spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ«Παγώνουν» τα πρόστιμα

«Παγώνουν» τα πρόστιμα

Anasfalista 10Προσωρινά στον “πάγο” τα πρόστιμα των 250€ για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών τώρα, μετά το αναστάτωμα της κοινωνίας, προσανατολίζεται σε “πάγωμα” των προστίμων, προσφέροντας μια ευκαιρία στους ανασφάλιστους, αλλά και σε όσους έλαβαν ειδοποιητήριο χωρίς να το δικαιούνται.

Μετά το κυριολεκτικό χάος που προκλήθηκε στην κοινωνία, τώρα ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο. Η ρύθμιση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, θα προσφέρει μια πραγματική δεύτερη Anasfalista 11ευκαιρία σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα. Η ευκαιρία αυτή θα ισχύει με την σαφή προϋπόθεση ότι οι ανασφάλιστοι θα προχωρήσουν άμεσα στην ασφάλιση του οχήματός τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα εντός 6μήνου. Αν δεν ασφαλιστούν τα οχήματα αυτά, τότε, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εξετάζεται ακόμα και ο διπλασιασμός του διοικητικού προστίμου.

Παράλληλα οι υπάλληλοι του Υπουργείου θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να διαγράψουν αυτά τα οχήματα που πρέπει να διαγραφούν. Ακόμη οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δήλωσαν Anasfalista 12καταστροφή ή και κλοπή μόνο στα αστυνομικά τμήματα, θα πρέπει να ενημερώσουν και το αρμόδιο Υπουργείο.

Υπολογίζεται ότι περί τις 400.000 λάθος ειδοποιητήρια έχουν σταλεί από τα 1.150.000 περίπου σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα. Οι περισσότεροι ενημέρωσαν την ελληνική αστυνομία για περιπτώσεις κλοπής ή και καταστροφής και ποτέ το Υπουργείο Οικονομικών.

Anasfalista 13Μια αιτία μη έγκαιρης καταχώρισης των στοιχείων των αυτοκινήτων είναι οι περιπτώσεις κατάθεσης πινακίδων. Το φαινόμενο αυτό εντοπίζεται συχνότερα εκτός Αττικής, με άμεση συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός κατόχων αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να εμφανίζεται ακόμη ότι κυκλοφορεί κανονικά με το αυτοκίνητό του.

Πολύ βασικές αιτίες σημαντικών λαθών στα στοιχεία κατά τη διασταύρωση από την Anasfalista 14Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής του αυτοκινήτου. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες ο ιδιοκτήτης ενημερώνει αρχικά την αστυνομία, η οποία και καταγράφει το περιστατικό. Όμως ποτέ ο ιδιοκτήτης του δεν ενημέρωσε ως όφειλε και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαγραφεί το περιουσιακό του στοιχείο. Αντίθετα φαινόταν ότι το συγκεκριμένο όχημα συνέχιζε να κυκλοφορεί.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO