spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣPEUGEOT 3008DKR MAXI

PEUGEOT 3008DKR MAXI

Peugeot 3008 Dakar Maxi 10Σπουδαία ιστορία, σπουδαία αγωνιστική παρακαταθήκη. Η αγωνιστική ομάδα της Peugeot μετά από 2 συνεχόμενες επικές νίκες στο Ράλι Ντακάρ – το 2016 και το 2017 – η Peugeot Sport παρουσίασε το διάδοχο Peugeot 3008DKR που άλωσε τον Ιανουάριο τη Νότια Αμερική: πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή του «Car of the Year 2017», του ακαταμάχητου SUV της Peugeot.

Ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο
Όπως υποδεικνύει η ονομασία του, τo νέο Peugeot 3008DKR Maxi είναι ένα μεγαλύτερο Peugeot 3008 Dakar Maxi 11αυτοκίνητο, με αυξημένο πλάτος που προσφέρει καλύτερο κράτημα στο χώμα, στους αμμόλοφους και στα βουνά, που περιλαμβάνουν οι διαδρομές του πιο απαιτητικού ράλι στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το νέο αγωνιστικό είναι φαρδύτερο κατά 20 εκατοστά – 10 εκατοστά από κάθε πλευρά – χάρη στην αύξηση του πλάτους της ανάρτησης. Η αύξηση αυτή προέκυψε από τα νέα πάνω και κάτω ψαλίδια, από τους νέους βραχίονες μπρος-πίσω και τα νέα ημιαξόνια (η κίνηση συνεχίζει να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς).

Peugeot 3008 Dakar Maxi 12Βλέπει Κίνα!
Το Peugeot 3008DKR Maxi βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης του και ήδη δοκιμάζεται στο Silk Way Rally που ξεκινά στις 7 Ιουλίου από την Ρωσία με τερματισμό στις 22 του μήνα στην Κίνα. Από εκεί θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά όταν στο τιμόνι του νέου αγωνιστικού βρίσκεται ο πολυνίκης Sebastien Loeb, ο οποίος συμμετέχει για 2η χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι, ενώ είχε τερματίσει στην 2η θέση στο περασμένο Ντακάρ.

Peugeot 3008 Dakar Maxi 16Αχτύπητο team
Επίσης, στο Silk Way Rally συμμετέχουν οι Stephane Peterhansel και Cyril Despres με την διαφορά πως αγωνίζονται με τα τωρινών προδιαγραφών Peugeot 3008DKR. Ο Carlos Sainz αποτελεί το 4ο μέλος της dream-team της Peugeot και με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει συμβάλλει στην βελτίωση των αυτοκινήτων, ενώ θα προσπαθήσει και στο επόμενο Ντακάρ για το καλύτερο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO