spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Ford Tourneo Custom

Νέο Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom 10Εντυπωσιάζει το νέο όχημα μεταφοράς προσώπων Tourneo Custom το οποίο αποκάλυψε η Ford. Mπορεί να μεταφέρει με ανέσεις “1ης θέσης” μέχρι εννέα επιβάτες σε μία νέα, πολυτελή καμπίνα. Κατάλληλο για μεταφορά προσώπων, προσωπική χρήση ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, το νέο Tourneo Custom θα διατίθεται για παραγγελία αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Ford Tourneo Custom 11Tο νέο Tourneo Custom διαθέτει μία πολυτελή καμπίνα με σύστημα πίσω καθισμάτων μοναδικό στην κατηγορία, που αποτελείται από 6 ατομικά καθίσματα, με δυνατότητα συνεδριακής διάταξης της 2ης και 3ης σειράς. Οι νέες οθόνες και ο πίνακας ελέγχου έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την αυξημένη εργονομία και την ευχρησία, ενώ οι ανώτερες εκδόσεις διαθέτουν ανεξάρτητη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών εμπνευσμένη από tablet και λειτουργεί με χειρονομίες pinch & swipe.

Ford Tourneo Custom 13Το επίπεδο άνεσης στο ταξίδι αυξάνεται με νέας σχεδίασης μαξιλάρια και γεωμετρία καθισμάτων βελτιστοποιημένης στήριξης, και την απουσία θορύβων χάρη στη χρήση αναβαθμισμένων μέτρων μείωσης θορύβων στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Οι πίσω επιβάτες θα εκτιμήσουν επίσης το πιο αποδοτικό σύστημα A/C που παρέχει ταχύτερη ψύξη ή θέρμανση, τις έξι θύρες USB και το ηχοσύστημα 10 ηχείων ρυθμισμένο για ένα πλούσιο και ισορροπημένο ήχο, ανεξάρτητα από τη διάταξη των πίσω καθισμάτων.

Ford Tourneo Custom 20Προηγμένη τεχνολογία
Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 προσφέρει στους οδηγούς του Tourneo Custom τη δυνατότητα να ελέγχουν το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη. Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need fuel,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά cafés, πρατήρια καυσίμου ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Το σύστημα εFord Tourneo Custom 19ίναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Λανσάρει επίσης αρκετά συστήματα υποστήριξης οδηγού και είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία με Intelligent Speed Limiter, που επιτρέπει αυτόματη ρύθμιση μέγιστης ταχύτητας για να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, με τη χρήση του συστήματος Traffic Sign Recognition για την ανίχνευση πινακίδων ορίων ταχύτητας.

Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς οι οποίοι εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων πίσω τους.

Ford Tourneo Custom 18Τα νέα χαρακτηριστικά προστίθενται στην ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών που ήδη διατίθενται για το Tourneo Custom, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection emergency braking system, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation και Adaptive Cruise Control.

Κινητήρες Ford EcoBlue με αυτόματο κιβώτιο
Διατίθεται με τον κινητήρα Ford EcoBlue diesel σε εκδόσεις 105, 130 170 ίππων, με σημαντικά πλεονεκτήματα στο κόστος χρήσης και τις επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου Ford Tourneo Custom 12βελτιωμένη κατά 13%, εκπομπές CO2 από 162 g/km, και ροπή στις χαμηλές στροφές αυξημένη κατά 20%.

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, ένα μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης για ευέλικτη και ελεγχόμενη συμπεριφορά σε όλο το εύρος συνθηκών φορτίου, και προαιρετικές 17-άρες ζάντες αλουμινίου για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αποτελεσματικότερο φρενάρισμα.

Εκδόσεις Titanium X &SportFord Tourneo Custom 14
Θα διατίθεται με το αναβαθμισμένο πακέτο Titanium X που περιλαμβάνει δερμάτινη ταπετσαρία, SYNC 3 με δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας, και προβολείς HID Xenon στάνταρ.

Για εκείνους που επιθυμούν μία πιο δυναμική εξωτερική εμφάνιση και ένα στιλάτο σπορ εσωτερικό, προτείνεται επίσης η νέα έκδοση Sport. Αυτό το πακέτο συνδυάζει τον κινητήρα Ford Tourneo Custom 15170 PS, ένα πλήρες εξωτερικό κιτ αμαξώματος με δύο λωρίδες καπό και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών μαζί με μερικώς δερμάτινο σαλόνι.

Η γκάμα Tourneo Custom προσφέρει εκδόσεις 8 ή 9 θέσεων, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Το μακρύτερο μοντέλο προσφέρει πρόσθετο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO