spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΆνω κάτω με τα ανασφάλιστα & "ανασφάλιστα"

Άνω κάτω με τα ανασφάλιστα & “ανασφάλιστα”

Anasfalista 10Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει μετά την αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα οχήματα. Αρκετές χιλιάδες ήδη έχουν λάβει τα πρώτα ραβασάκια προκειμένου να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ, αν και έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους.

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων αυτών καταφθάνει ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους ή στη των θυρίδα μηνυμάτων του Taxisnet. Τα ειδοποιητήρια αυτά έως απόψε το βράδι αναμένεται να φθάσουν τις 800.000.Anasfalista 12

Ήδη υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες – παράπονα από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν παραδώσει εδώ και πολλά χρόνια τις πινακίδες τους και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ. Πρόκειται για λάθη στο σύστημα διασταύρωσης στοιχείων και υπολογίζονται περί τις 200.000, σοβαρά μεγάλος αριθμός!

Η ταλαιπωρία τώρα αρχίζει
Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων που έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες τους Anasfalista 14λάβουν τέτοιο ειδοποιητήριο και καλούνται να πληρώσουν, θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στις ΔΟΥ όπου και με τα παραστατικά τα οποία έχουν να αποδείξουν ότι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους. Η ταλαιπωρία τώρα μόλις αρχίζει, διότι σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί οι ΔΟΥ δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια ενημέρωση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Και η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου έχει προθεσμία 8 μόλις ημερών.

Το ύψος των προστίμων
Εάν ο “παθών” δεν πληρώσει στο χρονικό όριο που ορίζεται, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Anasfalista 15Για όσους έχουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και παραμένουν ανασφάλιστοι, νόμος είναι σαφής σε αυτές τις περιπτώσεις και προβλέπει:

Την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Την αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

Anasfalista 11Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Και για ΚΤΕΟ
Κυνηγητό υπάρχει και σε όσους οδηγούς δεν πέρασαν ΚΤΕΟ τετράτροχο ή δίκυκλο. Το πρόστιμο για μη έλεγχο ΚΤΕΟ ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet ενώ σε περίπτωση Anasfalista 16που τον ελέγξει η τροχαία στο το πρόστιμο αγγίζει τα 400 ευρώ. Αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ εντός των προσεχών 10 ημερών, τότε το πρόστιμο μειώνεται και φτάνει στα 50 ευρώ.

Αντίστοιχα, το πρόστιμο της Τροχαίας σε περιπτώσεις ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ταξί, ασθενοφόρων, λεωφορείων φτάνει στα 400 ευρώ. Αν τώρα ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ εντός 10 ημερών, το πρόστιμο περιορίζεται στα 200 ευρώ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO