένειας Insignia, προσελκύει με τη δική της ξεχωριστή Opel Insignia Country Tourer 01γοητεία και στιβαρότητα αλλά και με το στυλ. Η ασημί ποδιά τονίζει την αντοχή του αυτοκινήτου. Ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά στο κάτω τμήμα και οι θόλοι των τροχών αναδεικνύουν τη σκληροτράχηλη εμφάνιση. Το πίσω τμήμα περιλαμβάνει ομοίως στοιχεία που υποδηλώνουν την περιπετειώδη φύση του μοντέλου, όπως μία ασημί ποδιά και διπλή απόληξη εξαγωγής που ενισχύουν την αίσθηση πλάτους.Opel Insignia Country Tourer 02

Όσοι επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους την άσφαλτο, θα εκτιμήσουν τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 20 mm μαζί με το σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής Twinster και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Ισχυροί κινητήρες turbo εξασφαλίζουν ζωηρές επιδόσεις.

Opel Exclusive
Μετά την επίσημη ανακοίνωση την άνοιξη στη Γενεύη, η Έκθεση της Φρανκφούρτης έχει την τιμή να φιλοξενεί το πρώτο Insignia σε έκδοση Opel Exclusive. Η φιλοσοφία Opel Exclusive 01εξατομίκευσης επιτρέπει στους αγοραστές του Insignia να επιλέγουν ακριβώς την απόχρωση που θέλουν. Προς το παρόν διατίθενται 15 αποχρώσεις επιπλέον της στάνταρ γκάμας. Τους επόμενους μήνες η Opel θα προσφέρει απεριόριστο αριθμό επιλογών. Μία αγαπημένη σκιά ματιών ή απόχρωση αυτοκινήτου vintage θα αποτελούν υπόδειγμα για τη δημιουργία του επιθυμητού χρωματικού τόνου. Ενώ τα στάνταρ μοντέλα Insignia διαθέτουν άφθονα στοιχεία χρωμίου, το High Gloss Black Pack χαρίζει στην έκδοση Exclusive μία έξτρα σπορ πινελιά, καθώς η μπάρα της μάσκας, οι διακοσμητικές λωρίδες των παραθύρων και άλλα, όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες, Opel Exclusive 02αποκτούν ένα γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από περισσότερα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Η σειρά Exclusive σύντομα θα επεκταθεί με περισσότερες προτάσεις δερμάτινου σαλονιού και διακοσμητικών στιλιστικών στοιχείων: έτσι θα δημιουργούνται μοναδικά αυτοκίνητα, εξατομικευμένα σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κάθε Insignia που θα παραγγέλνεται σαν έκδοση Exclusive θα διαθέτει πολλά κορυφαία στάνταρ χαρακτηριστικά: Navi 900 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, θερμο-απορροφητικό κρύσταλλο Solar Protect και επαναστατικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix.

Opel Vivaro Tourer
Το επιβατικό van Vivaro Tourer χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης εσωτερικού, είναι ήδη το δημοφιλέστερο επαγγελματικό όχημα της Opel. Στην καμπίνα Opel Vivaro Tourer 11επιβατών, η ευελιξία και η άνεση έχουν τον πρώτο λόγο. Το νέο Vivaro Tourer είναι ιδανικό σαν business lounge 1ης κατηγορίας. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων με λειτουργία “Easy Entry” περιστρέφεται εύκολα σε ράγες κατά 180 μοίρες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευχάριστη, ‘face-to-face’ επικοινωνία. Το ευρύχωρο van είναι ακόμα πιο άνετο με δύο προαιρετικά καθίσματα που περιστρέφονται κατά 360 μοίρες και αναδιπλούμενο τραπεζάκι. Laptop και άλλες κινητές συσκευές συνδέονται μέσω θυρών USB και μιας πρίζας 220 volt. Φώτα LED στην επένδυση οροφής προσφέρουν πλούσιο φωτισμό στο εσωτερικό. Το Vivaro Tourer διαθέτει επίσης μία αποκλειστική εξωτερική εμφάνιση που τονίζεται από εντυπωσιακές μαύρες λαβές σε όλες τις πόρτες, φιμέ κρύσταλλα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO