fbpx

Ειδήσεις Auto

Χωρίς κράνος ή άδεια οδήγησης από αναβάτες ηλικίας 14 ετών

BMW Motorrad X2City 01Άλλη μια σημαντική λύση εύκολης και γρήγορης, αλλά κυρίως "καθαρής" μετακίνησης για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το νέο BMW Motorrad X2City είναι ένα ακόμα "φρέσκο", νέο απόκτημα του BMW Group στην κατηγορία δίτροχων οχημάτων μηδενικών ρύπων. Το σκούτερ-πατίνι με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι ελαφρύ και συμπαγές και μεταφέρει τον αναβάτη εκεί που θέλει να πάει, χωρίς να επηρεάζεται από κυκλοφοριακές ανωμαλίες, ελλείψεις χώρων στάθμευσης και δρομολόγια δημόσιων BMW Motorrad X2City 04συγκοινωνιών. Με τελική ταχύτητα έως 25 km/h και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 25 - 35 km, το BMW Motorrad X2City προορίζεται για τις όλο και πιο δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες των πόλεων. Το X2City κατατάσσεται στην κατηγορία “Pedelec25” και δεν απαιτεί κράνος ή άδεια οδήγησης από αναβάτες ηλικίας 14 ετών και πάνω.

Θα κοστίζει κάτω απόν € 2.500
Το BMW Motorrad X2City είναι προϊόν συνεργασίας των BMW Motorrad και ZEG και των BMW Motorrad X2City 05μαρκών της Kettler, Bulls, Pegasus, Hercules και άλλων. Αντίστοιχα, το σκούτερ-πατίνι δεν διανέμεται μέσω του δικτύου εμπόρων της BMW Motorrad, αλλά μέσω επιλεγμένων καταστημάτων ποδηλάτων ή του online shop της KETTLER Alu-Rad GmbH. Τους τομείς σέρβις και εγγύησης διαχειρίζονται επίσης οι εταιρίες ποδηλάτων. Αυτό το κανάλι πωλήσεων παρέχει στη BMW Motorrad πρόσβαση σε νέα target groups πέραν των συμβατικών, μοτοσικλετιστικών κατηγοριών. Το BMW Motorrad X2City θα διατίθεται στα καταστήματα από τα τέλη του 2017. Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά θα είναι κάτω των € 2.500.

Ελαφρύ και συμπαγές
Μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ανεξάρτητο μεταφορικό μέσο σε μικρές αποστάσεις ή σαν BMW Motorrad X2City 06συμπληρωματικό του αυτοκινήτου ή του δημόσιου μέσου μεταφοράς – όλοι οι συνδυασμοί είναι εφικτοί. Έχοντας βάρος μόλις 20 kg και πτυσσόμενο σύστημα διεύθυνσης, αποθηκεύεται εύκολα στο χώρο αποσκευών ενός μικρού αυτοκινήτου. Είναι εύχρηστο και μπορεί να μεταφέρει τον αναβάτη από ένα χώρο στάθμευσης ή τα προάστια στον τελικό προορισμό σε ένα κυκλοφοριακά φορτωμένο κέντρο πόλης. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, μεταφέρεται εύκολα στο λεωφορείο ή στο μετρό – ιδανική λύση για άμεση και άνετη μετακίνηση σε περιοχές που δεν φτάνει μηχανοκίνητο μέσο μεταφοράς.

Με σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης.
Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης στον πίσω τροχό για μεγαλύτερη άνεση και BMW Motorrad X2City 02οδηγική απόλαυση. Το μοτέρ χωρίς ψύκτρες υποστηρίζει αποτελεσματικά τον αναβάτη και επιταχύνει μέχρι 25 km/h. Η μονάδα ελέγχου στο τιμόνι προσφέρει πέντε ταχύτητες (8, 12, 16, 20 και 25 km/h). Για λόγους ασφαλείας, η υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα ενεργοποιείται μόνον όταν το όχημα αναπτύξει ταχύτητα 6 km/h. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω ενός διακόπτη στο μοχλό του φρένου, διακόπτοντας έτσι την όποια ηλεκτρική υποστήριξη.

Ευφυής διαχείριση ενέργειας
Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 408 Wh τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτή BMW Motorrad X2City 07βρίσκεται σε ένα αδιάβροχο κέλυφος κάτω από τη σανίδα και είναι ενσωματωμένη σε πλαίσιο από όπου μπορεί να αφαιρείται εύκολα. Ένα σύστημα διαχείρισης μπαταρίας με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος διασφαλίζει αυτονομία μεταξύ 25 - 35 km σε καθημερινή χρήση. Ειδική μονάδα φόρτισης με μαγνητική επαφή διευκολύνει τη φόρτιση χρησιμοποιώντας την εξωτερική πρίζα φόρτισης του σκούτερ ή απευθείας στην ίδια τη μπαταρία. Η μπαταρία φορτίζεται μέσω μιας συμβατικής, οικιακής πρίζας και όταν είναι άδεια, χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση.

Ασφαλές στο δρόμο
Το άκαμπτο πλαίσιο διασφαλίζει ευελιξία και άνεση χειρισμών. Για ασφαλές φρενάρισμα οι εμπρός και πίσω τροχοί εξοπλίζονται με ισχυρά και άμBMW Motorrad X2City 03εσης απόκρισης δισκόφρενα, ενώ οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες. Ο αναβάτης μπορεί επίσης να αυξήσει τη δυναμική και την ένταση της απόκρισης των φρένων μεταβάλλοντας το κέντρο βάρους του. Ένα φως φρένου, που είναι ενσωματωμένο στο πίσω φως, ενημερώνει τα οχήματα που ακολουθούν πότε φρενάρετε.

Με εγγύηση 48 μηνών
Το σύστημα κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας ιόντων λιθίου έχει εγγύηση 48 μηνών που παρέχει η Marquardt. Οι μονάδες φώτων προέρχονται από την Supernova και τα φρένα είναι της Magura. Όλα τα συστήματα ασφάλειας και φωτισμού πληρούν τις Προδιαγραφές Road Traffic Licensing Regulations (StVZO) για νόμιμη χρήση στο δρόμο.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.