spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠανικός στους ιδιοκτήτες οχημάτων

Πανικός στους ιδιοκτήτες οχημάτων

Η ιστορία με τα ανασφάλιστα οχήματα δεν έχει τέλος. Πανικός και χάος επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών οι οποίοι για κάποιο λόγο, που δεν γνωρίζουν, έχουν λάβει αδίκως Anasfalista Oximata 15ειδοποιητήριο ότι είναι κάτοχοι ανασφάλιστου οχήματος στις 6/6/2017.

Τα αρχεία του αρμόδιου Υπουργείου θα πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν. Κάτι που σε μια πολιτισμένη χώρα θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει πριν αποσταλούν τα πάνω από 1.151.000 ειδοποιητήρια. Και πάλι η λαχτάρα και η ταλαιπωρία βρίσκεται στη μεριά του πολίτη, ο οποίος καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει τα σπασμένα του απαράδεκτου κρατικού μηχανισμού.

Οι καταγγελίες είναι πολλές και σύμφωνα με αυτές Anasfalista Oximata 16υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήριο για αυτοκίνητο το οποίο ήδη έχουν πουλήσει ή σε άλλους που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους. Τα ειδοποιητήρια συνεχίζουν να καταφθάνουν μέσω ΤΑΧΙSnet ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Καλούνται να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους, καταβάλλοντας και το ειδικό παράβολο των 250 ευρώ εντός διμήνου διότι οι Αστυνομικές Αρχές θα προχωρήσουν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας τους και των πινακίδων των οχημάτων τους. Πρόκειται δηλαδή για αυτοκίνητα τα οποία εντοπίστηκαν από την διασταύρωση των στοιχείων που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Anasfalista Oximata 11μεταξύ του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του υπάρχοντος αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη (στις 6/6/2017).

Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έλαβαν ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο αυτοκίνητο το οποίο πούλησαν πριν από πολλά χρόνια. Αν πάλι είστε ένας από αυτούν που δικαίως λάβατε ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να πληρωθεί άμεσα το πρόστιμο – παράβολο των 250€ υπέρ του Δημοσίου κι εντός διμήνου θα πρέπει να ασφαλιστεί.

Anasfalista Oximata 10Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχουν οι εξής συνέπειες:
1. Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
2. Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
3. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
4. Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
5. Καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης του άλλου αυτοκινήτου σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα.

Anasfalista Oximata 14Υπάρχουν πλέον κυβερνητικές υποσχέσεις για επανεξέταση της όλης κατάστασης και εκ νέου διασταύρωση των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων.

Το μπάχαλο συνεχίζεται και δυστυχώς δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός αυτό από τη ελληνικό δημόσιο. Είναι πολύ κρίμα όμως να ταλαιπωρείται ο πολίτης σε μια τόσο δύσκολη – οικονομικά – εποχή.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO