spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ6η γενιά VW Polo

6η γενιά VW Polo

VW Polo of the 6th Generation 23Άλλος ένας σημαντικότατος “παίχτης” στη μικρή κατηγορία δηλώνει παρών στη “μάχη των πωλήσεων” που ήδη έχει ξεσπάσει. Μια λυσσαλέα μάχη, τόσο σε ευρωπαϊκό, αλλά κυρίως σε ελληνικό επίπεδο. Μετά το νέο Seat Ibiza 5ης γενιάς που πρωτοδηγήσαμε μόλις χθες, σήμερα πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο VW Polo 6ης γενιάς.

Είναι και αυτό βασισμένο στην εξαιρετική πλατφόρμα MQB. Μέσω της φρέσκιας και μοντέρνας σχεδίασης του εσωτερικού, της «οριζόντιας» αρχιτεκτονικής, των αστραφτερών επιφανειών και της αίσθησης του κατά πολύ αυξημένου πλάτους, το νέο Polo δείχνει πως VW Polo of the 6th Generation 31έκανε και αυτό με τη σειρά του ένα ξεκάθαρο άλμα μίας κατηγορίας προς τα πάνω.

Με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους
Τώρα προσφέρει μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό και ένα σημαντικά πιο μεγάλο χώρο αποσκευών (351 λίτρα). Ταυτόχρονα παρέμεινε σε διαστάσεις εξαιρετικά συμπαγές. Η σύγκριση με το προηγούμενο Polo εντυπωσιάζει. Σημαντικές διαστάσεις σε σύγκριση:

Στοιχεία σε mm

Polo VI (2017)

Polo V (2009)

Μήκος

4.053

3.972

Πλάτος (χωρίς καθρέφτες)

1.751

1.682

Ύψος

1.446

1.453

Μεταξόνιο

2.564

2.470

Μετατρόχιο εμπρός

1.525

1.463

Μετατρόχιο πίσω

1.505

1.456

Χώρος κεφαλιού εμπρός

1.019

1.004

Χώρος κεφαλιού πίσω

964

943

Χώρος αποσκευών (λίτρα)

351

280

 

VW Polo of the 6th Generation 19Με νέα στοιχεία εξοπλισμού
Το νέο Polo φέρει ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό. Νέα στοιχεία είναι οι full LED προβολείς, τα LED φώτα ημέρας, το σύστημα κλιματισμού “Air Care Climatronic”, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων υγρασίας, ήλιου, αλλά και αλλεργίας, η ασύρματη φόρτιση των smart phones και μία από τις μεγαλύτερες πανοραμικές οροφές της κατηγορίας. Επιπλέον, εVW Polo of the 6th Generation 10ίναι διαθέσιμη η ανάρτηση “Sport Select” με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Μέσω των διάφορων εξοπλιστικών εκδόσεων, χρωμάτων, εσωτερικών, ζαντών και ειδικών πακέτων εξοπλισμού, το νέο Polo μπορεί να εξατομικευτεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Και βέβαια, όλα τα παραπάνω, μπορούν να συνδυαστούν με ένα ευρύ φάσμα ιδιαίτερα προηγμένων και αποδοτικών κινητήρων.

VW Polo of the 6th Generation 20Συστήματα υποβοήθησης από τους μεγάλους “αδελφούς”
Το νέο Polo και η Volkswagen φέρουν την κορυφαία τεχνολογία συστημάτων υποβοήθησης στις μικρότερες κατηγορίες. Πρόκειται, για συστήματα που ήταν διαθέσιμα έως τώρα στις κατηγορίες του Golf και του Passat, όπως το σύστημα ελέγχου του περιβάλλοντος χώρου “Front Assist”, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και της VW Polo of the 6th Generation 21αναγνώρισης των πεζών και τον αυτόματο έλεγχο της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα “ACC”. Σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG, το “ACC” θα παρέχει και τη λειτουργία Stop-and-Go (πλήρη ακινητοποίηση και αυτόματη εκκίνηση του αυτοκινήτου). Νέα συστήματα στο Polo είναι η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας “Blind Spot Detection”, που ελέγχει τη «νεκρή γωνία» και συνοδεύεται από το σύστημα υποβοήθησης «εξόδου από τη θέση στάθμευσης» και η αυτόματη λειτουργία της «εισόδου και εξόδου από θέση στάθμευσης» “Park Assist”. Τέλος, το άνοιγμα των θυρών και η εκκίνηση της λειτουργίας του κινητήρα μπορούν να γίνονται πλέον αυτόματα με το σύστημα “Keyless Access”.

Γκάμα κινητήρων
Στην Ελληνική αγορά, το φάσμα των πέντε βενζινοκινητήρων ξεκινά από τον 1.0 MPI με 75 VW Polo of the 6th Generation 30PS και φτάνει ως τον νέο 1.5 TSI Evo με 150 PS και την απενεργοποίηση κυλίνδρων ACT. Ασφαλώς, στην κορυφή βρίσκεται ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας του Polo GTI απόδοσης 200PS.

Αναφορικά με τους πετρελαιοκινητήρες, το Polo θα διατίθεται με δύο κινητήρες 1.6 TDI ισχύος 80PS και 95PS. Αμφότερες οι TDI εκδοχές VW Polo of the 6th Generation 12διαθέτουν καταλύτη SCR.
Για πρώτη φορά η Volkswagen εξοπλίζει το μικρό μοντέλο της με έναν κινητήρα φυσικού αερίου. Ο λόγος γίνεται για τον τελείως εκ νέου εξελιγμένο 1.0 TGI κινητήρα με ισχύ 90 PS. Όλοι οι κινητήρες του Polo εξοπλίζονται στάνταρντ με σύστημα Start-Stop και λειτουργία ανάκτησης. Το φάσμα όλων των εκδόσεων ανά κινητήρα συνοπτικά:

Κινητήρες Βενζίνης
• 1.0 MPI με 75 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
• 1.0 TSI με 95 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
• 1.0 TSI με 115 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
• 1.5 TSI με 150 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων
• 2.0 TSI με 200 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων

VW Polo of the 6th Generation 13Κινητήρες Diesel
• 1.6 TDI με 80 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
• 1.6 TDI με 95 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων / DSG 7 σχέσεων

Κινητήρας Φυσικού Αερίου
• 1.0 TGI με 90 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
Το νέο Polo 6ης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στα τέλη του 2017.

The new Volkswagen Polo: World premiere

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO