spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ BMW i τώρα παρέχει ηλεκτροκίνηση και σε σκάφη

Η BMW i τώρα παρέχει ηλεκτροκίνηση και σε σκάφη

BMW Torqeedo 10Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία σε κάθε τομέα. Και η BMW i παραμένει στο τιμόνι της βιώσιμης καινοτομίας χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και την ολοκληρωμένη φιλοσοφία της. Tώρα, η μπαταρία υψηλής τάσης του i3 χρησιμοποιείται όχι μόνο σε αυτοκίνητα αλλά και σε σκάφη. Το BMW Group προμηθεύει τη Γερμανική εταιρεία Torqeedo με μπαταρίες ιόντων λιθίου από το εργοστάσιο του Dingolfing.

Ηλεκτροκίνηση & στη θάλασσα
Η κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών θαλάσσης τις χρησιμοποιεί για αποθήκευση ενέργειας στα ηλεκτρικά της συστήματα πρόωσης υψηλών επιδόσεων Deep Blue. Η Torqeedo BMW Torqeedo 15ιδρύθηκε το 2005 στο Starnberg στηΓερμανία και είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως ως προμηθευτής ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων ισχύος 1-160 HP για ιστιοπλοϊκά και επαγγελματικά σκάφη όπως ferries και θαλάσσια ταξί.

Οι μπαταρίες της BMW i θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα μιας περιβαλλοντικά συμβατής, οικονομικής και αθόρυβης εναλλακτικής λύσης έναντι των συμβατικών κινητήρων σκαφών. Το BMW Group εξελίσσει και κατασκευάζει εσωτερικά μπαταρίες υψηλής τάσης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του BMW i3 περιλαμβάνει οκτώ μονάδες, κάθε μία από τις οποίες περιέχει 12 κυψέλες. Οι φίσες, τα καλώδια, οι αισθητήρες παρακολούθησης και το σύστημα θέρμανσης και ψύξης έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη BMW i.

BMW Torqeedo 14Συνεχής εξέλιξη στις μπαταρίες
Η τεχνογνωσία εξέλιξης και παραγωγής του BMW Group αποτελεί βάση για συνεχή πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η μπαταρία υψηλής τάσης του τρέχοντος BMW i3. Αν και οι διαστάσεις και το βάρος της παρέμειναν ίδια με της προηγούμενης έκδοσης, η χωρητικότητά της αυξήθηκε πάνω από 50% στα 94 Ah/33 kWh.

BMW Torqeedo 12Έως και 160 hp
Χάρη στα χαρακτηριστικά ‘plug-and-play’ που οι σχεδιαστές ενσωμάτωσαν από την αρχή στις μπαταρίες του BMW i3, η τεχνολογία προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών πέραν του αυτοκινητιστικού τομέα. Η κατασκευάστρια εταιρία θαλάσσιων συστημάτων κίνησης Torqeedo συνδυάζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της BMW i με την ισχυρότερη γκάμα μοτέρ που διαθέτει για εξωλέμβιες και εσωλέμβιες μηχανές και υβριδικά συστήματα ιπποδύναμης έως 160 hp.

BMW Torqeedo 11Μπαταρίες ιόντων λιθίου στη θάλασσα
Η πρωτοποριακή χρήση μπαταριών ιόντων λιθίου της BMW i σε ηλεκτροκινητήρες θαλάσσης είναι ένα ακόμα παράδειγμα της ποικιλίας εφαρμογών που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή η ολοκληρωμένη φιλοσοφία βιωσιμότητας. Ένας ακόμα τομέας είναι η στατική αποθήκευση ενέργειας, όπου οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών και εμπορικών κτιρίων, παρέχοντας άμεση αποθήκευση της ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Μια δεύτερη ζωή
Επιπλέον, οι μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό έχοντας ολοκληρώσει την BMW Torqeedo 13ωφέλιμη ζωή τους σε ένα όχημα. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα, η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών φαίνεται πιο λογική σαν σενάριο από την πρώιμη ανακύκλωσή τους. Μάλιστα το BMW Group οραματίστηκε το σενάριο μιας δεύτερης ζωής για τις μπαταρίες, μετά από μακρά χρήση σε όχημα, πριν καν το BMW i3 λανσαριστεί στην αγορά. Αυτό το είδος επαναχρησιμοποίησης παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια – και στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για άμεση αποθήκευση της ανανεώσιμης, παραγόμενης ενέργειας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO